KICSOMAGOLÁS: Sword of Honour (Commodore 64)

sword of honour kicsomagolás futuretro1

 

Mivel eddig még más nem próbálkozott vele, így büszkén kijelenthetjük, hogy az országban elsőként mi vethettük rá magunkat egy kamerával az 1994 -ben piacra dobott Sword of Honour (A Becsület Kardja) című akció/stratégia játék Commodore 64 -es változatának dobozának tartalmára.
Akármennyire is hangzik hülyén, ez a stuff simán megérdemli, hogy fotókon, illetve videofelvételen megörökítsük minden porcikáját az utókor számára. Nos, mivel magát a programot már korábban volt alkalmunk TESZTELNI és a programozójával, Harsányi Gáborral is sikeresen ELDISKURÁLTUNK, a történetmesélős körítést félretéve nyugodtan koncentrálhatunk a lényegre.
A doboz méreteit tekintve a korabeli AMIGA és PC játékok dobozához hasonlóan brutális paraméterekkel rendelkezik (25.7 x 19.2 x 4cm), mely a Novotrade által minősíthetetlenül gagyi tokokban forgalmazott programokon felnőtt C64 fanok körében elég különleges lehetett. Hát igen, az 576 Kbyte -nál a súlyos árcédula mellett mindig is kiemelten ügyeltek arra, hogy az általuk felkarolt hazai (vagy külföldön élő, magyar) fejlesztőcsapatok kétkezi munkájának gyümölcsét a “nyugaton” megjelent stuffokhoz hasonló színvonalú, grandiózus csomagolásban tálalják a nagyérdeműnek. Na, de ezúttal kivételesen nem fogom szapulni Őket, hiszen nélkülük ebben a formában ez a kis “finomság” nem jutott volna el hozzánk.

sword of honour kicsomagolás futuretro2

 

A koromfekete színben pompázó nagy papírdobozt egyfajta tokként körbeölelő “borító” elülső felén a játék hőse (akit egyszerűen csak Ninja névre kereszteltek a készítők) feszít hegyestül-völgyestül, amint összeráncolt homlokkal szorongatja a Becsület Kardját (Elég vicces egy lesből támadó karakternél a becsületről beszélni…). A kép kivitelezése közel sem olyan aprólékos, mint Kodreán Zoltán felejthetetlen műve az Utolsó (görbelábú) Ninjáról, de ettől még a lemenő nap sugarainak fényében egész jól mutathat a polcon.

sword of honour kicsomagolás futuretro3

 

Következzen a borító hátoldala a rajta feltüntetett információk tömkelegével. Átnyálazhatjuk magát a hurkapálca egyszerűségűre faragott sztorit, valamint azt a négy darab ingame képet, melyek mellől természetesen nem maradhattak el a szokásos vevőcsalogató sorok, miszerint ígérnek nekünk kitartást próbára tevő összecsapásokkal megspékelt játékmenetet, 80 színben pompázó (?) művészien megrajzolt háttereket, 50-nél is több használható tárgyat… ésatöbbiésatöbbiésatöbbi…
Oké-oké, én hiszek Nekik, csak lépjünk már túl a külsőségeken és lássuk, mit rejt a belső!

sword of honour kicsomagolás futuretro4

 

Csúsztassuk le a borítót, melytől amúgy totál kiráz a hideg, mert nagyon körültekintően kell vele bánni, mint a hímes tojással. Valahányszor nosztalgiázhatnékom támad, a lecsúsztatásával még csak-csak boldogulok verejtékezés nélkül, ám a visszahelyezésnél mindig felsérti egy kicsit a doboz éle (Kész csoda, hogy ez a videó felvétele alatt nem történt meg!).

sword of honour kicsomagolás futuretro5

 

Most, hogy feltárult előttünk a ninja misztikumok Kánaánja, vegyük végig sorjában a kezem ügyébe kerülő csecsebecséket:
Először is van itt kéremszépen egy masszív, fehér kartonpapírra nyomtatott útmutató. Bezony! A borítóra firkantott történettől kezdve a betöltési instrukciókon át, a kacifántos gombkiosztásig mindent ennek az egy darab, 21.1 x 14.6cm-es lapnak a két oldalára dokumentáltak! Azt képzeljétek el, hogy a sztorival együtt dióhéjban néhány infó nem csupán magyar nyelven van rajta, hanem a német, angol, olasz, francia változatokat is rázsúfolták! Mi a fittyfenének a képekkel tarkított lapozható füzet, ha a dinnyeszeletelésre is alkalmas, betonkemény kartonlapon a játékmenet mellett minden lényeges infó elfér?

sword of honour kicsomagolás futuretro6

 

A több, mint 300 kbyte méretű játék két hófehér floppy lemezre került fel. Ezek minőségére egyáltalán nem lehet panasz, hiszen a mai napig felismeri őket a meghajtó. Mondjuk korukhoz képest nincsenek is nagyon leharcolva, mert az EasyFlash verziót jobban szerettem tolni, aminek a legfőbb oka az, hogy sokkal kevesebb ideig várakoztatnak meg a helyszínek közé ékelt töltőképernyők.

sword of honour kicsomagolás futuretro7

 

Végül, de nem utolsósorban a doboz alján ott lapul még egy, az Úr 1995. évéből származó 576 Kbyte -os szórólap (20.7 x 14.5cm). Ez mindig szép emlékeket ébreszt bennem, ugyanis anno minden 576 -ban tett látogatásom alkalmával elhoztam magammal egyet a pultról.

sword of honour kicsomagolás futuretro8

 

Ugyan nem a csomagolás részét képezi, de úgy gondolom a vásárlást igazoló blokkot szintén érdemes megemlíteni, melyet 1995 -ben, a Pozsonyi úton állítottak ki.

sword of honour kicsomagolás futuretro9

 

Nos, kedves Lányok és Srácok köszönöm, hogy ma velünk tartottatok.

sword of honour kicsomagolás futuretro10

Hamarosan ismét jelentkezünk egy újabb őskövület dobozában megbúvó kincsek bemutatásával. Most pedig ahogy ígértem, következzen a kicsomagolásról készült minimalista videofelvétel.kicsomagolás videó

 


Értékeld a játékot

1 csillag2 csillag3 csillag4 csillag5 csillag (3 szavazat, átlag: 5,00 / 5)
Loading...

Szólj hozzá Te is

Minden hozzászólás 1 COIN -t ér. Gyűjtsd a COIN -okat, mert többek közt a nyereményjátékokban való részvételhez is szükséged lehet rájuk!

Be kell jelentkezni a honlapra egy hozzászólás beküldéséhez.