TRUST 350CW Mouse Card Reader Wireless [BEMUTATÓ]

főc590

Volt idő, mikor számítástechnikai tartozékokat gyártó cégek hirtelen elkezdték furábbnál is furább (vagy inkább fölösleges) cuccaikkal elárasztani a piacot, mint például az összetekerhető, színes szilikon billentyűzet, a karkötő pendrive, vagy a USB -s, mini sörhűtő (na jó, az mégsem akkora hülyeség). Szóval mindenféle marhaságot kitaláltak, viszont azoknak csupán néhány százalékára lehetett mondani, hogy jól jöhet a mindennapokban.
Nos ma ebbe a néhány százalékba tartozó, kis masinát fogok itt bemutatni. Mikor a TRUST cég 2003 -ban (körülbelül 20.000 Ft -os áron) piacra dobta, a 350CW Mouse Card Reader Wireless egerét, hát én borzasztóan megörültem a megjelenésének, hiszen két olyan totálisan nem összepasszoló funkciót építettek egybe, amire épp szükségem volt: a vezeték nélküli egeret és a
memóriakártyaolvasót.

1

E majdnem 1 kilós (830 grammos), 5 gombos, görgős, 27MHz -es rádiófrekvencián mozgásjeltovábbítást végző, rálátást nem igénylő vezeték nélküli egér működéséhez 30 MB kell a merevlemezen, na de ellem, az nem, mert a készítők voltak olyan leleményesek, hogy  akkumulátort pakoltak bele, minek töltéséhez a vezeték nélküli telefonéhoz hasonlóan egy formás kis
dokkoló egységet hoztak létre. Ha nem használjuk az egeret, csak bele kell tennünk ebbe a dokkolóba, az pedig már végzi is a töltést. A dobozban mellékelt szoftver segítségével ellenőrizhetjük az akkumulátor töltöttségének állapotát, bár szerintem ez teljesen fölösleges plusz.

2

3

A tápellátás után ejtsünk néhány szót a már említett dokkoló másik hasznos tulajdonságáról, a kártyaolvasóról. Ez kétféle típus olvasására alkalmas, a Compact Flash (CF), illetve a Smart Media Card (SMC) kártyák olvasására. Mind az olvasó, mind az egér egyetlen USB csatlakozós vezetéken keresztül kommunikál a géppel. Kezelése ugyanolyan egyszerű, mint más kártyaolvasóké. Az egeret pedig Jobb és balkezesek egyaránt tökéletesen használhatják.
Nem mai tartozék lévén, a 350CW Mouse Card Reader Wireless igen elavultnak számít, viszont aki rühelli a folyamatos elemcserét igénylő infra egereket és épp szüksége van egy CF,SMC olvasóra, annak még most is ajánlani tudom ezt a megbízható ketyerét.


Szólj hozzá Te is

Minden hozzászólás 1 COIN -t ér. Gyűjtsd a COIN -okat, mert többek közt a nyereményjátékokban való részvételhez is szükséged lehet rájuk!

Be kell jelentkezni a honlapra egy hozzászólás beküldéséhez.