HELP: Aliens – Thanatos Encounter Végigjátszás [GB Color]

thanatosvégigjátszás1A sikolyt is elnyelő sötét űrben pislákoló, homályos foltként tűnik fel   az Egyesült Rendszerek Hadseregének kutató és szállítóhajója, a Thanatos, mely (egészen máig nem tisztázott, de) minden bizonnyal  egy földönkívüli életforma tanulmányozásával kapcsolatos, szigorúan titkos expedíció miatt volt oly sokáig távol. Jelen pillanatban elvileg már otthon kellene parkolnia Föld körüli pályán, hogy utazói a vállalat tudósai elé tárhassák az univerzum egy távoli, még ember által fel nem derített szegletében begyűjtött mintáikat (és egyéb idegen életformákra utaló nyomokat). Mégis valami megmagyarázhatatlan oknál fogva a Thanatos egy jó ideje behúzta a kéziféket a Neptunusz közelében.

thanatosvégigjátszás2

Kintről szemügyre véve sugárzik róla az elhagyatottság, de a fedélzetén egész más a helyzet:
A sápadt vészvilágítás fénye az egyetlen táppont a hideg folyosón, melyet végig a rendszertelenül maguktól kinyíló és záródó, máshol szekrényekkel, asztalokkal eltorlaszolt, megrongálódott ajtók öveznek. A mennyezetről leszakadt, elektromossággal töltött zizgő kábelek, drótok, lassú himbálódzásuk következtében egyszer-kétszer szikrát hányva konzultálnak egymással.
thanatosvégigjátszás3A horrorfilmbe illő csendet időnként velőtrázó sikolyok, halálhörgések töltik meg élettel. Néha távolról, máskor egészen közelről hallani őket, bár ismétlődésük egyre inkább ritkul. Hirtelen egy fehér köpenyes alak vágódik be a folyosó végére. Szakadt, vérfoltos ruházatáról, pánikba esett, izzadt arcának tekintetéről és a jobb kezében egy VP70 -es pisztoly szorongatásából lerí, hogy a hajón nincs minden rendben.
Bár nem sokkal ezelőtt a központi vezérlőből sikerült leadnia egy vészjelet, hátha tartózkodik a közelben bárki aki segíteni tud, de ez mit sem változtat azon, hogy pattanásig feszült idegszálakkal kelljen menekülnie az egyre csak közeledő fura neszek elől.
thanatosvégigjátszás4Bebarangolja a hajó immáron a halál jeleivel megtelt folyosóinak labirintusát, hogy megtalálja életének jelenlegi egyetlen értelmét, amit az utolsó testesít meg. Úgy hiszi majd azzal egérutat nyerhet, ám a néha meg-megmozduló árnyak már tudják, hogy bármelyik utat választja, mind az elkerülhetetlen végzetéhez viszi őt. Mikor meglátja a kisebb, kabinba vezető jellegzetes kaput, egy gyors, megkönnyebbült sóhajt követően, minden előzetes körültekintés nélkül belép rajta. Teketóriázás nélkül aktiválja annak kilövését a számára biztonságot nyújtó űrbe.
thanatosvégigjátszás4bEmberünk lerakja maga elé fegyverét, megtámaszkodik a műszerfalban majd kifújja magát. Mintha 100 kilónyi terhet vettek volna le a válláról. Ekkor a halál hangtalanul leereszkedik mögötte, és árnyékával beteríti.
A férfi megkönnyebbült lélegzetvételei abbamaradnak. Szíve ismét hevesebben ver. Remegő tekintettel veszi tudomásul, hogy fejvesztett menekülése nem járt sikerrel, majd e “jó hír” tudatában jobb kezével lassan megmarkolja a lerakott pisztolyt, kibiztosítja, könnyes szemekkel maga elé néz és amilyen gyorsan csak tőle telik 180 fokos fordulatot tesz annak reményében, hátha valahogy megmentheti jelentéktelen kis életét.
thanatosvégigjátszás5Lövés dördül, de már késő… Gyors volt, de annyira, mint a western filmek verhetetlen Clint Eastwood -ja. Tőle szinte egy leheletnyire nyáladzó xenomorph szája lekörözte őt. A lény belső állkapcsa úgy szakította át a homlokát, mint valami gyengécske papírlapot…
Az ismeretlen köpenyes fickó immáron a vérrel, agyvelődarabkákkal borított arcából mered szemeivel maga elé, tudomásul véve a tényt, hogy nem csupán az eddigi biztonságot kínáló remény, hanem az élet is kiszáll testéből…
Pár órával később a Thanatos -ról leadott segélykérő jelet természetesen a mi hazafelé tartó űrhajónk központi számítógépe „ANYA” észleli, aki erre reagálván kedvesen felráz hiperálmunkból és felvázolja a tényeket. Miután sikeresen dokkolunk a Thanatos -on, 4 társunk oldalán kezünkben egy pisztollyal és egy shotgun -al elindulunk titokzatos felfedező utunk első állomására, a hajó dokkoló szintjére.

thanatosvégigjátszás6thanatosvégigjátszás7

thanatosvégigjátszás8Ránk váró idegenek lények típusai: Rózsaszín és kék xenomorph -ok, facehugger -ek, Mellkasrobbantók.
thanatosvégigjátszás9Ezen a szinten 1 dolgunk van: begyűjteni az összes zöld overallban flangáló túlélőt. Megtalálásukhoz elengedhetetlen a mozgásdetektor használata, de résen kell lennünk, mert nem minden arany, ami fénylik, vagyis nem mindegyik mozgó pont jelöl embert. Amúgy meg óvatosan közeledjünk a túlélőkhöz, mert némelyikük mellkasából aranyos kis csúfságok robbanhatnak ki.
A szint csak akkor tekinthető befejezettnek, ha az “északon” található fészekkel együtt megsemmisítettük az összes lényt.
Az első pálya még nem rendelkezik hozzá tartozó password -el.
thanatosvégigjátszás10Ránk váró idegenek lények típusai: Rózsaszín és kék xenomorph -ok, Kék facehugger -ek.
thanatosvégigjátszás11A folyosókat bejárva további túlélők után kell kutatnunk, ám nincs annyi belőlük, mint előző alkalommal. Keresgélés közben végre belebotlunk majd felvehető fegyverekbe is. A szintről kivezető kijárat egyenesen felfelé található.
A szint kódja: BP10S280B
thanatosvégigjátszás12Ránk váró idegenek lények típusai: Rózsaszín, és kék xenomorph -ok.
thanatosvégigjátszás13
Ezen a rövidebb szinten már nem kódorognak túlélők, viszont helyettük a továbbjutást jelentő ajtó kinyitásához való kulcs keresése lesz napirenden.
A szint kódja: BP1JJ9J0F

Oldalak: 1 2 3


2 hozzászólás

Minden hozzászólás 1 COIN -t ér. Gyűjtsd a COIN -okat, mert többek közt a nyereményjátékokban való részvételhez is szükséged lehet rájuk!

Be kell jelentkezni a honlapra egy hozzászólás beküldéséhez.