RETRO PC: ALIENS – A comic book adventure [TESZT]

Most, hogy a díszes kompániát megismertük, egy rendkívül apró ízelítő erejéig kukkantsunk bele a játékmenetbe:

Első körben B54C közvetlen közelébe érvén „ANYA” felhívja figyelmünket a hajónk irányába tartó aszteroidamezőre. Ezt a három szektornyira lévő törmeléket a leszállás megkezdése előtt illő volna kikerülni, különben hírmondó sem marad a belőlünk! Na mármost, a becsapódásig szűk 5 perc van, tehát sebtiben kéne cselekedni!

aliens a comic book adventure futuretro 14

Először egy üres CD –t, meg egy zöld kártyát kell megtalálnunk. A zöld kártyát Dr. Lora McGuiness -től szerezhetjük meg, de csak abban az esetben, ha nem hagyjuk, hogy lepattintson és a végletekig faggatjuk őt mindenféle hülyeséggel. Azért épp ésszel kissé felfoghatatlan számomra, hogy még a halál küszöbén sem együttműködőek társaink, bár emberek lévén ez nem csoda…
A CD a kijáraton (EXIT) túl eső utolsó szoba íróasztalának bal oldali fiókjában lesz. Vigyük el a piros gombbal beröffenthető komputerhez és írjuk fel a lemezre a landoláshoz szükséges adatokat. A kész lemezt vigyük a hídon tartózkodó Mac Williams -hez.
Kapitányunk a megszerzett tárgyak birtokában páratlan videóbejátszások közepette parkol le USS Sheridan -el.

aliens a comic book adventure futuretro 15

Eddig simán ment! Az SOS jel okának kivizsgálását megelőzően küldjünk üzenetet a CIC -nek a megváltozott útvonalunkról, majd a liftezzünk le az étkezőben elhelyezett étel automatához kaját szerezni magunknak és az idő közben megéhezett (önmaguk kiszolgálására képtelen) legénységünknek. Most jön az a rész, amit korábban az éhségről mondtam!

aliens a comic book adventure futuretro 16

 

Minél éhesebbek társaink, annál agresszívabb beszélgetőpartnerré válnak. Ki gondolta volna, hogy ez is közre fog játszani a pozitív együttműködés kiérdemlésekor?
Etetéshez az inventory “IN USE” szekciójába került kaját (nyolcat tárolhatunk egyszerre) a bal egér gombbal megragadva húzzuk a kiválasztott társunk arcképére. Ennyi! Mellesleg ugyanezzel a művelettel passzolhatunk le használati tárgyakat, elsősegélycsomagokat, dokumentumokat… stb.

aliens a comic book adventure futuretro 17

Következő teendőnk az alkalomhoz illő exosceleton felöltése. Ez a Caterpillar P5000 -res rakodógépekénél kifinomultabb mozgáskultúrával rendelkező, ruhaszerű védő-öltözék ugyan nem csinál belőlünk Vasembert, hogy aztán a bolygó körül repkedhessünk kedvünkre, viszont a masszív páncélzata segít helytállni esetleges összecsapások alkalmával, meg hát a fegyverzete sem utolsó! Külön piros pont jár a fejlesztőknek azért a zseniális húzásért, hogy a védőfelszereléseket küllemükön kívül a csúzlik típusában és a különleges képességeikben egyaránt különbözővé tették egymástól.

aliens a comic book adventure futuretro 18

A kolónia komplexumainak folyosóin fellépő váratlan helyzetek számos csapatmunkát igénylő tennivalóval fognak kecsegtetni, amik orvoslásánál öltözékünk szuperképességei csődöt mondhatnak, ezért nem árt a megfelelő tudású és felszerelésű társunkat bevonni a “buliba”.

aliens a comic book adventure futuretro 19

A mi exonk erőssége a stratégia, McGuiness -é trancsírozós operációkhoz szükséges kütyükkel van felszerelve. Williams -ét extra méretű karok, spéci fogak teszik harcképesebbé, O’Connor pedig kamerájával készíthet found footage videókat az utókornak, és X-scanner -ével felkutathatja a szabad szemmel nem látható, titkos fegyverraktárakat, rekeszeket, lifteket, átjárókat. Nézzünk szét a legapróbb zugokban is, és vegyük fel a hasznos, haszontalan cuccokat egyaránt, legyen szó CD -ről, , csavarkulcsról, térképekről, vagy brutálisan letépett kézfejről. Idővel minden jelentéktelen kacatnak hasznát vehetjük. Az idegen helyek központi számítógépe ugyanúgy segítségünkre lesz mint a sajátunk, a USS Sheridan fedélzetén (a kezelésük is megegyező).

A gyűjtögető életmódunk közben a helyi lakosok és idegenek tetemei mellett belebotlunk majd a személyünket nem kívánatos vendégként kezelő, elborult androidokba, őrült tudósokba, a CIC meglepetésszerűen támadó „takarítóiba”, illetve lesz olyan szituáció, amikor a túlélő testéből kirobbanó világrajövetellel kikel egy cuki chestburster.

aliens a comic book adventure futuretro 20


Oldalak: 1 2 3 4

Értékeld a játékot

1 csillag2 csillag3 csillag4 csillag5 csillag (5 szavazat, átlag: 5,00 / 5)
Loading...

Szólj hozzá Te is

Minden hozzászólás 1 COIN -t ér. Gyűjtsd a COIN -okat, mert többek közt a nyereményjátékokban való részvételhez is szükséged lehet rájuk!

Be kell jelentkezni a honlapra egy hozzászólás beküldéséhez.