Meg nem jelent játékok: Torc – Legend of the ogre crown [PlayStation]

Torcbemutató1Úgy érzem, sosem fogom kiverni a fejemből a 2001 -es év első néhány hónapját és ezt nem azért állítom marhára eltökélten, mert tök állat volt a Gunlok -al robotokat aprítani a távoli jövőben, vagy a Quake 3 -mal szemkifolyásig hálópartizni, majd az unalmasabb estéken a Clive Barker Undying -jának a magával ragadó hangulatot megteremtő rémképeivel felvenni a harcot. Hát nem! Ezt az időszakot más okból kifolyólag nem felejtem el! Azon év áprilisában én barom állat bevállaltam, hogy egy olyan PS1 -es stuff demo CD -jéről fogok cikkezni, mely jobban tette volna, ha soha a büdös életben nem ölt testet és tovább folydogál a fejlesztőinek latrinájából a leggázabb játékok poklának mélyén bugyogó masszába ömölve (melyben a buli kedvéért büntetésképp kedvem lenne belehajigálni az Aliens: Colonial Marines elcseszőinek csapatát)! Szóval a san francisco -i Headgames által majdnem PS1 -re kiadott Torc – Legend of the ogre crown tesztelésére mondtam igent, amit azóta sem sikerült kihevernem. Nem tudtam sírjak, vagy nevessek, mikor azon év vége felé fülembe jutott az elkaszálásának híre. Akkorra már túl voltam az agyilag leépítő demo okozta idő előtti hajkihulláson, szellemi és testi leépülésen… Finoman fogalmazok, ha azt mondom: legszívesebben megetettem volna a mű szellemi atyjával a fölöslegesen megírt cikk 1000 kinyomtatott másolatát a CD -vel együtt!
Torcbemutató2Naiv fejemmel azt hittem, idővel kiheverhetem az elszenvedett fájdalmakat, de tévedtem! Életem további éveiben volt szerencsém több alkalommal farkasszemet nézni az okozójával. Például mikor mit sem sejtve telepítettem a Killwheel névre keresztelt PC verziót a gépemre. Most komolyan, ki a franc gondolná, hogy egy tizedrangú, ótvaros, félkész pixelkupacot más név alatt PC -re is hegesztettek? KILLWHEEL????? Hmm… Impresszív, elmés cím! A nemlétező kishúgom komolyabbat rakna ki 1 perc alatt hűtőmágnesbetűkből. Tellt múlt az idő és a játék eszméletlen mód terjedni kezdett a torrent oldalakon, majd a bolhapiacokat célozta be. Pár hónappal ezelőtt a PECSÁban is felütötte a fejét egy maszek válogatáslemezen ezzel (a netre felpakoltak közül kinyomtatott) művészi borítóval:
Torcbemutató3Mit mondhatnék rá? Ki képes a Warcraft II -vel egy borítón említeni ezt a….. szart? Én csak libabőrös lettem tőle, de mi lesz a gyanútlan vásárlóval? Innen üzenem neki, hogy a saját és környezetének biztonsága érdekében ne tegye a PS -ébe! Később a neten szörfözgetve belefutottam további két fenomenális borítóba. Komolyan mondom nem vágom, mi a túrót bírnak ezen az oroszok? Se nem nagy eresztés se nem kész termék. Változatosnak annyira se változatos, mint a PS Vitás Z-Run.
Torcbemutató4A történet ennyivel nem ér véget. Következő alkalommal a SyrianGames bizarr katalógusában bukkant fel, (!)pénzért(!) letölthető formában. Azért nem piskóta képekkel akarják ott értékesíteni a játékokat. Íme a legzaftosabb példányokból egy összeállítás:
Torcbemutató5Végül úgy döntöttem, még egyszer, utoljára belehelyezem ezt a 380 Mb -nyi veszélyes hulladékot szegény, remegő PS -embe, hogy nyomós érvek kíséretében, innen a a Futu-Retro “Meg nem jelent játékok” rovatából kürtölhessem a nagyvilágba: Messziről kerüljétek el ezt a szart!!! Na ássuk bele magunkat a Head Games, LSD -t nyalogató érájából származó, az ogrék életének parádés “begurulásaira” összpontosító Torc, agyzsugorító sztorival megspékelt introjába: A dokumentumfilmek magasságát karcoló bejátszás a történelmi korszakok közül a középkorra hajazó fantáziavilágba kalauzol el, ahol az emberek, a trollok, a törpék az ogrék és a Disney karakterek… Ja nem! A Disney családbarát karakterei túlontúl véresek, brutálisak, könyörtelenek lennének egy ilyen szűzies mesében. Szóval az említett fajok évszázadok óta békés harmóniában élték életüket egészen addig, míg el nem érkezett az ogrék szokásos, 10 évente megülendő, legszentebb ünnepe, melyet általában az egész kontinensre kiterjedő sörfesztivál keretén belül zavarnak le és ami a kultikus, “Ma úgyis az asztal alá vedelem magam” névvel illetett versenysorozattal zárul.
Torcbemutató6Az anyagcserét felturbózó versenysorozat közben, jobban mondva a Balázs Fecó karaoke alatt égbe kiáltóan galád dolog történt. A fesztivál biztonsági rendszerét kijátszva, elfek belopództak annak területére és a láthatóan őrizetlenül, mutiba kihelyezett szent koronából kilopkodták a drágaköveket (Túl nagy meló lett volna magát a koronát elvinni és az egyik távol eső, kerti árnyékszék mögött suttyomban kifeszegetni belőle a köveket…).

Torcbemutató7


Oldalak: 1 2 3 4

Értékeld a játékot

1 csillag2 csillag3 csillag4 csillag5 csillag (3 szavazat, átlag: 4,67 / 5)
Loading...

Egy hozzászólás

Minden hozzászólás 1 COIN -t ér. Gyűjtsd a COIN -okat, mert többek közt a nyereményjátékokban való részvételhez is szükséged lehet rájuk!

Be kell jelentkezni a honlapra egy hozzászólás beküldéséhez.