Vissza a Múltba: European Computer Trade Show 1992 Szeptember 6-8.

Másik egyedi tervezetük a középkori, realisztikus, német területeken játszódó Darklands CRPG. A toborzott csapatunkkal küzdhettünk a katolikus seregek oldalán, de a lényeg nem csupán a csatákban rejlett. Német városok közt utazgathattunk, akár munkát vállalhatunk, illetve tanulhattunk, esetleg gyakorolhattuk a kardforgatást útonálló banditákon.
1992ECTS38elválasztó 1992ECTS39Következő stand a Sim címeiről már akkoriban is elhíresült Mindscape -é. Rögtön két Sim játékkal villogtak, a Sim Life -al és a Sim Farm -al. A Sim Life -ban egy teljesen üres bolygó benépesítését tűzték ki célnak. A lényege, hogy mindezt az élővilág egyensúlyának felborulása nélkül tegyük. A  Sim Farm -ban szinte ugyanez volt a helyzet, annyi különbséggel, hogy egy mucsaröcsögei farm fenntartását tűzték ki célul, ja és a farm közelében fekvő város ellátásáról szintén mi gondoskodtunk. Hát… egyik Sim -ben sem lehetett semmilyen fődíjat nyerni a végén, inkább oktató célzattal készítették őket.

1992ECTS40

Jött még egy igazi  PC -s gyöngyszem, az Outlander. Bár egyáltalán nem a Mad Max játékadaptációjának készült, mégis 100% -ig annak tűnt, valamint nem akármilyen grafikával rendelkezett. Nem csoda, mert 1990 -ben ugyanez a Mindscape követte el a Mad Max játékot NES -re. Elvileg e rész, Max további kalandjait dolgozta volna fel Super Road Warrior néven, de a Mindscape -nek anyagi problémái akadtak, így a Warner Bros -tól nem kapták meg a név használatának jogait. Végül nem adták fel és Outlander címen kiadták a programot, melyre a rajongók máig úgy emlékeznek, mint teljes értékű Mad Max játékra.
1992ECTS41
A poszt-apokaliptikus hangulatot megfűszerezték egy kevéske horrorral, mégpedig az 1992 -es Ultima VII folytatásával a novemberre ígért (március lett belőle) Ultima VII Part Two: Serpent Isle –el.

elválasztó

1992ECTS42Ezen az E.C.T.S. -en a Lemmings is megtalálta méltó vetélytársát a Mirage poénbombás Humans című játékában, ahol kukacok helyett embereket irányíthattunk, vagyis szépen szólva pályákat egy aktuális embercsapattal vihettünk végig. Minden embernek megvolt a maga tehetsége egy bizonyos dologhoz, amit a megfelelő továbbjutás érdekében kellett a pályák arra alkalmas részein használnunk.
1992ECTS43
Majd a H.R. Giger bizarr műveivel kidíszített horroros, Amiga -ra és PC -re készült kalandjátékra, a Dark Seed -re terelődött a figyelem, melyben a történet főhősét, Mike Dawson – t irányíthattuk, aki amúgy egy sci-fi író. A fickó ihletet adó, nyugodt helyet akart találni az íráshoz, így akadt rá egy régi viktoriánus típusú vityillóra az újság hirdetései között. Minden tétovázás nélkül beinvesztált hát a kéglibe, és azonnal befészkelte magát. Az ingatlanügynök sajnálatosan elfelejtette közölni, hogy a házban egy dimenziókapu húzódik, melyen keresztül idegen lények szeretnének ellátogatni a Földre az emberiség kipusztításának céljából. Érdekes műnek ígérkezett, benne koponyafelnyitással és egyéb nyalánksággal…
1992ECTS44
A klikkelgetős horror után kipróbálhattuk Amiga –n, PC -n az Ashes of Empire stratégiai programot. Ez egy fiktív világban játszódott, ahol a készítők a Föld “problémáit” nagyították fel. Ránk hárult a feladat, miszerint békét és fejlődést hozzunk a háborús helyzetben lévő területekre.
Aztán jött egy táblajáték ugyanezen platformokra, ami a The legend of Ragnarok címet kapta és a vikingeknek a régi időkben közkedvelt King’s Table játéka alapján készült.
1992ECTS45belválasztó

Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7


3 hozzászólás

Minden hozzászólás 1 COIN -t ér. Gyűjtsd a COIN -okat, mert többek közt a nyereményjátékokban való részvételhez is szükséged lehet rájuk!

 • Ruzsi adatlap-képe
  Ruzsi [ 153 ] [] 2014-02-11
  0
  0

  Nekem sajnos/szerencsére nem volt időm játéktermezni. 🙂
  Most hogy végignyálaztam, a Dune 2 lenne az, amit választanék a felhozatalból. Rengeteg órám volt benne. MInd a 3 néppel végigvittem, aztán kijött valami modolt verziója is, azt is, na meg évekkel később a Dune 2000-et. A kalandjátékkal is elkezdtem játszani, de az 5 évig tanított orosz tudásom sosem mentett meg attól, hogy ne halljak meg mindig a sivatagban, mivel angolul nem sokat tudtam. 🙂

 • Ruzsi adatlap-képe
  Ruzsi [ 153 ] [] 2014-02-10
  0
  0

  1992- ekkor lettem PC-tulajdonos egy 286-osnak köszönhetően. Furcsa így évekkel később visszaolvasni ezt a kiállítást, rengeteg ismerős címet találtam benne csodálatos emlékekkel. Visszagondolva, én azt sem tudtam akkoriban, hogy a játékokat elvileg pénzért kellene venni. 😀

  • CyberBob adatlap-képe Admin
   CyberBob [ 1504768 ] [fiú] [Alapító] 2014-02-10
   0
   0

   Na ja, akkoriban sokan nem tudtuk, hogy a játékokat meg kéne venni. Csoportosan jártunk a helyi könyvtárba újabb játékokért és a legjobbakat átmásoltuk. A Stunts -ot, vagy a Chaos Engine -t pedig a suli gépéről szereztük meg. Nem ismertem olyat, aki boltba járt volna. Azt inkább a SNES és a MegaDrive megjelenése váltotta ki mindenkiből. Akkor szoktam le a játéktermekről. Azt a kisebb vagyont inkább kazikra herdáltam el…

Be kell jelentkezni a honlapra egy hozzászólás beküldéséhez.