Razer Hydra [BEMUTATÓ]

A központi egység kielemzését követően lássuk a Hydra másik két fontosabb elemét, az oldalról nézve síp (vagy talán jégcsap) alakú kontrollereket.

hydra6

Tapintásuk könnyed, puha. Talán azért lettek ilyenek, hogy ne legyen túlságosan idegen a játék közben beizzadt kéznek. Ennek örültem, mert a prototípust még abból a fényes, csúszós műanyagból fabrikálták. Ezek tekeredésmentes vezetékei egy idő után összefutnak, így a gabalyodás veszélye nem áll fenn. A kontrollerek mind a forma, mind a könnyen kezelhető gombok elhelyezését illetően totálisan egyformák. Mindkettőn ott figyel 4+1 gomb, 1 analóg kar, meg 2 ravasz. A jobb oldali kontroller analóg karjához a menünek a különböző elemeit rendelték hozzá, a bal oldalié pedig a W, A, S, D billentyűket helyettesíti. Tehát mindig van elég gomb, amikre ki tudjuk osztani tetszés szerint a parancsokat. Súlyuk alig van, a fogásukkal sincs gond, bár én 10 percnyi Borderlands -ozás után legszívesebben elhajítottam volna mindkettőt. Körülbelül 1-2 óra alatt megszokható lenne ez a fajta irányítás, ha az érzékenység nem ilyen gyerekcipőben járna.

hydra8

Összegzésképpen kevés pozitív dolgot mondhatok el erről az újdonságnak számító kütyüről. Egyrészt dicséretes, hogy egy csúcsteljesítményű gyártó végre gondolt a PC tulajokra és ezt megalkotta. Egy karnyújtásnyival valóban közelebb kerülhettünk ahhoz az élményhez, ami a konzolos gamereknek eleve megadatott. Másrészt a piacra dobása szerintem túl korai, hiszen a már jól bevált billentyűzet+egér (illetve botkormány) kombináció élményét kellett volna túlszárnyalnia, hogy a játékosoknak legyen okuk “átszokni” rá.
Az irányítás megtanulása piti ügy. Körülbelül egy óra alatt keni-vágja az ember, viszont ez mit sem ér ha rájövünk, a rahedli kompatibilis stuff közül csupán néhányban működik úgy, ahogy mi szeretnénk. Hiába kapunk gyári beállításokat, a legtöbb esetben pocsék mozgásérzékelés emulálással találkozhatunk, főleg a nem FPS -eknél.
Szóval maga az elgondolás nem rossz, de én a magam részéről maradok az ósdibb irányítási lehetőségeknél. Inkább puffogtatok addig a retro fénypisztollyal, míg meg nem jelenik egy olyan cucc, mint amilyen anno Tom Cruise -nak volt a Különvélemény című filmben. Na az nagyon ütött!

hydra9

Kompatibilitás: Windows XP, Vista, 7.

A Razer Hydra -t egyik olvasónknak, Zolinak köszönhetően próbálhattuk ki.


Oldalak: 1 2


Szólj hozzá Te is

Minden hozzászólás 1 COIN -t ér. Gyűjtsd a COIN -okat, mert többek közt a nyereményjátékokban való részvételhez is szükséged lehet rájuk!

Be kell jelentkezni a honlapra egy hozzászólás beküldéséhez.