Super GameBoy [BEMUTATÓ]

főcím

Még a mai világban is azonnal felkapják a fejüket a gamerek, ha felröppen a hír, hogy a hűn szeretett kézikonzoljukra megjelent exkluzív címekkel lehetőségük nyílhat a jövőben asztali gépen játszani. Nemegyszer Volt már ilyen, például a Gamecube esetében, mikor az aljára felcsatolható adapter segítségével a TV képernyőjére tudtuk varázsolni GameBoy Advance játékainkat, illetve a Nintendo DS -be is beszereltek egy GBA aljzatot, hogy végre megvilágított képernyőn láthassuk mindazt az akcióáradatot, amit azidáig csupán a lámpa fényénél tanulmányozhattunk. Nos, a mai “Konzoldában” szintén valami hasonló technikai adottságokkal felruházott “teremtménnyel” fogunk foglalkozni, de ehhez nem ám a Gamecube idejébe repülünk vissza, hanem egy sokkal korábbi időpontba, pontosan 1994 -be…
Hát igen, ’94 elején még napközben az ablaknak, estefelé pedig az éjjeli lámpának háttal ülve próbáltam totálisan belemerülni az éppen aktuális kedvenc játékomba, mely a négy színárnyalatú GameBoy Classic -omon keresztül teljesen a hatalmába kerített. Ezekben az időkben csupán csak álmodozni tudtam arról, hogy milyen jó lenne, ha a suliból hazaérvén nem kéne mérgelődnöm a handheldben lemerült ceruzaelemek, valamint a játékhoz szükséges fényviszonyok miatt, hanem egyszerűen ledobnám magamat a díványra, bekapcsolnám a gépet és a jó öreg Videoton TV -n élvezhetném ki ezen játékok minden izgalmát.

reklámból2

Persze vágyakozásom nem volt oly nagymértékű, mivel a dohányzóasztalon ott várt a SNES, a polcon felsorakozott hatalmas dobozkákban pedig a jobbnál-jobb programok. GameBoy -on viszont voltak ám olyan exkluzívok, melyek “nagy-testvérén” soha nem kaptak helyet és ez azért kissé piszkálta az agyamat néha egészen addig, míg az 576 KByte magazinban meg nem jelent a világrengető hír, miszerint a Nintendo piacra dobott egy SNES kazetta méretű GameBoy játék átalakítót. Mondanom sem kell, azonnal megrohamoztam az első boltot és előrendeltem azt. Akkoriban egy előrendelésnél legalább 1-2 hónapot kellett várni a cucc megérkezéséig, így elképzelhetitek, hogy a doboz kinyitásakor mennyire izgultam…

sgpack590

Nálunk az ára borsos 6000 Ft körül mozgott, az USA -ban 60 ropogós Dollár volt, Angliában pedig 50 Font. Az amerikai és az európai régiós ketyere nem csupán árában, hanem küllemében is különbözött. A következő kép bal oldalán az amerikai gép sarkosított külsejéhez hasonló példány látható, a jobb oldalon pedig egy, az európai Super Famicom lekerekített vonásaihoz igazodó.

usa és eu590

Nem sokkal később a Nintendo azoknak a GameBoy fanatikusoknak, akik még nem rendelkeztek ilyen átalakítóval és SNES -sel, kiadott egy Super Set csomagot, melybe a konzol mellé minden szükséges hozzávalót belepakoltak, no meg mindig más játékot (legtöbbször Zeldát, vagy Mario Kartot).

doboz590

tartalma1

A képfrissítési frekvencia a GameBoy Classic -nál 59.7 kép/másodperc volt. Ez a Super GameBoy esetében 61.1 kép/másodperc -re rúgott, de nem csupán ebben az egy dologban érezhettünk változást. A Super GameBoy, magán a belé helyezett programon kívül a hangot is 2.4% gyorsabban játszotta le, így ne lepődjünk meg, amennyiben kissé hiperaktív Mario -val találkozunk össze a TV képernyőjén. A főmenübe lépve a program öt darab ikont dob fel nekünk az oldal alján elhelyezkedő, hosszúkás asztalon, valamint még egy különállót a bal felső sarokban, de az nem lényeges, mert csupán arra szolgál, hogy mutassa, hányan játszhatják az aktuális kazit.

SGB mario2


Oldalak: 1 2 3


Szólj hozzá Te is

Minden hozzászólás 1 COIN -t ér. Gyűjtsd a COIN -okat, mert többek közt a nyereményjátékokban való részvételhez is szükséged lehet rájuk!

Be kell jelentkezni a honlapra egy hozzászólás beküldéséhez.