Meg nem jelent játékok: ALIENS – Colonial Marines [PlayStation 2 Bemutató]

acm1

BEVEZETŐ:
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy Conestoga osztályú csillaghajó, melyet szolgálatba állítása után USS SULACO névre kereszteltek. Ez a kis 385 méter hosszúságú szépség még “fénykorában” eredetileg csapat- és rakomány szállító hajóként működött, majd később, megannyi felújítást követően az őt körülvevő csillagok halvány sugarai között a Gyarmati Tengerészgyalogság mély-űri katonai szállítóhajójaként tengette mindennapjait.
acm2
Egy szép napon, a 2179 -es évben különleges bevetésre alkalmazta a Weyland-Yutani társaság. Ezen utazás célpontja a Zeta II Reticuli rendszerben található Acheron nevű kisbolygó volt, amit általában mindenfelé csak LV-426 -ként emlegetnek. A küldetés arról szólt, hogy kiderítsék, mi okból szakadt meg oly rejtélyes módon a kapcsolat az ottani légkörfeldolgozó településsel, a Hadley’s Hope -pal. Az ügy kivizsgálása érdekében a hajón tartózkodott Carter J. Burke a Weyland-Yutani képviselője, egy szintetikus humanoid: L. BISHOP 341-B, aki egyben a SULACO első-tisztje, de  tudományos tisztséget is betöltött, aztán jelen volt még 12 mindenre elszánt tengerészgyalogos, vezetőik: Apone őrmester és Gorman hadnagy. Tanácsadóként pedig őket kísérte Ellen Ripley hadnagy, aki szerint ugyanaz a földönkívüli faj támadta meg a kolóniát, melyből egy lény régebben végzett az ő hajójának, USCSS Nostromonak a teljes legénységével.
Céljukhoz közeledvén a központi számítógép felébresztette őket a hiperálmukból, s a kis csapat a fedélzeten található egyik UD-4L -essel (mely a Gyarmati Tengerészgyalogság páncélburkolattal és nehézfegyverzettel felszerelt, sokoldalú leszálló-, szállító-, harci- és támogatóhajója) leereszkedett a Hadley’s Hope -hoz.

acm3

Miután landolt a leszállóhajó, egy M577 páncélozott csapatszállítóval folytatták útjukat, majd a létesítményt elérvén, abból kiszállva gyalogosan, lépésről lépésre felderítették a helyszínt. Csak elbarikádozott és valószínűleg harc közben feldúlt folyosókat, helyiségeket találtak, halottakat egyáltalán nem. A komoly összecsapásokra utaló nyomok miatt Ripley szörnyekről szóló “meséit” lassacskán mindenki elkezdte komolyan venni. Később rábukkantak az egyetlen túlélőre, egy bujdosó kislányra, Newt -ra. Az orvosi laborban pedig néhány olyan arctámadóra lettek figyelmesek, amiket a telepesek valószínűleg vizsgálgattak mielőtt bekövetkezett volna számukra a vég.
A kolónia lakóinak érzékelői kimutatták, miszerint az Atmoszféra Processzor Állomáson vannak. Apone őrmester azonnal odavezényelte a tengerészgyalogosait, de túlélők híján csak az idegenek fészkét találták, s abban begubózott embereket, kiket a lények gazdatestnek használtak. Erről hamarosan meg is győződtek, mikor az egyik telepes mellkasából kikelt egy lény. Viszont amint elpusztították, a többi “szörnyeteg” váratlanul rajtuk ütött. Ekkor a katonák elvesztették jó néhány társukat a vezetőjükkel egyetemben.

acm4

Hiába próbáltak segíteni rajtuk, tétlenül nézhették végig, ahogy meghaltak. A megmaradt néhány ember minden tétovázás nélkül eldöntötte, hogy a UD-4L -essel visszamennek a SULACO -ra, majd felrobbantják a bolygót. Sajnos ez nem úgy alakult, ahogyan a tervben szerepelt, mert egy lény feljutott a leszállóegységbe, megölte a pilótákat, és a jármű a többiek szeme láttára lezuhant. A reménytelen csapat elmenekült a helyszínről, vissza a kolónia  irányítóközpontjába, ott elbarikádozták magukat és elküldték Bishop -ot egy csővezetéken keresztül a távközlési konzolhoz, ahonnan távirányítással lehívhatta a másik UD-4L -est a SULACO -ról.

