Nintendo GameBoy Arcade Mod [BEMUTATÓ]

FŐ590

A ’80 -as évek második felében, illetve a ’90 -es évek elején a gamerek egyik leghőbb vágyának számított, hogy kedvenc játéktermi játékaikat otthon is nyomathassák ész nélkül, ha már minden aprópénzüket elnyelték azok a galád arcade gépek.
Nos nem kellett sokat várni, míg a Nintendo, a Sega, az Atari és még sok-sok cég konzoljára elkezdtek szállingózni ezen gyöngyszemek portolt változatai, sőt a különféle arcade joystickok realisztikusabbá tették azokat. No meg voltak olyan “csoda cuccok” is, mint mondjuk az 1994 -es Super GameBoy, mellyel a tv képernyőjére is varázsolhattuk a játékhoz tartozó arcade cabinet egy részét. Mára már a legtöbb gamer-háztartás alapfelszereltségében megtalálhatóak e dolgok modern, vagy retro változatai, éppen ezért készülök most valami olyat elétek tárni, ami új is és retro is egyben. Ha ezt a cuccot, a Nintendo limitált példányszámban anno piacra dobta volna, akkor bizony most harcot vívnának érte a gyűjtők.
Mai témánk középpontjában nem más, mint a a GameBoy Classic tulajoknak készült, Gameboy Arcade Mod névre hallgató miniatűr arcade cabinet áll.

A teljes pack590

Igaz ami igaz, nem egyedi termékről van szó, hasonló érdekességeket már láthattunk két másik méretes tartozék, vagyis a Saltek cég által fabrikált GameBoy BOOSTER, valamint a Konami Hyperboy -a személyében:

Két590

Ugyan mindkét kütyüt Godzilla méretekkel áldották meg és az őket működésre bíró elemeknek köszönhetően, nem is holmi pehely súlyról voltak híresek, de legalább megvilágították a beléjük helyezett gép képernyőjét, a D-Pad -ot a fölé rakott joystick -kal irányíthattuk, és erősebb, sztereó hangzást kaphattunk általuk. A pozitívumok ellenére viszont hiányzott belőlük valami, amit a Gameboy Arcade Mod -tól ennyi év elteltével megkaphatunk végre, mégpedig az igazi, hamisítatlan arcade küllem. Szóval épp az E-bay -en barangoltam mikor először megláttam mai cikkünk Kínában összeeszkábált főszereplőjét, majd majd habozás nélkül úgy gondoltam, ezt a szépséget nektek is látnotok kell.

Előről590

Oldalról590

Használata egész egyszerű. Az arcade egység hátoldalába kell betenni a GameBoy -t úgy, hogy annak a fülhallgatókéval megegyező méretű csatlakozója pont a GameBoy alján lévő csatlakozóba csússzon, illetve az adapter terén ugyanez a helyzet.
Hátoldalának legalsó részén található a jack-aljzat, mely segítségével akár mini hangfalakon keresztül hallgathatjuk kedvenc játékaink 8-bit -es “dübörgését”.
Ezzel párhuzamosan, a másik oldalon helyezték el az adapter aljzatát, tehát játék közben nem kell amiatt aggódnunk, hogy a képernyőt megvilágító mini izzók, vagy a kakaóra csavart zene hipp-hopp leszívnák a négy ceruzaelemet.

hát2590

hát1590


Oldalak: 1 2


Egy hozzászólás

Minden hozzászólás 1 COIN -t ér. Gyűjtsd a COIN -okat, mert többek közt a nyereményjátékokban való részvételhez is szükséged lehet rájuk!

Be kell jelentkezni a honlapra egy hozzászólás beküldéséhez.