Meg nem jelent játékok: My Garden [Nintendo 3DS]

mygarden1

Sosem vetemedem olyan dologra, mint a kertészkedés. Nem azért, mert irtóztam  tőle, vagy allergiás okok miatt, csak egyszerűen nem jutott eszembe, hogy ilyesmivel foglalkozzam, meg hát idő hiányában, ha akarnám se csinálhatnám.  Őszintén szólva, eddigi életem során csupán annyi közöm volt a kertészkedéshez, hogy kiskoromban, mikor az MTV1 -en nyomatták az “ABLAK” című, heti magazinműsort, akkor a papámmal folyton megnéztük benne Bálint Gyuri bácsinak a permetezéssel, öntözéssel, ültetéssel, meg egyéb okosságokkal megspékelt tanácsait.
Ennek tudatában nem is csoda, miszerint a 2010 -es év TGS -én, pontosabban az EA konferenciáján, a Nintendo 3DS -re készülő “My Garden” című “kertészkedő-szimulátor” bemutatója alatt totál értetlenül néztem a monitort, mint borjú az új kaput…

mygarden2

Mondjuk a látottak egyáltalán nem mozgatták meg a fantáziámat, a megvételére meg naná, hogy nem kaptam ihletet. Ettől függetlenül,  csupán a buli kedvéért kíváncsi lettem volna rá, vajon milyen meglepetéseket tartogathat a vevőknek a piacra dobott példány?

mygarden3

Telt-múlt az idő, már majdnem teljesen megfeledkeztem eme “felettébb érdekfeszítő” stuffról, mikor egyszer csak felröppent a hír, hogy az EA kaszálta (mily meglepő) az EA Salt Lake 2009 -óta készülő projektjét, pedig gyakorlatilag teljesen elkészültek vele. A cég szerint programjuk játékmenete túlságosan unalmasra sikeredett, ezért döntöttek végül a váratlan kaszálás mellett.
Nem tudni, Európában, vagy Amerikában milyen fogadtatásban részesült volna a My Garden, viszont a Japánok minden hasonló témájú címre rá vannak kattanva. Ott talán sikeres is lehetett volna.

mygarden4

Nos, ennyit a handheldre hegesztett gamma tragikus sorsáról. Most pedig nézzük meg azt a maroknyi információt, amit meg lehetett tudni a béta verzióról:
A játékosnak hat különböző kertet kell kialakítania, gondoznia, és felügyelnie. A továbblépéshez, el kell jutnia odáig, hogy 300 különleges növényt összegyűjthessen a kertekből. Természetesen ő nincs egyedül “munkája” során, egy Tanuki nevezetű kabala állatka segít neki mindenféle kertészeti útmutatóval. Tanuki elmagyarázza, hogy bizonyos növények egyfajta kombinációja különböző “csaliként” szolgál, amik állatokat vonzhatnak a kertekbe. Az állatok közelebb hívhatóak akár a fütyüléssel is, és a 3DS megrázásával elriaszthatóak.

mygarden6

mygarden5

A más-más színű magokból értelemszerűen más-más virágok kelnek ki. Ez nagyban segít a harmonikus növényzet kialakításában, bár rajtuk kívül egyéb dísztárgyakkal is felvirágoztathatja a játékos a kertjét. Például szökőkúttal, vízkerekekkel, kerti-törpékkel.
A béta verzióban háttérzenét nem, csupán a környezet hangeffektjeit (madárcsicsergés, vízcsobogás…stb) lehetett hallani. A játékmenetben a jelentéktelenebb beszélgetések nagy része még csak feliratot kapott, hangot nem. Rendes beszéd éppen hogy fellelhetővé tették néhol.

mygarden7

Érdekesnek tűnő fotóverseny opciót szintén pakoltak a gammába, a rajta való nevezést viszont csak a kertészkedés előrehaladtával válna elérhetővé. Az egyedi fotókat persze elmenthették, megoszthatták volna a játékosok egymással.
Hát ez az, amit My Garden -ről tudunk. Igen ötletgazdag és szépen kidolgozott, de sajnos azt kell, hogy mondjam, nem veszítettünk vele olyan sokat. A végére jöjjön a fergeteges beharangozó trailer:Szólj hozzá Te is

Minden hozzászólás 1 COIN -t ér. Gyűjtsd a COIN -okat, mert többek közt a nyereményjátékokban való részvételhez is szükséged lehet rájuk!

Be kell jelentkezni a honlapra egy hozzászólás beküldéséhez.