TERMINATOR II – Az Itélet Napja. [C64 TESZT és VÉGIGJÁTSZÁS]

A szereplők fizikai megjelenése az eddigiektől határozottan eltér. Jelen küzdelmet már 100% -ig robot kinézettel tolják, de ez részemről inkább növelte, minthogy csökkentette volna a játékélményt.
Szóval, amennyiben sikerrel jártunk, e menekülő rémálomnak végre véget vethettünk és ezzel egyben a programnak is a végére értünk.

terminator2.29

A kohóból még időközönként hallható a T-1000 -es fémszerű, csikorgó halálsikolya, melyeket tehetetlen kapálódzások kíséretében hallat, de mind hiába. A sikolyok lassan megszűnnek, az össze-vissza vonagló fém test pedig beleolvad a folyékony acélba. John a Cyberdyne -ből megszerzett terminátor kart és chip -et a gép után hajítja, ezzel a győzelmet végleg az emberiség javára fordítja.
Bár, a küldetést sikeresen véghezvitték, egy chip még mindig maradt, a T-101 -es fejében lévő. Az ő létezésének is meg kell szűnnie, különben, ha rossz kezekbe kerül, belőle lesz a jövő. John hiába kérleli, a T101 -es búcsúzóul még megöleli, de a kérését már nem teljesítheti. Beüzemelése óta a terminátor most először érzékel valami olyat, amely túlnyúl az ő programozásán is… félelmet.
Odafordul Sarah -hoz és kezébe adja a távirányítót, mellyel a nő majd beleengedheti őt az olvadt acélba. A T-101 -es erre már nem lenne képes. Felkapaszkodik az egyik ott lógó láncra, Sarah megnyomja a gombot és a gyilkológépből lett védelmező megindul lefelé. Teste lassan beleolvad a fortyogó üstbe. Keze süllyed el utoljára, mely a végső pillanatban ökölbe szorul, a hüvelykujját az ég felé mutatva…

terminator2.30

terminator2.31

terminator2.32

Történetünk befejezéséhez érvén az én kis további mondanivalóm csupán annyi, hogy ez a program a legendás filmmel ellentétben nem igazán lett az emberiség eddigi mindennapi életének formáló tárgya,  pedig a miután a fejlesztésével kapcsolatos cikkeket átnyálaztam, arra jutottam, hogy készítők valóban minden erejükkel törekedtek valami égbekiáltó remekmű létrehozására. Sajnos James Cameron fantáziája tetőtöl-talpig hiányzik belőle. Mondjuk ő is csak a 100 millió dolláros büdzsé miatt tudta vászonra vinni legvadabb elképzeléseit, amivel azt is elérte, hogy a Terminator II. legyen a legköltségesebb film a világon, ám itt egy mezei játék lévén szerintem nem kellett volna hasonló horribilis összeg a tartalom kibővítéséhez. A grafikai kivitelezések egy C64 -es motorjához képest csodálatosak, az irányítással nincs semmi gond, csak rá kell érezni az ízére, valamint a zenei aláfestés minősége sem kifogásolható. Mondom ezt annak tudatában, hogy a felcsendülő dallamoknak semmi közük Brad Fiedel mestermunkájához. DE mindez nem mentség nekünk, világmegmentő gamer hősöknek ha a minimális játékidőről beszélünk. Az a 30-40 perc édeskevés. Mire sikeresen elfogna minket a jövőt megváltoztató, euforikus érzés, addigra a képernyőn ott díszeleg a “The End” felirat. Ezt figyelmen kívül hagyva, kitűnő nosztalgikus élményt nyújthat számunkra főleg, mikor a film megnézését követően üzemeljük be C64 -es készülékünkön, vagy  emulátoron. Igazság szerint, titkon mindig reménykedek abban, hogy az egyik nagy kiadó ismét előveszi a Terminator II. sztoriját és a mai technológia segítségével (a pénzéhségét legyűrve), immáron olyan részletgazdag játékot készít nekünk, amely teljes betekintést adna a sivár, poszt-apokaliptikus jövő, és a 20. század üldözéses, menekülős, minigun -os világába. Mellékesen, minden eddigi szavamtól függetlenül, a film örök klasszikus alaptörténetére nem csak ütős akcióbombaként, hanem intésként is jó volna tekinteni az egész emberiségnek. Ha a jövőben nem az emberek alkotta, öntudatra ébredő gépek pusztítanak majd el minket, akkor valami más, amiről szintén mi tehetünk. Érdemes lenne “egyeseknek” elgondolkodni a T-101 -es bölcs szavain, mielőtt még nem késő: “A véretekben van az önpusztítás.”

terminator2.33

terminator2.34

 -John Connor: Az emberiség utolsó reménye. Az ő vezetésével fognak 2029 -ben győzelmet aratni a gépek felett, és ez okból kifolyólag ő egyben a Skynet első számú célpontjává is válik.

 -Sarah Connor: John Connor édesanyja, aki minden erejével arra törekszik, hogy a fiát felkészítse az ítélet napjára és az azt követő gépek elleni sorsdöntő háborúra.

 -T-800 101-es model: Kibernetikus organizmus. Egy régebbi típusa a terminátoroknak, akit John Connor a jövőben átprogramozott és visszaküldött 1994, hogy gyerekkorában legyen a védelmezője.

 -T-1000: Mimetikus poli-ötvözet. Legújabb terminátor prototípus, melyet a Skynet a saját elkerülhetetlen vereségét megelőzően, idő előtt helyezett üzembe, ezáltal visszaküldhesse 1994 -be, hogy John Connor -t még gyermek korában kiiktathassa.

További szereplők:
-Pescadero elmegyógyintézet agresszív ápolói és a Dr. Silberman klónok (Nem hisznek Sarah Connor háborúkkal fűszerezett jövőképeinek. Céljuk, hogy elfogják, begyógyszerezzék és továbbra is elzárva tartsák a külvilág elől).

-S.W.A.T. kommandósok és rendőrök (Szerepük, hogy megállítsák Sara -t, John -t, és a T-101 -es ámokfutását, nem tudván arról, hogy olyan embereket üldöznek, akik a jó ügyért harcolnak).

infobox terminator 2 commodore 64 futuretro2

 


Oldalak: 1 2 3 4

Értékeld a játékot

1 csillag2 csillag3 csillag4 csillag5 csillag (10 szavazat, átlag: 5,00 / 5)
Loading...

Egy hozzászólás

Minden hozzászólás 1 COIN -t ér. Gyűjtsd a COIN -okat, mert többek közt a nyereményjátékokban való részvételhez is szükséged lehet rájuk!

Be kell jelentkezni a honlapra egy hozzászólás beküldéséhez.