HELP: Revenge of the Mutant Camels [PC]

mutantcamels1
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de az én agyam totál lezsibbadt, mikor először láttam kecskét tevén lovagolni, és  ez nem mostanában történt a fárasztóan félresikerült, ámbár mókásnak mondott házi videók mazsolázgatása közben fenn, a Youtube -on, hanem 1994 -ben, a 486 -osomon.
Úgy ám! A már akkor sem friss és ropogósnak mondható “Revenge of the Mutant Camels” névre keresztelt, oldalra scrollozós elmebajban ennek a különleges eseménynek lehettünk szemtanúi. Eme utánozhatatlan, ritka beteg műremek eredetileg az Atari St -re írt, Star Wars – The Empire Strikes Back (1982) pofátlan klónjának (az AT-AT  lépegetőket lecserélték mutáns tevékre), az “Attack of the Mutant Camels” -nek a becses folytatásául szolgált. Az első rész egyébként néhol “Advance of the Mega-Camels” néven került forgalomba.

mutantcamels2

Abban még csupán egy vadászrepülővel lövöldözhettük le az emberiség életére törő, megkergült mutáns tevéket, aztán a nagy sikerre való tekintettel 1983 -ban a LLamasoft, Commodore 64, Atari masinákra összedobta az említett kecskés-tevés folytatást (Screenshotokat a későbbi DOS verzióból vettem, mert a C64, Atari változatok hiányoznak raktárkészletünkből).
Szégyen ide, vagy oda, meg kell, hogy mondjam, halvány lila gőzöm sincs mi volt ennek a stuffnak háttérsztorija. Gondolom az előző felvonással ellentétben, most a támadásra vetemedő tevék élére állhattunk a két főszereplő állat bőrébe bújva (1 játékos + a gép, vagy 2 játékos együtt), hogy visszavágjunk az embereknek és mindenki másnak.
A cél: minél több pályát túlélni.

mutantcamels4

Szóval joy -on, vagy billentyűzeten keresztül irányíthattuk a tevét és a kecskét külön-külön, illetve az utóbbival felugorhattunk a teve hátára tevegelni. Valamennyi esetben a tűz gombbal életre keltett kék gömbökkel lőhettük  ripityára támadóinkat.
mutantcamels5Ők az elődben felvonultatottaknál sokkalta szívósabbra, sokszínűbbre sikeredtek. Erről tanúskodik a borító hátoldalára írt magyarázat, mely szerint ilyen változatos ellenségáradat addig még egy C64 -es játékban sem ütötte fel a fejét. Csak, hogy párat megemlítsek közülük: telefonfülkék, mentolos cukorkák, robbanó bárányok, síelő kenguruk, repülő vécén ülő fickók… stb.

mutantcamels6

A későbbiek folyamán a Mastertronic cég piacra dobta saját folytatását Amiga -ra, a Revenge of Mutant Camels II -t (1988), mely minden szempontból bukásnak bizonyult, majd Jeff Minter (az eredeti játék programozója és designere) 1992 -ben ismét agysorvasztó körútra küldte az általa elkövetett (felturbózott) első részt, immáron Amiga -ra és PC -re.
Bár a stuff kegyetlenül fárasztó humorral, bazi nagy pixeles, őskori grafikával rendelkezett, 9 év elteltével mégis egytől-egyig bekajolta mindenki a 42 szintes Shareware verzióját.
Én magam is ezen keresztül ismerkedtem meg vele 2 évvel később és jelen HELP rovatunkban ugyanezzel, jobban mondva a PC -n hódító példánnyal kapcsolatban segítünk nektek. Lássunk neki!
mutantcamels7APPLE: Extra pajzs (ebből 12db -t begyűjtve teljes pajzsot kaptok).
CAMEL: Extra élet.
CIGARETTE, ECSTASY: A mozgásotok belassul.
CUP OF TEA: Bomba.
HALO: 20 másodpercig sérthetetlenné váltok.
NIKE TRAINER: A scroll sebessége duplázódik.
SKULL: Elvesz az energiátokból.
w: Átugrotok a következő szintre.
mutantcamels8Pályaugrás nem csak a “W” power-up-pal lehetséges, ha a a játékmenet alatt, vagy a kezdőképen bepötyögitek a G,O,A,T,S betűket, onnantól a Space lenyomásával tovább léphettek a következő szintre.
mutantcamels9Végül érdekességként megemlíteném, hogy a Revenge of the Mutant Camels DOS változatának hátterét itt-ott egymásra pakolt Game Boy Classic -okkal tarkította agyament alkotója. Ez aztán a gyönyörű látkép! Mit szólt ehhez a Nintendo?

mutantcamels10Szólj hozzá Te is

Minden hozzászólás 1 COIN -t ér. Gyűjtsd a COIN -okat, mert többek közt a nyereményjátékokban való részvételhez is szükséged lehet rájuk!

Be kell jelentkezni a honlapra egy hozzászólás beküldéséhez.