HELP: Time Commando [PC]

timecommandohelp1

Ha “HELP” rovat, akkor mi segítünk. Mai nap alkalmával a Time Commando tesztünket szeretnénk megspékelni egy kis extrával, vagyis pár, a játék göröngyös útjain való továbbjutást megkönnyítő kóddal és egyéb érdekességekkel. Na akkor további bevezető szócséplés helyett szegezzük is tekintetünket a felhozatalra:
timecommandohelp2A játék kijátszásával, még korán nincs mindennek vége, ugyanis az Adeline vicces kedvű fejlesztőcsapata egy szupertitkos pályát épített a programba, amit pálya helyett, inkább valami különálló bunyós arcade játéknak titulálnék, hiszen “cselekménye” egyetlen ringben zajlik.
Ebben a ringben ismét Stan bőrébe bújva mérhetjük össze erőnket a vírus által generált rosszfiúkéval. Természetesen itt már nem koronként, sorrendben tűnnek fel ellenfeleink, hanem össze-vissza, véletlenszerűen.
Ami nekem a legjobban tetszett ebben az “arénában”, hogy a nézősereglet a teljes változatban fellelhető ellenfelek sokaságából tevődik össze. Miként csöppenhetünk bele ebbe a virtuális ringbe?
Nos, egész pontosan, a főmenüben válasszátok a “Start Game” -et, azon belül a “Start Code” opciót. Ekkor megjelenik az “Enter Password” képernyő. Innentől csak annyi a dolgotok, hogy bepötyögitek a “COMMANDO” szócskát és persze izzítsátok be a billentyűzetet, mert azonnal elszabadul a pokol!

timecommandohelp3

timecommandohelp4Ha már kódokról van szó, előkerült egy s más ide vonatkozó nyalánkság “retro kódraktárunkból” amelyeket most szintén elétek tárunk. Elsőként szemezgethetek az alapjáték idősíkjaihoz tartozó kódok közül. Egy korhoz háromféle tartozik, mivel a játékot három különböző nehézségi fokozatban tudjátok végigtolni.
A kor neve után a sorban az első a könnyűt, a második a normált, a harmadik értelemszerűen a nehéz fokozatot jelenti:

Roman: YPTERFGZ, QJSLVABL, SOIOLGNK
Japanese: NKTOLVIF, KAYAGEAF, TFJSVMC
Middle Age: VMXYICCB, MZFSPQDD, XFYAMXIE
Conquistador War: FDQLUGGCC, AVMJFGGU, ZOVASAIV
Wild West: ZREHQFIR, EVBSVTCV, BODSGWLW
Modern Wars: FBTAWPFC, YLHHGXBO, VEJHMQKO
Future Wars: EFBYQHME, ALPYPJFO, ZEYPCEHQ
Beyond Time: YBULVABN, HMFDLGNN

timecommandohelp5Ugyanitt az “Enter Password” képernyőnél a következő betűsorokkal felettébb érdekes dolgokat aktiválhattok:
HUIBON: Minden fegyvert megkapunk.
VONLUX: Öngyógyítás.
VENRUF: Vírus terjedésének a megállítása (egy hang jelzi, hogy aktiválva lett), majd ugyanennek a szónak a beírásával el is indíthatjuk. Nehezebb fokozaton próbálkozóknak ez a trükk nagyon jól jöhet.
OTOREL: Tökölés nélküli tárcsere.
timecommandohelp6-A Modern Wars második fejezetében, ha nem ölitek meg a kutyát, akkor segíteni fog a további küzdelmek során és megmutatja, hogy miként lehet az eldugott helyeken power-up-okat kiásni.
-Ha fél percnél tovább magára hagyjátok Stan -t, akkor unalmában bekapcsol egy zenelejátszót, amit a fején látható fülhallgatóval hallgat és idétlen karrángatások közepette táncra perdül.
-A játék elején az intro -ban Stan egy bizonyos “TIME COM” játékkal játszik. Ennek játékmenete teljesen megegyezik azzal a világgal ahova később kerül.
timecommandohelp7
-A stáblista végén megjelenik Stan, pontosabban háttal ál nektek, majd villámgyorsan lenyom egy Chuck Norris -os pörgőrúgást. Ekkor a cipője talpán a “THE END” feliratot láthatjátok.
timecommandohelp8
Végezetül pedig itt egy video arra az esetre, ha az összes átvezetőt egyhuzamban szeretnétek megtekinteni:

További zökkenőmentes időutazást mindenkinek!


2 hozzászólás

Minden hozzászólás 1 COIN -t ér. Gyűjtsd a COIN -okat, mert többek közt a nyereményjátékokban való részvételhez is szükséged lehet rájuk!

 • Scal adatlap-képe
  Scal [ 0 ] [] 2014-02-03
  2
  0

  a Venruf nem azonnali győzelmet jelent, hanem megállítja a vírus terjedését, ha még egyszer beírjuk akkor meg folytatódik tovább a terjedés

  amúgy a játékban még poén előhívni a különféle elhalálozásokat is

  az meg külön fantasztikus, hogy 1996-ban egy 3D játékban 12 percnyi ilyen minőségű animációt legyártottak, nekem önkéntelenül is eszembe jutott az Alone in the Dark sorozat, akkor ezek szerint nem véletlenül

  • CyberBob adatlap-képe Admin
   CyberBob [ 1504740 ] [fiú] [Alapító] 2014-02-03
   0
   0

   Köszönjük a hasznos infót. Javítottam is. Hát igen, ez a játék pár évvel megelőzte a korát. Anno az 576 műsorában láttam először egy videót róla, ami egyből letaglózott. Ha Raynal maradt volna az Infogrames -nél, talán nem ott tartana az Alone in the Dark széria, mint most. Nekem személyes kedvencem tőle a Little Big Adventure. Szintén fenomenális a képi világa.

Be kell jelentkezni a honlapra egy hozzászólás beküldéséhez.