Meg nem jelent játékok: Pterosaur – Dawn of Destruction [GameCube, PS2, Xbox]

pterosaur1

Bár 65 millió évvel ezelőtt éltek, mégis a mai világ emberei körében, legyen szó felnőttekről, vagy gyerekekről, folyamatosan biztos befutók ezek a fura lények. Filmben, mesében (és még sorolhatnám) időről-időre megtaláljuk eme kedvenceinket, tehát a velük kapcsolatos témák azok közé tartoznak, amiket gyakorlatilag sosem tudunk megunni. Ha el is tűnnek a rivaldafényből jó pár évre, mindig újult erővel dübörögnek vissza és lehengerelnek minket újra meg újra. Komolyan mondom, ha ezek az őshüllők még élnének, akkor baromi sok pénzt vághatnának zsebre a nekik járó jogdíjakból, viszont jobban átgondolván, itt, a jelenben szerintem szívesebben gyönyörködnének a koponyánk formájában, mint a zöldhasú bankóikban.
Hiába tejeltek és tejelnek is jól a dinós projektek, nem minden ígéretesnek tűnő tervezet jut el a közönségig. Például ott volt egy majdnem megvalósult, őshüllő központú, igen érdekes játékprogram, ami talán nem váltotta volna meg a világot, de a maga nevében egyedülállónak tűnt. Ő mai témánk főszereplője, melynek elég hangzatosnak tűnő címe: Pterosaur – Dawn of Destruction.

pterosaur2

Szóval e stuff -ot annak az Atomic Planet Entertainment -nek a műhelyében hegesztették 2002 -ben, akik többek közt olyan címeken munkálkodtak az évek során, mint: Robin Hood: Defender of the Crown (Xbox, PC), Miami Vice (PS2, Xbox, PC), Ultimate Pro Pinball (PS2, Xbox), Top Gun (PS2), Sea Monsters: A Prehistoric Adventure (PS2, Wii, NDS). Úgy látszik, a stúdiónál komálták a dinókat, mert a Sea Monsters mellett még mobilra is fejlesztettek anno egy Dino Island -ot.

pterosaur3

A Pterosaur – Dawn of Destruction esetében egy GameCube -ra, PS2 -re, illetve Xbox -ra szánt műről beszélünk, mely műfaját tekintve platform/akció játék. Mint ahogy azt az elkövetkezendő képek is mutatni fogják, a játékban a címben szereplő szárnyas őshüllő bőrébe bújva, azaz egy Petrosaurral repkedve kellett volna érdekes küldetéseket teljesíteni a dinoszauruszok szabadon bejárható világában.

pterosaur4

A sztori szerint csak mi tudunk az őshüllők kihalásához vezető, hatalmas meteorit becsapódásáról, így legfőbb tennivalónk, a társaink lehető legbiztonságosabb helyre vitele/terelése. Ez nem olyan könnyű, mint gondolnánk, mert egyik dinó sem fog úgy ugrálni, ahogy mi fütyülünk. A sikeres irányítgatásukhoz ki kell ismernünk őket, a szokásaikat, életmódjukat, táplálkozásukat. Persze van az a változat, mikor tojhatunk erre az egészre, meg a katasztrófára és akkor szó szerint végignézhetjük a pusztulásukat.

pterosaur5

A központi küldetés rengeteg apróbb mellékküldetést tartalmaz. Például élelemgyűjtés, fészekrakás, a nagyobb ragadozók elriasztása a tehetetlen, kisebb növényevők közeléből, végső esetben akár harcba szállhatunk velük (na arra kíváncsi lennék, hogy egy Pterosaur miként száll szembe a T-Rex -el). Ilyenkor a képernyő átvált a Combat of Giants: Dinosaurs -ból ismert nézetbe és jöhet a bunyó!
A nehezebb feladatokhoz, bizonyos mennyiségű élelemért cserébe kérhetünk segítséget nagyobb társainktól mondjuk egy rövidebb útvonal kitaposásához, hogy ott majd a kisebbek csordái gondtalanul közlekedhessenek, de ha ügyesen taktikázunk, úgy akár egy nagy csapat Triceratops -ot ráereszthetünk az utunkba álló T-Rex -re. Végül is ez amolyan “Keresztapa” program lehet az őskorba ültetve…

pterosaur6

Első ránézésre igencsak kitehettek magukért az Atomic Planetnél.  2002 -ben ezt a grafikát simán klassznak mondanám, pedig amit itt látni, az még természetesen nem a végleges projekt.  Az irányításra, harcrendszerre, a mű időtartamára vonatkozóan sajnálatos módon, információk hiányában nem térhetek ki, bár gyanítom, nem arról a fajta “véres, marcangolós” témáról van szó benne, mint a legtöbb dinós stuffban, mivel láthatóan a fiatalabb korosztálynak is eladhatóvá kívánták tenni.

pterosaur7


Oldalak: 1 2


Szólj hozzá Te is

Minden hozzászólás 1 COIN -t ér. Gyűjtsd a COIN -okat, mert többek közt a nyereményjátékokban való részvételhez is szükséged lehet rájuk!

Be kell jelentkezni a honlapra egy hozzászólás beküldéséhez.