RETRO PC: Kőkorszaki flúgos futam, avagy BC Racers [TESZT]

Mellesleg megsúgom, hogy amire még valamennyi pályán érdemes odafigyelni, az a nagyobb kanyarok előtt rejtőző mellékutak, amik használatával szép nagy előnyöket szerezhetünk, ugyanis ezeket a program bugyuta versenyzői sosem veszik igénybe.
Az sem mindegy, hogy nitrót mikor használunk. Soha ne a kanyarokra, hanem a finisre, illetve a hosszabb egyenes szakaszokra tartogassuk. Nagyon figyelnünk kell az akadályokra, mert azokat az ellenfelek minden gond nélkül kikerülik (ilyen szempontból nem mondanám igazságosnak a versenyt).
Nos, most miután az egyjátékos örömök minden csínjáról-bínjáról szó esett, néhány mondat erejéig beszéljünk a kétjátékos módról. Részemről az igazi móka akkor kezdődött, mikor ketten bocsátkoztunk versenybe egymással. Ilyenkor nem szabad levenni a szemünket a térfelünkről, mert akkor nekünk lőttek. Ilyen osztott képernyőnél a versenyzőhöz tartozó adatok alulról két oldalra, valamint fölülre kerülnek.

kétjátékos590

Menet közben a “P” gombbal itt szintén megállíthatjuk a versenyt, majd az ellenfelek kedvükre változtathatnak a nézőpontjaikon. Ezt a felső térfél az F6 -tal és az F8 -cal tehetik meg, alsónál pedig az F9 és F11 billentyűkkel. Miután a beállítás megtörtént, a “P” újdonsült lenyomásával száguldozhatnak tovább.

pozitívum új590

Grafikailag a gamma nagyon ott van! Még ott is fellelünk néhány vicces animációt, ahol nem számítanánk rá, szóval a komolyság nulla, az idétlenség nyomul ezerrel. A 3D -s spriteoknak köszönhetően minden sokkalta valóságosabbnak tűnt, mint a régebbi 2D -s spriteokkal felszerelt címekben. A pályák változatosak, nem lehet őket megunni, és azok a hátterek egészen festményszerűek. Csak úgy árad belőle a rajzfilm hangulata. Maguk az aláfestő zeneszámok, hangeffektek, a motorok hangjai nagyon jóra sikeredtek. Háttérzene lekapcsolása mellett ugyanolyan élvezetes, mint azzal. Számomra a legfontosabb, hogy a nagy zenepaletta miatt nem ment egykönnyen az agyamra.

negatívum új590

Mi az ami nem érdemel tapsvihart? Őszintén szólva nem tudom. Talán a mindent kikerülő, soha ki nem sodródó, vagy meg nem akadó ellenfelek bosszantottak valamelyest, más nem.

összegzés590

Mivel rengeteg cég készített akkortájt hasonló témán alapuló művet, sajnálatos módon nem tudom egyedinek nevezni. Talán épp emiatt történt, hogy úgy eltűnt a többi versenyzős játék alkotta masszában, pedig komolyan mondom, nem ezt érdemelte volna azok után, hogy mai szemmel nézve is csak egyetlen negatív vonással rendelkezik. Bár nem mai darab, meg a Core Design -nak is lőttek, de mindennek ellenére érdemesnek tartom időnként feltenni a gépre és több játékos módban végigtolni egy bajnokságot, mert irtózatosan nagy poén az egész!

 

infobox értékelés bc racers pc futuretro2


Oldalak: 1 2 3 4

Értékeld a játékot

1 csillag2 csillag3 csillag4 csillag5 csillag (2 szavazat, átlag: 5,00 / 5)
Loading...

Szólj hozzá Te is

Minden hozzászólás 1 COIN -t ér. Gyűjtsd a COIN -okat, mert többek közt a nyereményjátékokban való részvételhez is szükséged lehet rájuk!

Be kell jelentkezni a honlapra egy hozzászólás beküldéséhez.