Vissza a Múltba: European Computer Trade Show 1992 Szeptember 6-8.

1992ECTS20A kifejezetten James Bond és Star Wars címekre specializálódott Domark, azt az örömöt hozta el a C64 és Amiga rajongóknak, hogy a PC -s megjelenése után e platformokra jelentette be a Rampart -ot. E középkori stratégiai játékban tankokat is találhatunk, úgyhogy ez némileg megzavart, mindenesetre a lényeg az, hogy csatákban vehetünk részt, melyeket illik megnyerni. A fordulók végén az erődünk falait egy Tetris -hez hasonló játékmenet közben hozhattuk helyre. Még bejelentették a Int. Rugby Challenge sport játékot Amiga -ra, illetve az AV8B Harrier Assault szimulátort PC –re.
1992ECTS21elválasztó

1992ECTS22

Majd jött annak a kiadónak a standja, melyről nem hiszem, hogy sok infót kellene regélnem, hiszen a videojáték-ipar egyik vezető fejlesztő/kiadó cégéről, az Electronic Arts –ról van szó.
Néhány tervezetükről nem közöltek különösebb információt. Névlegesen említették a következő PC -s megjelenéseket: Battle Chess 4000, Space Hulk, Carriers at War.
Azért demot is láthattunk egy címről, a The lost files of Sherlock HolmesThe Case of the Serrated Scalpel-ről. Egy brutálisan meggyilkolt színésznő gyilkosa után nyomozhattunk benne. Itt alkalmazták először a virtuális jegyzetfüzetet, és a házi laboratórium használatát.
1992ECTS23
Aztán szó volt a futurisztikus Ultrabots -ról (később XenoBots lett), minek sztorija szerint a Földet mega-giga termettel megáldott robotok támadják meg, mi pedig egy szintén hatalmas robotba bepattanva vehettük fel velük a harcot (története igencsak emlékeztet egy nem rég mozikat megjárt sci-fire… gondolom ti is rájöttetek melyikre).
1992ECTS24
Közszemlére tették a PC –s, várva-várt Strike Commander repülgép szimulátoros akció demóját, amit már vagy két éve halogattak. Szegény rajongók nem tudták, hogy a megjelenésig még bő egy évet várhatnak. A játék 2011 -be invitált el minket a Wild Cats zsoldoscsapat törökországi bázisára. A Földön háborúk dúlnak a még fellelhető olajért és az országok egymás ellen bérelik fel a jobbnál jobb zsoldoscsapatokat, hogy azok segítségével tehessék el láb alól egymást. Mi egy ilyen csapathoz tartozunk, tehát ebből adódóan küldetések, azokon belül pedig részküldetések vártak ránk a világ 14 csodaszép táján.
1992ECTS25
A komolyabb címek mellett az EA  Games beharangozta a szokásos sporttal kapcsolatos programjainak soron következő felvonásait, illetve az újabb sportprogramjait: PGA Tour Golf Plus, Team USA Basketball, Michael Jordan in Flight, Test Drive Ten ot the Best. 

elválasztó

1992ECTS26Az Elite Systems össz-vissz egy játékkal jelent meg, ez a Joe and Mac: caveman ninja. A beteg címből egyből kitűnik, hogy igen agyament ötleteknek adott otthont (Kb mint a Szörfös Ninják című Leslie Nielsen film). Ebben mindenféle ninja ütéssel dinókból, más ősemberekből verhettük ki a szart. Az áldozatok húsát az általunk irányított neander-völgyivel fel kellett szedni és megenni. Ennek hiányában a karakter éhen halt. Elvileg PC -re ígérték a megjelenését, de meghódította az arcade gépeket, valamint a Nintendo és a Sega konzoljait egyaránt.
1992ECTS27elválasztó
1992ECTS28Következő állomásunk az Empire Software standja. Elég sokszínű felhozatallal találkozhattunk, például a Wrath of the Demon C64 -es hack ‘n’ slash programmal karöltve bemutatták az Amiga -ra és PC -re hegesztett Eye of the Storm –ot. Ez utóbbi 2124 -ben játszódik. Az emberek életre bukkannak a Jupiteren, a játékosnak meg az a volt a dolga, hogy az ott található létformákról információkat gyűjtsön be, de ne öljön meg senkit. Természetesen bele lehetett botlani más, vadászat céljából ott járőröző emberekre. Velük mindenképpen harcolni kellett.
1992ECTS29


Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7


3 hozzászólás

Minden hozzászólás 1 COIN -t ér. Gyűjtsd a COIN -okat, mert többek közt a nyereményjátékokban való részvételhez is szükséged lehet rájuk!

 • Ruzsi adatlap-képe
  Ruzsi [ 153 ] [] 2014-02-11
  0
  0

  Nekem sajnos/szerencsére nem volt időm játéktermezni. 🙂
  Most hogy végignyálaztam, a Dune 2 lenne az, amit választanék a felhozatalból. Rengeteg órám volt benne. MInd a 3 néppel végigvittem, aztán kijött valami modolt verziója is, azt is, na meg évekkel később a Dune 2000-et. A kalandjátékkal is elkezdtem játszani, de az 5 évig tanított orosz tudásom sosem mentett meg attól, hogy ne halljak meg mindig a sivatagban, mivel angolul nem sokat tudtam. 🙂

 • Ruzsi adatlap-képe
  Ruzsi [ 153 ] [] 2014-02-10
  0
  0

  1992- ekkor lettem PC-tulajdonos egy 286-osnak köszönhetően. Furcsa így évekkel később visszaolvasni ezt a kiállítást, rengeteg ismerős címet találtam benne csodálatos emlékekkel. Visszagondolva, én azt sem tudtam akkoriban, hogy a játékokat elvileg pénzért kellene venni. 😀

  • CyberBob adatlap-képe Admin
   CyberBob [ 1504765 ] [fiú] [Alapító] 2014-02-10
   0
   0

   Na ja, akkoriban sokan nem tudtuk, hogy a játékokat meg kéne venni. Csoportosan jártunk a helyi könyvtárba újabb játékokért és a legjobbakat átmásoltuk. A Stunts -ot, vagy a Chaos Engine -t pedig a suli gépéről szereztük meg. Nem ismertem olyat, aki boltba járt volna. Azt inkább a SNES és a MegaDrive megjelenése váltotta ki mindenkiből. Akkor szoktam le a játéktermekről. Azt a kisebb vagyont inkább kazikra herdáltam el…

Be kell jelentkezni a honlapra egy hozzászólás beküldéséhez.