HELP: The Warriors [PSP]

helpwarriors1

E héten HELP rovatunk következő kiszemeltje egy igen vegyes fogadtatásnak örvendő játék, melyet a GTA címeiről elhíresült Rocktar Games hozott el nekünk 2005. október 21 -én PS2 -re, valamint 2007. február 20 -án teljes egészében átírta azt a verziót PSP -re. Ez a bőséges mennyiségű erőszakot és vért tartalmazó stuff nem más, mint egy 1979-es film, a The Warriors játékadaptációja. Úgy látom kicsit késett a filmhez képest, de sebaj! 26 év még simán elnézhető!
Első figyelemre vételezés alkalmával egyértelműen konstatáltam, miszerint az írott szabályoktól mentes városi, szabad bunyózás rég elfeledett formáját igyekeztek benne feltámasztani, akárcsak a Namco, anno az egyik nagy kedvencemmel az Urban Reign -nel szintén 2005-ben.

helpwarriors2

A 1979-es The Warriors amúgy nem másnak, mint a Walter Hill-nek a remekműve. A 80 -as években többek közt olyan filmeket köszönhettünk neki, mint a 48 óra első és második részét, a Vörös Zsarut és a Johhny Handsome -ot.
Magának a játéknak a története egy az egyben ugyanaz, mint a filmmé, tehát tele van polgárpukkasztó tartalmi elemekkel, melyeket a Rockstar már zsigerből nyom. Ja és persze különleges harcrendszerrel, meg jobbnál-jobb felvehető maszek, utcai fegyverekkel is kedveskedtek nekünk.

helpwarriors3

A sztori röviden annyi, hogy egy szép napon a magukat “Riffek” nevező banda feje, Cyrus találkozót hirdet ki New York -ban, ahol összecsődülnek a nagyobb városi bandák. Természetesen ez egy amolyan békés tárgyalás, ahová fegyvert, vagy annak használható tárgyat senki sem vihet magával.
Cyrus felvilágosítja az összegyűlt söpredéket arról, hogy ha összefognának, számuk elérné a 100 000 főt, ami ötszörös túlerőt jelentene ősi ellenségük, a rendőrséggel szemben. Tehát együttes erővel simán átvehetnék az uralmat az egész város felett. Az ötlet mindenkinek bejön, helyeselve bólogatnak a bandák vezetői, kivéve Luther, a “Tolvajok” néven futó banda feje. Ő a békés, nyugis együttműködés helyett inkább a vérben tocsogós balhét kultiválja. Ellenszenvét azonnal ki is fejezi azzal, hogy hidegvérrel lepuffantja Cyrus -t, de a gyilkosságot a „Harcosok” nevű bandának a nyakába varrja. Na itt kezdődik a haddelhadd, no meg a játék is.

helpwarriors4

Minden rivális banda a „Harcosok” után, azaz utánunk ered. Hiába bizonygatjuk ártatlanságunkat. A Luther által félrevezetett, dühödt tömeg elégtételt akar. Kénytelenek vagyunk nyúlcipőt húzni és  menekülőre venni a dolgot.
Mihamarabb vissza kell jutnunk saját, biztonságot nyújtó területünkre, de ez bizony nem megy ám hipp-hopp, mert ahhoz keresztül kell verekednünk magunkat az egész városon. Nos, míg el nem érjük célunkat, addig mindenütt veszély leselkedik ránk. A rengeteg véres utcai összecsapásban bandánk száma, bunyóról-bunyóra megfogyatkozik.

helpwarriors5

Viszont jelenleg többet nem árulhatok el nektek a történetről, meg arról, hogy sikerül-e nekünk, „Harcosoknak” megmenekülnünk, valamint bebizonyítani ártatlanságunkat… majd talán kitérek rá egy teszt alkalmával.
És akkor jöjjön, aminek jönnie kell, mégpedig néhány ínycsiklandó kód, hiszen nem Help a Help kódok, trükkök, illetve egyéb rejtélyes titkok felfedése nélkül. Az alább felsorolt összes nyalánkságot úgy érhetitek el, hogy játékmenet közben (megállítás nélkül) bepötyögitek a kívánt extra kombinációját:
helpwarriors6Story mode 100% -os teljesítése: L, Select, Négyzet, Le, L, Jobb.
Pillanatnyi küldetés teljesítése: Le, Négyzet, X, Select, R, Bal.
helpwarriors7Végtelen élet: Fel, Háromszög, R, Select, X, L.
Végtelen düh: Négyzet, Kör, Háromszög, Select, X, Bal.
Összes díler elérhető: Jobb, R, Kör, X, Select, Négyzet.
Ütéskombinációk kulcsai: Bal, X, X, R, L, Le.
Ütéskombinációk feloldása: X, Fel, Select, L, L.
Flash kapacitás növelése: L, X, R , L, L, Kör.
Stamina növelése: X, L, Le, Négyzet, Fel, X
helpwarriors8Lefűrészelt vascső megszerzése:    R, Kör, Select, Fel, L, Jobb.
Bokszer megszerzése: Kör, Kör, Kör, L, Select, Háromszög.
Kés megszerzése: Le, Le, Select, Fel, Fel, L.
Machete    megszerzése: L , X , R, R, Select, R.
Törhetetlen baseballütő    megszerzése: L, L, Kör, Fel, Kör, Select.
helpwarriors9A legbrutálisabb és egyben legklasszabb része a játéknak, az “Armies of the Night” mini-game. A The Warriors, e retro köntösbe bújtatott, oldalra scrollozós változatában próbára tehetjük minden, az utcai harcokban szerzett tapasztalatunkat.99 Pont elérése az “Armies Of The Night” -ban: Up, Up, Down, Down, Left, Right.
Jó szórakozást a játékhoz és a lila foltok borogatásához!


Szólj hozzá Te is

Minden hozzászólás 1 COIN -t ér. Gyűjtsd a COIN -okat, mert többek közt a nyereményjátékokban való részvételhez is szükséged lehet rájuk!

Be kell jelentkezni a honlapra egy hozzászólás beküldéséhez.