acm5

Ugyan azt hitték, addig biztonságban vannak, de az idegenek a szellőzőrendszeren keresztül ismét rajtuk ütöttek, így megkezdődött az újabb véres halálokat követelő menekülés. A kislányt elragadták és elvitték a fészekbe begubózni. Közben arra is fény derült, hogy az Atmoszféra Processzor egy kósza lövés következtében megsérült, emiatt nemsokára felrobban. Ellen Ripley az egyetlen megmaradt katonát, Hicks tizedest elkísérte az azóta megérkezett leszállóegységhez, aztán felfegyverkezve visszatért a fészekbe. Bár a gubóból ugyan kiszabadította Newt -ot, de a kifelé vezető úton, a tojáskamrában belerohantak az idegenek királynőjébe. Kilőtte rá minden lőszerét, aztán jött a macska-egér játék. Már-már azt gondolták végük, mikor Bishopék az UD-4L -essel rájuk találtak. Még a robbanás előtt sikeresen maguk mögött hagytak mindent.

acm6

A SULACO -t elérve a 4 túlélő nem sokáig lélegezhetett fel, mert a leszállóegységben elrejtőzött királynő Bishop széttépésével megszakította a nyugalmas idillt. Ripley egy felszerelésmozgatásban használt Catepillar P-5000 -es rakodógépbe bújva harcolt vele, mindaddig míg a légzsilipen át ki nem sikerült dobnia az űrbe. A veszély elmúltával az utasok a Föld felé vették az irányt, magukat pedig átadták a mélyálom mámorának, hogy lerövidíthessék a várakozást.

acm7


Oldalak: 1 2 3 4 5


5 hozzászólás

Minden hozzászólás 1 COIN -t ér. Gyűjtsd a COIN -okat, mert többek közt a nyereményjátékokban való részvételhez is szükséged lehet rájuk!

 • illegalfreq adatlap-képe
  illegalfreq [ 954 ] [fiú] [Dagon Priest] 2015-12-03
  0
  0

  Nem lett volna rossz a PS2 érában sem, de én örülök hogy a következő generációban érkezett inkább ez a játék. Sok hibája és az átverős trailerek ellenére egy nagyon élvezetes Aliens kaland lett, egyik kedvenc játékom 🙂

 • Gamergabor adatlap-képe
  Gamergabor [ 65 ] [fiú] [] 2013-05-20
  0
  0

  Igazad van Bobjay. Csak néztem, hogy mi van, mert a címben konkrétan szerepel, hogy PS2. Akkor ez a ACM nem jelent meg. Nem tudom mit kell itt ilyen miatt trágáran beszólni. Először talán tájékozódni kéne, nem pedig játszani az eszed “chief the master”. Flameskedni azt látom tudsz.

 • CyberBob adatlap-képe Admin
  CyberBob [ 1504768 ] [fiú] [Alapító] 2013-05-20
  0
  0

  Cím: Meg nem jelent játékok: ALIENS – Colonial Marines [PlayStation 2 Bemutató] Ott van a címben: PlayStation 2
  Erre a platformra nem jelent meg. De köszönöm az észrevételt.:)

 • adatlap-képe
  chief the master [] 2013-05-20
  0
  1

  Hozzászólásod a FutuRetro moderálási alapelveinek értelmében törlésre került! Bővebb információt a “Szabályzat” menüpontban olvashatsz.
  Üdv.: Flo (Moderátor)

 • Zerothehero adatlap-képe
  Zerothehero [ 0 ] [] 2013-05-10
  0
  0

  Erről nem is hallottam. Jó hogy írtatok róla.

Be kell jelentkezni a honlapra egy hozzászólás beküldéséhez.