Meg nem jelent játékok: ALIENS – Colonial Marines [PlayStation 2 Bemutató]

Mint mindig, a visszaút alatt sem alakultak fényesen a dolgok. Nem tudni hogyan, de felkerült a hajóra egy királynőembriót hordozó, úgynevezett szuper-arctámadót tartalmazó tojás. Ebből néhány órával később már kikelt a “főbérlője”. Elindult hát gazdatest után kutatni. Talált is egyet az alvó Ripley személyében, viszont mellékes randalírozásának köszönhetően műszaki meghibásodás keletkezett a rendszerben és némi tűz a padlótérben. A hajó azonnal átküldte az utasainak hiperálom-kapszuláit a 20 rendelkezésre álló Vészhelyzeti Menekülő Járművek (Emergency Escape Vehicles) egyikébe, majd kibocsájtotta azt az űrbe. Innentől kezdve az E.E.V. dolga nem volt más, mint a környék feltérképezése mellett segélykérő jeleket sugározni.
Irónikus módon a Menekülő Jármű meghibásodott, de szerencsére az űr adott szektorának egyetlen lakott bolygójának, a Fiorina “Fury” 161 -nek tengerpartján zuhant le 2179 július 3-án 6:00 órakor.

acm8

A tengerpart mellé épített bánya és finomító területén kialakított fegyintézet egyik rabja talált a roncsra. Annak “utasai” közül csak Ripley élte túl a zuhanást, Hick tizedes és Newt meghalt. Bishop, az android teljesen összeroncsolódott.
Ezen történések idejével párhuzamosan társaság emberei a SULACO -n történt incidens miatt azonnal megindultak a hajóhoz, ugyanis mikor Allen Ripley -re mély-alvás közben rátapadt az arctámadó, a központi számítógép az idegen organizmusról azonnal információkat küldött nekik, viszont út közben irányt változtattak, mert a Fiorina 161 -ról értesítették a Weyland-Yutani központját, miszerint Ripley E.E.V. -je náluk ért földet. Ennek értelmében a SULACO -t csupán az a mentőcsapat vette szemügyre, mely az általános előírások szerint, tehát 17 nappal a kommunikációs kapcsolat megszakadását követően ment oda. Ők csupán a Föld körüli pályán lévő Gateway Állomáshoz akarták visszavinni, nekik fogalmuk sem volt az előző legénységgel kapcsolatos történésekről, illetve nem informálták őket az LV-426 lényeiről sem.
A JÁTÉK ÉS ANNAK SZTORIJA:
Tehát ez a kis csapat minden gyanút félretéve lépett a fedélzetre. Menet közben feltűnt nekik a néhol furán megrongálódott hajó belső, a vezérlőterem közelében a nedves és csillogó, gyantára hasonlító anyaggal bevont falak, melyek mintha valami másik világba juttatták volna őket. Aztán egy váratlan pillanatban megkezdődött a falakról, plafonról leugró Xenomorphok támadása, néhány arctámadó kíséretében.

acm9

A megmaradt túlélők elkeseredett hajszában kísérelték meg a visszajutást mentőhajójukba, de már ott is csak a szétcincált legénységet találták. Úgy tűnt, a “halál” megelőzte őket. Igen, a lények mindenhonnan özönlöttek. Néhány lövés és halálsikoly egy kis időre ismét “élettel” töltötte meg a SULACO folyosóit, aztán néma csönd lett.

acm10

Az áldozatok legtöbbjét arctámadók tették ártalmatlanná, ennek értelmében még több idegen lepi majd el a hajót.
Napok teltek el. Miután nincs aki reagáljon a bejövő hívásokra, a parancsnokunk Nakamuri azt az utasítást adja ki, hogy ha már úgyis arrafelé járőrözünk felderítőhajónkkal, nézzünk el a SULACO -hoz, tegyünk neki jelentést az odaküldött mentőhajóról, mert a társaság szerint megszakadt vele minden kommunikációs kapcsolat. Mint ahogy a történésekből is kiolvasható, a hosszú, múlt idéző elő-sztori után végre eljutottunk magához a játékhoz és innentől kezdve az irányítás a mi kezünkben van.

