LEGO Soccer Mania [PS2 TESZT]

Pozitívum

Tesztem után teljesen megelégedve álltam fel a képernyő elől. A készítők képesek voltak néhány órára kiszakítani a szürke valóságból és olyan világba juttatni, ahol csak a játék befejeztével veszem észre az idő múlását. Irányíthatóság szempontjából nem tapasztaltam semmi rosszat sőt, kifejezetten tetszett, miszerint a joypadon ugyanúgy osztották ki a mozgásokat, mint a Fifánál. A menü könnyen áttekinthető, a személyre szabhatóság szintén tetszetős, főleg mikor a valagnyi unlockolható csapat tagjaiból állíthatjuk össze a sajátunkat. Aztán ott van még a szép képi világgal felruházott helyszínek tömkelege, s az azokat felturbózó, az átlagosnál is több izgalmas poént nyújtó Power-up -ok. Nem egyszer öröm volt számomra ezeket felhasználva borsot törni az ellen orra alá. A hangeffektek, meg a háttérzenék átlagosak. Nem vártam semmi extrát tőlük, amolyan tipikus focis gammába illőek.

Negatívum

Mint ahogy az már (fel dühödt) soraimból kiderült, nagyon nem jött be az alaptörténet, de amúgy lehet, hogy kirobbanóan jó, csak az én ízlésemmel, elvárásaimmal van a baj.
Keserű szájízt hagy maga után a túl sok várakozással járó töltőképernyő, néha nagyon zavaróak lehetnek a más-más külalakkal felruházott pályák, meg az ellenfél gyengesége. Méltó ellenre sajnos csak akkor találhatunk, ha valakivel többjátékos módban nyomjuk. Szerencsére részemről csupán ennyit tudok felróni negatívum gyanánt.

Összegzés

Hát ez volna a LEGO Soccer Mania, amit anno másik két különleges “társával”, a LEGO Racers 2 -vel, valamint a LEGO Island Xtreme Stunts -al karöltve nyomattam PlayStation 2 -őn és hihetetlen egyszerűsége ellenére sosem untam meg. A LEGO játékok közt 2002 -ben elindíthattak volna vele egy friss irányvonalat, melyhez mindig a sport világából meríthetnének ötleteket (baseball, rugby, golf, nascar, vagy szóba jöhetne olyan esemény mint az olimpia), de inkább kihagyták ezt a ziccert.
Helyette özönlenek a híres-neves filmek játékadaptációi, mert a kiadó úgy véli, csak az jelenthet garantált pénzforrást, pedig itt a bizonyíték rá, hogy egy tök más beállítottságú gamma receptje is működhet. Kifejezetten örültem ennek az egyszeri “sportos” kitérőnek. Néha segít kellemes szabadidőt nyújtani, kirángatni a komolyságból. Hiányosságai ellenére teljesen elfogadható. Még a focit vagy a LEGO -t (vagy mindkettőt) rühellő gamereknek is ajánlatos tenni vele egy próbát, ugyanis itt a felhőtlen szórakozás, a kellemes kikapcsolódás az, ami számít.

 

 

infobox értékelés lego soccer mania ps2 futu-retro2


Oldalak: 1 2 3

Értékeld a játékot

1 csillag2 csillag3 csillag4 csillag5 csillag (4 szavazat, átlag: 4,50 / 5)
Loading...

2 hozzászólás

Minden hozzászólás 1 COIN -t ér. Gyűjtsd a COIN -okat, mert többek közt a nyereményjátékokban való részvételhez is szükséged lehet rájuk!

 • kregabac adatlap-képe
  kregabac [ 417 ] [] 2014-10-22
  0
  0

  Szia… rájöttem, hogy a lemez sérült, ezért néha nem menti el automatikusan, így csak akkor menti el ha kiírja: autosave succesfull… köszi… amúgy mire jók a coinok és hol tudom megnézni…email: kreinickergabor@Gmail.com

  Köszi: Gábor

 • kregabac adatlap-képe
  kregabac [ 417 ] [] 2014-10-21
  0
  0

  Szia

  Köszi… sokat segítettél, mert megkaptam az EVM kiadótól a lego football maniát… mostmár legalább tudom, hogy nem az eredeti, de ha tudnál írni nekem arról, hogy hogy mentsem el a játékot, nagyon örülnék… Ez a honlap nagyon jó lett… gratulálok!

Be kell jelentkezni a honlapra egy hozzászólás beküldéséhez.