TERMINATOR II – Az Itélet Napja. [C64 TESZT és VÉGIGJÁTSZÁS]

terminator2.19

“ARCULATTERVEZÉS.”

terminator2.20

A következő 60 másodpercben egy újabb mini game résztvevői lehetünk, ugyanis ismét ennyi időt kapunk rá az elénk tárt logikai feladatra, ami leginkább ahhoz a tenyérnyi, műanyag készségfejlesztő játékhoz hasonlítható, melyben a kockákat tologatva rakhatjuk ki azokból a teljes képet. Esetünkben a T-101 -es jobb oldalra eső arcrésze vár helyrepofozásra. E “kirakósban” ismét az elfogadható százalékig való teljesítés elég a továbblépéshez.

terminator2.21

“CYBERDYNE SYSTEMS.”

terminator2.22

Csapatunk következő állomása a Calexicótól északnyugatra helyezkedő repülőgép-temető. Ezen a helyen régi barátjával, Enrique Salceda -val és családjával találkoznak. Miután a föld alá rejtett fegyverraktárukból felpakolják a leglényegesebb dolgokat, a T-101 -es elmesél mindent Dr. Miles Bennett Dyson -ról, kinek fejlesztései a legveszélyesebbek a jövőre nézve. Sarah előre megy, hogy Dyson -t végleg kiiktassa, de csak a megsebesítésére lesz képes, mert John és a terminátor még időben utolérik. Történetük hallatán a tudóst megrázza a felismerés, hogy 3 milliárd ember életéért felelős. Csatlakozik hozzájuk, hogy bejuttassa őket a Cyberdyne Systems -be, valamint segít nekik a tervek, disc -ek megsemmisítésében. Bár a komplexumba való bejutás és az 1984 -ben összepréselt terminátorból megmaradt endoskeleton kar, meg a törött vezérlő chip megszerzése így számukra gyerekjáték… a kifelé vezető út nem lesz sétagalopp. A parkolóban “letáborozott” összes helyi rendőrt a T-101 -es először egy GE M134 Minigun -nal fogadja, majd az M79 -es gránátvetőjével teszi még felperzseltebbé a kedélyeket. A főbejáraton át tiszteletüket tevő S.W.A.T. kommandósokat, 70 -es M1911A1 hibrid koltjával egyenként ártalmatlanítja. Kiérvén az azoktól “kölcsönvett” MM1 -es füst-gránátvetővel tisztítja meg a parkolót.

Sarah Connor, elmegyógyintézeti szökéséhez hasonlóan, a játék ezen részében, most a T-101 -esen a sor, hogy a Cyberdyne laborjából eljusson egészen az épület kijáratig. A fő hangsúly jelen küldetés alkalmával nem igazán a menekülésen van. Terminátorunkat irányítva a folyosókról ki kell söpörni a S.W.A.T. -osokat. A filmben látott fegyverarzenálunk pechünkre nem lesz, de ez alkalommal vigaszdíjként kapunk egy pisztolyt is Mohamed Ali -t megszégyenítő ökleink mellé.

Nos, akkor nézzük is meg ezt a nem igazán ördöngös kifelé vezető útvonalat:

terminator2.23

Két kommandós likvidálása után vegyük balra az irányt, egészen a folyosó végi felvonóig, amibe bátran szálljunk be. Üdvözöljük a két főből álló fogadóbizottságot, majd jobbra haladva ismét fussunk a folyosó végére, de hogy addig ne unatkozzunk, végezzünk az ott lézengő hat kommandóssal, aztán használjuk a ránk váró liftet. A következő szinten újabb kalandokat keresgélve jobb, ha balra megyünk, de ne feledkezzünk meg arról a hat kommandósról sem, akik ezen az utolsó folyosón még merész kísérletet próbálnak tenni megállításunk érdekében. A terep sikeres megtisztításával fussunk a bejáratnál parkoló S.W.A.T. furgonig. Kis csapatunk beszáll és elhajtanak, mögöttük hagyva a már leginkább háborús övezetté vált komplexumot.

Ha a kommandósok likvidálása túl nehézkesnek bizonyulna, az esetben ajánlom figyelmetekbe majdnem ugyanazt a taktikát, amit az előzőekben, a Pescadero intézet, kisebb hadseregnyi ápolóján és orvosán is alkalmazhattunk, vagyis az ellenfél mellett térdeljünk le, várjuk meg, míg gépfegyveréből fejünk fölött le nem ad egy sorozatot, aztán míg újratölt, addig gyorsan pattanjunk fel és végezzünk vele. Nem egy nehéz pálya, de ugyanúgy, mint az eddigieken,  jó reflexek kellenek hozzá.

terminator2.24

“LÉGI-KÍSÉRET.”

