Zelda Legendája karórán is. [GAME WATCH BEMUTATÓ]

Főcím

Ma egy egyenesen 1991 -ből “hozott” különleges és menő cuccot fogok meginterjúvolni itt, a Konzoldában. Legalábbis én akkoriban tettem rá szert, de “születése” természetesen sokkal korábbi időpontra nyúlik vissza.
Történetem azokban az időkben játszódik, mikor a suliban, ahova jártam még senkinek nem volt semmiféle Nintendo -s konzolja, jobb híján mindenki a vízálló Casio órákra kattant rá, mert az bizony borzasztó nagy újdonságnak számított kis hazánkban.

retro-watch590

Akinek volt, az legtöbbször, csak a poén kedvéért pohárban lubickoltatta, vagy unásig hallgatta a rajta elhelyezett idegesítő dallamokat. Sajnos mi anyagilag épp az időtájt nem álltunk olyan jól, hogy csupán a divat kedvéért egy ilyet megvegyenek nekem a szüleim, így részemről maradt az ezzel járó irigykedés. Azért Örültem neki, ha egy tanítási óra idejére kölcsönkérhettem valakitől a sajátját és viselhettem azt. Majd a későbbiekben, mikor már teljesen lemondtam róla, akkor megtörtént az, amire egyáltalán nem számítottam, ugyanis a szokásos bécsi nagy-bevásárlás alkalmával egyszer elvetődtünk a Mariahilferstraße -ra, ahol az egymás mellet sorakozó mini üzletek érdekességeit egyetlen nap alatt képtelenség töviről-hegyire végignézni. Nos a sok kis bolt közül az egyik elé akciós elektronikai cuccokat pakoltak ki, én meg valami jó kis kvarcjáték, vagy más hasonló “hasznos dolog” reményében belevetettem magam a termékek gyors átnyálazásába. Épp az utolsó kartondobozban matattam, mikor a szüleim már nagyon füstölgő fejjel veszekedtek velem, hogy jó lenne. ha elszakadnék már azoktól a kacatoktól és tovább mehetnénk… ekkor kihúztam a doboz legaljáról “Őt”. Még sosem láttam olyan különös teremtményt. Két dolgot tudtam beazonosítani hosszúkás csomagolásáról. Az egyik a Nintendo, a másik pedig a Zelda felirat.

egend-of-zelda-game-watch590

Gondolkoztam: Mi a fene lehet ez? Biztos a Nintendo valamelyik reklámfogása a sok közül és az órának csak annyi köze van a konzolos játékhoz, mint a Super Mario -s rágónak… de tévedtem. Kijött a boltból az eladó, majd elkezdett hadoválni valamit, közben mutogatta, hogy neki szintén olyan van a csuklóján. Levette és a szemem láttára beüzemelte rajta a játékot. Na nekem ennyi éppen elég volt. Francba a vízálló Casio -val!!! -gondoltam és megkérdeztem mennyibe kerül. Az ára kb 900 Ft -ra jött ki. Nálam volt 500, a szüleimnek pedig addig könyörögtem, míg ki nem pótolták. Ezzel szert tettem életem első és egyetlen Nintendo -s karórájára. Miután hazaértünk, alig vártam a hétfőt, hogy az osztálytársaim körében vajon milyen sikernek fog örvendeni az én kis újdonsült szerzeményem…
Szóval eljött a reggel, felvettem a csuklómra és elindultam. Már az a gondolat is nagyon király érzés volt, miszerint a tanítási év további napjait úgy fogom a suliban tölteni, hogy a csuklómon egy igazi mini Nintendo videojáték virít. Az első napon a hatás lehengerlőnek bizonyult. Többé nem szórakoztak a többiek a gagyi vízálló cuccukkal, hanem szinte sorban álltak azért, hogy legalább egyszer végigjátszhassák a brutális 8 pályából, pályánként 4 szobából álló Zelda remekművet. Szerencsére a kütyün volt némító funkció, így nyugodtan kölcsönadhattam a tanítási órákkal járó unalom elkerülése érdekében másoknak is, és ha valaki mégis lebukott az “órabirizgálással”, a tanárok simán bevették, hogy csak az időt állítja be, mert még életükben nem hallottak közönséges karórában lapuló játékról.

új kép2590

Ennyi múltidézés után ideje rátérnem e különlegesség bemutatására. Igaz, egyesek szemében nem nagy durranás, én így visszaemlékezve mégis úgy gondolom, megérdemli ezt a saját cikket.
A The Legend of Zelda Game Watch különleges tulajdonságokkal felszerelt órát legelőször 1989 -ben dobta piacra 24.99 dollárért a Nintendo Észak-Amerikában.

fekete óra590

Ez a Nelsonic által gyártott termék volt az egyik első olyan óra, amely az idő mutatásán kívül, játékot tartalmazott magában. Kiemelkedő egyediségét az is megalapozta, miszerint 9 különböző hangot volt képes produkálni a játékmenet alatt. Lehetett kapni belőle fekete, piros, fehér színben, sőt még rózsaszínben is, bár állítólag ezen utóbbiból kevesebb példányt gyártottak le (hála az égnek). A csomagolás csupán egy útmutatót, valamint tartalék elemet tartalmazott.

a 4 óra590

A benne elhelyezett játék története a The Legend of Zelda II: The Adventure of Link NES program eseményein alapult. Tehát tartalmazta az eredeti ellenfeleket is (Aquamentus, Keese), valamint a főhőst, Linket. Rá az az életveszélyes küldetés vár, hogy keresztül jusson a már korábban említett 8 dungeon -ön, melyek fejenként 4 szobából álltak. Őt az óra elején ékeskedő szürke gombokkal bírhattuk mozgásra.

Oldalak: 1 2


5 hozzászólás

Minden hozzászólás 1 COIN -t ér. Gyűjtsd a COIN -okat, mert többek közt a nyereményjátékokban való részvételhez is szükséged lehet rájuk!

 • nesman adatlap-képe
  nesman [ 121 ] [acsivadász/trofiribanc] 2013-04-06
  0
  0

  Csere óta….
  Elnéztem, pedig a lélegzetem is elakadt. 🙂

  • CyberBob adatlap-képe Admin
   CyberBob [ 1504765 ] [fiú] [Alapító] 2013-04-08
   0
   0

   Csereórám sajna nincs, pedig a biztonság kedvéért jól jönne. A cserét akkoriban úgy oldottam meg, hogy az egyik hazai (csak névileg) Nintendo boltban kérdezősködtem és a visszavitt termékek között volt néhány hibás. Szerencsére Zeldás is, úgyhogy kioperálták belőle a 4 nyomógombot, (ami egy lapon van) és eladták nekem. Annyiba került, mint amennyiért vettem kint az órát. Drága hazai boltok…

 • nesman adatlap-képe
  nesman [ 121 ] [acsivadász/trofiribanc] 2013-04-06
  0
  0

  Csereóra? Ezek szerint neked van egy gombhiányos verzió is?

 • nesman adatlap-képe
  nesman [ 121 ] [acsivadász/trofiribanc] 2013-04-05
  0
  0

  Szép. Nagyon vigyázz rá!

  • CyberBob adatlap-képe Admin
   CyberBob [ 1504765 ] [fiú] [Alapító] 2013-04-06
   0
   0

   Köszönöm. Fogok. Sajnos egyszer az elülső gombokat ki kellett cserélni még ’98 -ban mert egy kirándulás alkalmával az egyik elakadt és kiszakadt, de a csere óta tökéletesen szuperál.

Be kell jelentkezni a honlapra egy hozzászólás beküldéséhez.