Pixel-Art Gyöngydíszek [AJÁNLÓ]

 

Hihetetlennek tűnik, hogy ismét nyakunkon a karácsony, én legalábbis csak kapkodom a fejemet. Na de nem azért, mert ajándéklázban égnék, mint mondjuk 10 éve, hogy hűűűűűű, mit adnak majd nekem és húúúúúú én mit adok majd másoknak… (bár bevallom, örülnék egy régóta hajkurászott Jurassic Park SNES kazinak a fa alatt, amivel ellehetek a két ünnep között). Ahogy annak idején kisgyerekként évről-évre egyre kevésbé csigázott fel a Télapó érkezése, úgy ezt az ajándékozós tradíciót szintén elengedtem és hiszitek, vagy sem, azóta meghittebbé vált számomra a karácsony. Elegem lett abból, hogy ez az ünnep már nem is ünnep, hanem az évnek egy olyan időszaka, mikor a boltok többsége (tisztelet a kivételnek) a tucatkacatokból álló portékáit igyekszik horror áron ránk sózni.


 

Nem bonyolódok fényűző ajándékok vásárlásába, hisz egy idő után annak úgyis csak egymást túllicitálós, kellemetlen vége lenne. Jobban szeretem az év egy átlagos napján felbukkanó “erről Te jutottál eszembe” – ajándékokat, azok nagyobb meglepetést eredményezhetnek. Félreértés ne essék, egy kis jelképes semmiséggel mindenkinek készülök, de nem hagyok több tízezer forintot a boltokban kizárólag azért, hogy adhassak VALAMIT, amit aztán a másik fél lépten-nyomon kerülget az otthonában, vagy továbbajándékozással igyekszik megszabadulni tőle.
Kiváltképp szórakoztató, mikor egyesek a körítésnek is nagy jelentőséget tulajdonítanak, azaz nem elég Neki a szimpla, mégis szép, mutatós csomagolás. Persze nem mindegy, mibe csomagolunk, viszont a rá elköltött pénz ne vetekedjen már az ajándék értékével!


 

Egy szó, mint száz, ha csak az ajándékozástól, az adventi kalendárium elfogyasztásától, meg december 24-25-26 eljövetelétől várjuk a teljesség érzését, könnyen üresnek érezhetjük a szeretet ünnepét. Sokszor nem a beteljesedés jelentheti a legnagyobb örömöt, hanem a várakozás, a készülődés rejti magában a szépséget. Jómagam például már hetekkel korábban teljes gőzzel ünneplőbe bújtatom az otthonomat és ezt többek közt azért is tartom praktikus megoldásnak, mert a karácsonyt megelőző napokban a bevásárlás, a többfogásos menü sütése-főzése, meg a ritkán látott rokonokkal, ismerősökkel megejtendő találkozásoknak köszönhetően épp eléggé beindul a pörgés. Így legalább hangulatos környezet vár haza.


 

Dekoráláskor jobban szeretem alkalmazni a természetes alapanyagokból fabrikált díszeket, bár előfordul, hogy két bejgli elpusztítása között leülök böngészni a netet, hátha belebotlok szimpatikus giccses mütyürökbe, vagy esetleg olyan blogba, ahol újabb ötleteket fedezhetek fel.


 

Amit észrevettem, hogy az emberek ritkán térnek el a jól megszokott alapanyagoktól és hagyományosan gyöngysorral, műanyag gömbökkel, kukoricafüzérrel, csillogó papírral dekorálnak, de aki egy kicsit is nyitott a videojátékok világa felé és ezidáig eredménytelenül kutatott a karácsonyfa díszeket árusító üzletekben, utcai standokon azok után a díszek után, amelyek passzolnának az ízléséhez, ugyanakkor felturbózhatnák otthonában a karácsonyi hangulatot, annak szeretném felhívni a figyelmét a Pixel-Art Gyöngydíszek nagyon mutatós, baráti árcímkével ellátott termékeire. Tudom, elsőre extrémnek tűnhet, viszont a vasalható gyöngyökből alkotott csecsebecsékkel is csodás pompába öltöztetjük a fánkat.


