RETRO PC: Strike Commander [Teszt]

A “Training Mission” -al azonnal kipróbálhatjuk magunkat a harctéren. Három lehetőséget állítanak elénk: a vadászbombázást (Search and Destroy), a légi harcot (Dogfight), valamint a vesszőfutást (Gauntlet).

training mission590

Aztán már csak a legszimpatikusabb gép kiválasztása, illetve annak a bombafelhozatalból való felfegyverzése marad hátra, és már indulhatunk is “vadászni”. Ugyan a fegyverarzenál nem tálal fel számunkra annyi bombát, mint egy mai program, viszont az ellenfelek leszedéséhez tökéletesen megfelelnek. Vegyük például az AIM-9M -et. Ez közelharcban a legideálisabb fegyver és szinte minden szögből indítható. Távoli célpontokhoz érdemes az AMRAAM -ot használni mert nem túl jó a manőverező képessége, illetve nagy a hatótávolsága…

De miket beszélek? Jöjjön a fegyverek listája, amin röviden megismerkedhetünk valamennyivel:

bombák teljes listája590

Én a “Training Mission” -t kihagyva, minden tétovázás nélkül a “Start New Game” -el kezdtem, ahol a már hosszabb “utat” kell bejárnunk a lövöldözés adta gyönyörökig. Először elénk tolnak egy rövid űrlapot. Arra fel kell írnunk a nevünket és hívójelünket. Ezt követően a katonai Jeep már sebesen el is robog velünk a Wildcats bázisnak a hangárához, ami gyakorlatilag központi helyet képvisel a játékban.

űrlap590

Ha már itt tartunk akkor az alapok biztos megismerése érdekében, egy kis körút erejéig nézzünk szét az általunk bejárható helyeken. Arról is érdemes szót ejteni, hogy miként juthatunk el azokra, illetve milyen opciók várnak ránk az egyes helyszíneken. Mivel én az első néhány részfeladat közötti “sétafikálást” vázolom fel, ennél fogva úgy kell tekinteni rá, hogy ez csupán a biztos kezdéshez való útmutatóként szerepel a cikkben.

bázis messziről590

Elsőként szólnék pár szót a már említett hangár bejáratáról. Ide küldetéseink között visszatérhetünk ütősebb fegyvereket venni, beszélgethetünk csapatunk tagjaival a ránk váró repülésről, a gépekről, és mindemellett megtekinthetjük a csapat statisztikáit is. Amennyiben a bejárat közelében egy jeepet látunk, azzal elfurikázhatunk Selim bárjába, ahol megismerkedhetünk érdekes emberekkel, illetve hasznos információkat gyűjthetünk a küldetésekre vonatkozóan.

Teljes háttér a körúthoz590

A bal oldalon elhelyezkedő ajtó az “Office“ -ba vezet. Itt fellapozhatjuk a pénzügyi adatainkat, rendelhetünk fegyvereket, gépeket a katalógusból, illetve megcsodálhatjuk pilótáink eredményeit. Az iroda közepén elterpeszkedő íróasztalnál pedig Virgil, a század könyvelője ül. Ő folyamatosan azt szajkózza majd nekünk, hogy pocsékul állunk anyagilag és jobb lenne minél több küldetést teljesíteni. Hát igen, mivel csak “jóindulatú” bevetéseket vállalunk el, így nem csoda, hogy pénz híján vagyunk. A megbízóink egyébként dollárral, vagy arannyal fogják honorálni a “segítőkészségünket”.
Ha itt végeztünk, a hangár jobb oldalán lévő ajtón keresztül eljutunk a barakkokhoz, ahol menteni és betölteni tudjuk a játékot. Érdemes a nehezebb küldetések után lementeni állásainkat, hogy későbbi elhalálozás esetén ne kelljen újrakezdenünk azokat. Miután körbenéztünk, a bejárat közepén rostokoló katonai kamiont választva eljuthatunk a különböző országokban elhelyezkedő ideiglenes Wildcats bázisokra, ahol megannyi részfeladat vár ránk. Ezen bázisok létrehozatala szintén borsos összegekbe kerül, de sajnos szükség van rájuk, mert nem vállalhatunk azokban az országokban munkát, amelyek a központi bázisunktól túlságosan messze esnek.
Tehát miután azok egyikére odarepítenek minket, és ott elfogadjuk valamelyik bevetést, a bázis előtt egy F-16 -os jelenik meg. Arra rákattintva karácsonyfa módjára felfegyverezhetjük azt az előtte felsorakoztatott bombákkal, aztán vigyük a gépre a kurzort, melynek hatására feljön a “Fly mission” felirat ugyanúgy, mint a “Training Mission” esetén. Csak rá kell kattintanunk és a program ízléses kamerabeállításokkal lejátssza nekünk a felszállás menetét.
Tétovázás esetén ha vissza szeretnénk térni a központba, vigyük a nyilat a képernyő tetejére és klikkeljünk, aztán csináljuk meg ezt még egyszer.

Oldalak: 1 2 3 4 5


Szólj hozzá Te is

Minden hozzászólás 1 COIN -t ér. Gyűjtsd a COIN -okat, mert többek közt a nyereményjátékokban való részvételhez is szükséged lehet rájuk!

Be kell jelentkezni a honlapra egy hozzászólás beküldéséhez.