acm11

Viszont a félreértések elkerülése végett itt ki kell hangsúlyoznom, miszerint ez nem ám a 2013 február 12 -ei FPS. Nem. Eme különleges Aliens cím a SEGA gammájának az eredeti (régi) változata és a Fox Interactive, illetve az Electronic Arts fejlesztette, majd a CheckSix Equinox adta volna ki.
Az EA pontosan 2001 május 1 -én jelentette be a kizárólag PlayStation 2 exkluzívnak készülő játékukat, ezt követte az az évi E3 -on bemutatott kezdetleges, kipróbálható verzió:

Azt állították, 2001 szeptemberében boltokba kívánják küldeni az előző AVP -nél is garantáltan durvábbnak ígérkező gammát, bár ez valamiért nem akart összejönni. 2002 áprilisában az EA ismét nyilatkozatot tett. Azt mondták, hogy a nem várt rengeteg utómunkálat miatt a mű csak novemberben jelenhet meg. Ekkor már én is kezdtem elég nyugtalan lenni, hiszen az időtájt a Primal Hunt is megjelent és tisztára megbódított az, hogy csak úgy dúskálhatnék a jobbnál-jobb Alien stuffok között, meg persze ideje volt kijönni végre egy olyan játéknak, amiben lehetőséget kapunk visszamenni az Aliens cselekményeinek színhelyére (ahol válaszokat kapunk néhány dologra).
2002 októberében a hírek szerint a projektet bizonytalan időre leállították, ugyanis a PS2 -őt nem találták elég erősnek a játék futtatásához. Nem mondom, óriási vihart kavart a dolog. Ennek ellenére a rajongók nem tehettek semmit, le kellett nyelni a békát és továbblépni. Hosszú, Alien gammák nélküli évek után egyszer csak a SEGA az Aliens jogok megvásárlására vetemedett. Mivel jobb ötletük nem igen akadt, kipofozás célja gyanánt “kivették a művet a fiókból” és elkezdtek dolgozni rajta. Előre szólok, hogy emiatt bizony sok közös vonás hangzik majd el itt, ami esetleg spoiler-veszélyhez vezethet. No, akkor térjünk vissza a 2001 -es példányhoz, melybe elinvitáltunk ma titeket és nézzük meg, milyen játék részesei lehettünk volna anno 2001 őszén.

acm12


Oldalak: 1 2 3 4 5


5 hozzászólás

Minden hozzászólás 1 COIN -t ér. Gyűjtsd a COIN -okat, mert többek közt a nyereményjátékokban való részvételhez is szükséged lehet rájuk!

 • illegalfreq adatlap-képe
  illegalfreq [ 954 ] [fiú] [Dagon Priest] 2015-12-03
  0
  0

  Nem lett volna rossz a PS2 érában sem, de én örülök hogy a következő generációban érkezett inkább ez a játék. Sok hibája és az átverős trailerek ellenére egy nagyon élvezetes Aliens kaland lett, egyik kedvenc játékom 🙂

 • Gamergabor adatlap-képe
  Gamergabor [ 65 ] [fiú] [] 2013-05-20
  0
  0

  Igazad van Bobjay. Csak néztem, hogy mi van, mert a címben konkrétan szerepel, hogy PS2. Akkor ez a ACM nem jelent meg. Nem tudom mit kell itt ilyen miatt trágáran beszólni. Először talán tájékozódni kéne, nem pedig játszani az eszed “chief the master”. Flameskedni azt látom tudsz.

 • CyberBob adatlap-képe Admin
  CyberBob [ 1504768 ] [fiú] [Alapító] 2013-05-20
  0
  0

  Cím: Meg nem jelent játékok: ALIENS – Colonial Marines [PlayStation 2 Bemutató] Ott van a címben: PlayStation 2
  Erre a platformra nem jelent meg. De köszönöm az észrevételt.:)

 • adatlap-képe
  chief the master [] 2013-05-20
  0
  1

  Hozzászólásod a FutuRetro moderálási alapelveinek értelmében törlésre került! Bővebb információt a “Szabályzat” menüpontban olvashatsz.
  Üdv.: Flo (Moderátor)

 • Zerothehero adatlap-képe
  Zerothehero [ 0 ] [] 2013-05-10
  0
  0

  Erről nem is hallottam. Jó hogy írtatok róla.

Be kell jelentkezni a honlapra egy hozzászólás beküldéséhez.