 

A télies, ugyanakkor barátságos hangulatot árasztó, különleges hatás eléréséhez a karácsonyfa feldíszítésében klasszikusnak számító színkavalkádban úszó gömbök, égők, csillagok és csúcsdísz pixel-gyöngy változatait ajánlom, ám, ha valaki most inkább más témával kísérletezne, arra is több pofás megoldás van.


 

Érdemes többféle formával dolgozni, így még szemrevalóbb végeredmény születhet. Például a vöröses girlandok mellé kiegészítőnek választhatjuk a Mario játékokból ismert karaktereket, bár vörös girland nélkül sem dől össze a világ, ugyanis e csecsebecsék szinte mindennel kombinálhatóak. Ahhoz pedig nem szükségeltetik extra szépérzék, csupán némi esztétikai rálátás, hogy néhány díszt látványosan elhelyezzünk az ágakon.


 

A közelgő téli zimankó mínuszait a Pixel-Art Gyöngydíszek Pokemonos, Zeldás, Star Wars-os, Disney-s, szuperhősös gömbformákkal is üdvözli. Ezek mindegyike ajándékkísérőként is megállja a helyét.


 

A kisebb lakásokban, ahol a fenyőre csak egy újabb úttorlaszként tekintenénk és már-már ki kell kötni szegényt, hogy a mellette való elhaladás ne döntse le a lábáról, ott a helység stílusát követve egy falra felrajzolt fenyőformával orvosolhatjuk a problémát, melynek ágaira ragasztással, vagy rajzszöggel erősíthetjük fel a pixel-gyöngy díszeket. Mivel azok formája eleve lapos, nem lesznek útban senkinek.
Aztán ha nem akarjuk, hogy a felmázolt fa egész évben a nappaliban éktelenkedjen, úgy alkalmazhatunk zöld falmatricát, illetve filcanyagot a rajzolás/festés helyett. Természetesen nem szükséges az általam ajánlott ötletekhez ragaszkodni, kis fantáziával ünnepi formákat rakhatunk ki magukból a díszekből melyekről a vendégeknek valószínűleg nem minden esetben a tél, a hideg juthat az eszébe, viszont vidámsággal garantáltan megtölthetik az otthonunkat.
De vajon Pixel-Art Gyöngydíszek felhozatala szól másról is, mint az ágakra aggatható függőkről? Hát persze! Felfrissíthetjük a megszokott “ünnepi-készletünket” pixel-gyöngy képekkel, képkeretekkel, mágnesekkel, alátéteket és a kulcstartóktól kezdve még egy csomó olyan érdekes mütyürrel, ami segíthet az ünnepekre való ráhangolódáson kívül állandó szobadekorként feldobni az otthonunk minden szegletét az év bármely napján, sőt többségük apró ajándéknak is kiváló! Simán el lehet merülni a nézegetésükben, tényleg le a kalappal mind a kivitelezés, mind a választék előtt!


 

 

Azt kell mondjam, szinte lehetetlen válogatni e sokféle szépség közül. Amíg nem újítottam be pixel-gyöngy díszekkel, egyáltalán nem sejtettem, mit hagyok ki az életemből, de most már ráébredtem, hogy kihagyhatatlan téli dekoráció és rendszeresen elő fognak kerülni az elkövetkezendő karácsonyok alkalmával is.


 

A Pixel-Art Gyöngydíszek Facebook oldalára feltöltött fotókat végiglapozgatva biztos, hogy mindenki kedvére való holmikat talál majd magának. Katt a képre:

storefejlec22 hozzászólás

Minden hozzászólás 1 COIN -t ér. Gyűjtsd a COIN -okat, mert többek közt a nyereményjátékokban való részvételhez is szükséged lehet rájuk!

Be kell jelentkezni a honlapra egy hozzászólás beküldéséhez.