LEGO Soccer Mania [PS2 TESZT]

főcímnek

Gondolom cseppet sem újdonság senkinek, miszerint korunk LEGO játékaival már lassan Dunát lehetne rekeszteni. Hát igen, mióta anno a Traveller’s Tales feltört a pofás kis Star Wars játékadaptációjával, mára úgy tűnik, valamennyi sikeresebb filmsorozatot igyekeznek “LEGO-bőrbe” bújtatni és évente minimum egy részt a boltok polcaira erőszakolni. E szándék részükről igencsak dicséretes, bár az utóbbi időben akadt egy két cím, amit valamelyest erőltetettnek éreztem és melynek környezetéből az egyszerűség kedvéért totálisan elhagyták a LEGO feelinget. Ezzel a figyelmetlenséggel (bánatunkra) egyértelműbbé tették számunkra a továbbjutáshoz szükséges “kulcsok” rejtekhelyét. Tudom-tudom, a pénz nagy úr, de szerintem ennek nem kéne a minőség rovására mennie.
A mai nap folyamán szerencsére elvonatkoztathatunk ezen negatív tényezőktől, mert egy, még a LEGO Star Wars előtti időkből való játékot mutatok be nektek, amire nem mondható el teljes mértékben, hogy a pénzsóvárság miatti hanyagság rányomta volna a bélyegét. Ehhez az ízig-vérig különlegességhez a Traveller’s Tales -nek semmi köze nem volt. 2002 áprilisában harangozták be, majd még az év júniusában napvilágot látott LEGO Soccer Mania néven (egyes platformokon LEGO Football Mania címet kapott) az Electronic Arts és a LEGO Interactive kiadásában.
Maga az eredeti, hamisítatlan LEGO játék mindig borzasztóan érdekelt, csak pechemre, az én gyerekkoromban körülbelül 3 nevezetesebb típusa uralta a játékboltokat: az egyforma falelemekből felépített komor, szürke középkori váras, aminél óriási újításnak számított a szekerce, meg a nyeregre pattintható fegyver, aztán volt a falábú kalózkapitányos korszak, megspékelve bazi nagy kalózhajóval, meg piacra dobtak még valami neon színű üveges, szürke űrhajós cuccot, de arra nem emlékszem tisztán. Irigylem is sokszor a mai gyerekeket, mikor eltévedek egy-egy fergeteges LEGO-kiállításra, na de a cég horrorisztikus árait még mindig ugyanúgy túlzásnak tartom, mint régen. Igazán lefaraghatnának belőlük vagy 50% -ot.
Szóval a megannyi műanyagkockás “építkezéssel” a hátam mögött, 2002 -ben alapból felkeltette figyelmemet mai tesztalanyunk megjelenése és lelkesen nekiveselkedtem a kipróbálásának, mert ugye egyáltalán nem szégyen többször 6 évesnek lenni…

1.kép

Mondanom sem kell, az EA e programjával, a Dél-Korea és Japán rendezte 2002-es labdarúgó világbajnokságból próbált, a gyerekeket megcélozva anyagi hasznot húzni. Nincs ezzel semmi gond, ha a pénzünkért le is tesznek elénk valami tisztességes végeredményt az asztalra, nem pedig odahánynak a többi focis gamma mellé egy újabbat, amit maximum a LEGO ruhába öltöztetett külső különböztet meg társaitól. Hála az égnek, jelen esetünkben a mezei, összesufnizott Fifa-LEGO egyveleg rémes gondolatától elvonatkoztathatunk. Határozottan kijelenthetem, e játék az alaptémán kívül szinte semmiben nem hasonlít a Fifa -hoz. Aztán amiatt se aggódjunk, hogy a fiatalabb korosztálynak készítették, ugyanis saját tapasztalataim szerint ez a feltüntetett korhatár ellenére egy egyedi szabályokkal, focistákkal, meg külsővel rendelkező, fej fogós poénokkal megtűzdelt, minden korosztálynak ajánlott, kellemes ökörködés.

2.kép

A program beröffentésével gyorsan lenyomják nekünk a mókásnak beállított, LEGO focipályán zajló felvezető videót, majd egy jól áttekinthető menübe pattanhatunk be, amiről egyből lejön a hangulatos, mozgalmas stuff sugallata, no meg az egész feelinget az aláfestő zene klasszul megalapozza.
Szemlélődésünket folytassuk a “függöny” mögé való betekintéssel, azaz kukkoljuk meg miféle menüpontokkal igyekeznek elkápráztatni, illetve meggyőzni minket a játék egyediségéről:

menü590

A “QUICK START” -al minden tétova nélkül belecsaphatunk a lecsóba. Itt nem tudunk csapatot/pályát választani, egy dolgunk van, rábökni “START” -ra, hátradőlni a fotelben és a következő pillanatban kezdődő, halálian komolytalan meccsből győztesen kikecmeregni.
Annak végeztével visszadobnak minket a főmenübe, ahol az elvetemültebbeknek egyel lejjebb lévő “EXHIBITION” -ban már esélyt adnak a bővebb személyre szabhatóságra. Pakoltak oda mindent, mi szem-szájnak ingere. Kedvünkre mazsolázhatunk a “STORY” -val unlockolható 23 változatos helyszín/pálya, no meg a 27 csapat közül.

4.kép

5.kép

Kifejezetten örömmel fogadtam, mikor azt kellett konstatáltam, hogy nem csupán egy-két ismertebb LEGO -s dobozon látott átlagos figuracsoporttal eshetünk egymásnak, hanem az előrehaladásunkkal párhuzamosan egész vicces, nem mindennapi cuccban rohangáló csapatok válnak elérhetővé. Ez némi plusz poénnal fűszerezi meg a meccseket. Majd leestem a fotelből, mikor középkori “vasba” öltözött katonákkal szállhattam szembe. Náluk a csapatválasztó képernyő sem gyenge, mivel valamennyi figura animálva van, és úgy szökdécselnek egy helyben, mint a Gyalog Galopp című film félkegyelmű főhősei. Bár ez csak a jéghegy csúcsa. Az összes, itt fellelhető focicsapatnak már a neve hallatán fogalmunk lehet róla, milyen vicces küzdelmek részesei lehetünk:

6.kép


Oldalak: 1 2 3

Értékeld a játékot

1 csillag2 csillag3 csillag4 csillag5 csillag (4 szavazat, átlag: 4,50 / 5)
Loading...

2 hozzászólás

Minden hozzászólás 1 COIN -t ér. Gyűjtsd a COIN -okat, mert többek közt a nyereményjátékokban való részvételhez is szükséged lehet rájuk!

 • kregabac adatlap-képe
  kregabac [ 417 ] [] 2014-10-22
  0
  0

  Szia… rájöttem, hogy a lemez sérült, ezért néha nem menti el automatikusan, így csak akkor menti el ha kiírja: autosave succesfull… köszi… amúgy mire jók a coinok és hol tudom megnézni…email: kreinickergabor@Gmail.com

  Köszi: Gábor

 • kregabac adatlap-képe
  kregabac [ 417 ] [] 2014-10-21
  0
  0

  Szia

  Köszi… sokat segítettél, mert megkaptam az EVM kiadótól a lego football maniát… mostmár legalább tudom, hogy nem az eredeti, de ha tudnál írni nekem arról, hogy hogy mentsem el a játékot, nagyon örülnék… Ez a honlap nagyon jó lett… gratulálok!

Be kell jelentkezni a honlapra egy hozzászólás beküldéséhez.