terminator2.25

A furgonban döcögve, főhőseinknek arra sem marad idejük, hogy megkönnyebbülten fellélegezzenek, hiszen a T-1000 -es ismét a nyomukban van. Egy rendőrségi helikopterrel üldözi őket a kietlen éjszakai autópályán. Innentől az irányítást megint a mi kezünkbe adják a készítők. Dolgunk a S.W.A.T. járművel való biztonságos elmenekülés a nyakunkba lihegő helikopter elől. Természetesen ismét kapunk az utunkba kihelyezett akadályokat, ezek tetejébe még arra lézengő egy-egy csigalassúságú járművet is. A játékélmény növelése érdekében lehetőséget kapunk arra, hogy a furgon mögötti célkeresztet manipulálva lőhessünk a galád T-1000 -esre. Ezzel az irányítás bizonyos mértékben nehezebb lesz, úgyhogy leginkább próbáljunk a hirtelen elénk kerülő akadályokra időben reagálni. Ez az autópályás rész feltűnően rövid, mert egy idő után ígyis-úgyis belénk kell ütköznie üldözőnknek, ezért ne mérgelődjünk, ha elsőre nem sikerül végiglavírozni rajta. Nekem harmadjára összejött.
A film szerint, Sarah az az ott található golyóálló mellényekkel próbálja védelmezni fiát. Igaz, a mellények John számára egy bizonyos fokig menedéket adnak, de az anyját, a tőlük már csak néhány méterre lévő helikopterből, a T-1000 -es, az SP89 -eséből kiadott jól irányzott lövésével lábon találja. A T-101 -es ezt észleve befékez, ezzel ütközést idéz elő a helikopterrel, ami darabokban hullik alá az útra.

terminator2.26

A furgon sem ússza meg karcolás nélkül, hamarosan defektet kap és felborul.
A kis csapat kimászik a roncsok közül, majd szomorúan veszik tudomásul, hogy üldözőjük egy onnan nem messze lefékezett, folyékony nitrogént szállító kamion volánja mögé ült, és azzal most ismét feléjük tart. A macska-egér játék folytatódik, amint hőseink egy másik járművet szereznek. Ám ezúttal a T-101 -es még merészebb cselekedetet hajt végre, átmászik a kamion orrára és miután egy jól irányzott sorozatot küld az ellenséges terminátor fejébe, félrerántja a monstrum kormányát. Az nagy puffanással az oldalára borul és úgy csúszik tovább a pontosan eléjük épített vasüzembe.

terminator2.27

“HASTA LA VISTA BABY!”

terminator2.28

A kamion tartálya az üzem bejáratában elakadva úgy törik ketté, mint valami ujj vastagságú nádszál. A járműből kimászó T-1000 -es azonnal megindul célpontjai felé nem számolva a folyékony nitrogénnel. Az azon való átkelés nem igen szerencsés az ő hihetetlenül bonyolult teste számára. Gyors léptei lassulnak, a talpai pár méter után már a földhöz tapadnak. Nem adja fel, menni akar, hogy a belé programozott utasításoknak eleget tehessen, de már késő. Megkövült lábfejeiről lábszárai letörnek, ezzel térdre esik és pár másodperc múlva szoborként díszeleg a nitrogén tengerében. Ezt követően a T-101 -es fegyverének egyetlen lövésétől apró, megfagyott darabokban hullik alá.
Pezsgőbontásra még nincs ok, mert a kohók sugárzó melegétől a darabkák lassan higanyszerű kis tócsákká alakulnak, a tócsák egymással automatikusan összetapadva ismét létrehozzák a gyilkoló gépezetet. Sarah és fia elindul menekülési útvonal után kajtatva, merész T-101 -esünk viszont hátramarad, hogy addig is minden erejével feltartsa a közeledő ellenfelét. Bár a küzdelemben a T-1000 -es egy acélcsővel keresztül szúrja a T-101 -es gerincét, az később a tartalék áramköreit felhasználva utána ered és épp mikor a folyékony fém megsemmisítő csapást mérne John -ra és anyjára, ő M79 -es gránátvetőjével telibe találja. A töltény felrobban a gép testében, aki a tehetetlenné eldeformálódott alakjával lebucskázik a fortyogó üstbe.
A program ezen részének menete ugyan nagyban eltér a film eseményeitől, mert itt ismét egy az egy ellen harcban kell nullára ütlegelnünk a T-1000 -es energiáját, de a teljes győzelem érdekében addig nem szabad leállnunk, míg ellenfelünk az energiavesztésen kívül bele nem hanyatlik a bal oldali sarokban található fortyogó fémfolyamba.


Oldalak: 1 2 3 4

Értékeld a játékot

1 csillag2 csillag3 csillag4 csillag5 csillag (10 szavazat, átlag: 5,00 / 5)
Loading...

Egy hozzászólás

Minden hozzászólás 1 COIN -t ér. Gyűjtsd a COIN -okat, mert többek közt a nyereményjátékokban való részvételhez is szükséged lehet rájuk!

Be kell jelentkezni a honlapra egy hozzászólás beküldéséhez.