Havi Retro Program-ajánló: 3D Body Adventure [BEMUTATÓ]

body1

Jelen hónapban olyan retro programot fogunk bemutatni nektek, mely után még Hannibal Lecter is garantáltan megnyalná mind a tíz ujját. Azért a félreértések elkerülése végett nem a “Hogyan főzzünk fül-levest”, vagy “Az orrpörkölt magyaros elkészítésének rejtelmei” címekkel fémjelzett, örökzöld kannibál CD-Rom -okról készülök kiselőadást tartani, hanem egy 1994 decemberében a boltok polcaira küldött, az emberi test felépítésével foglalkozó, egy darab CD -n leledző különlegességet, a 3D Body Adventure -t. Egyedisége a kihangsúlyozott 3D -s nézeten kívül még sok mindenben megnyilvánul, de előre nem akarom lelőni mindet. Nyugisan, lépésről-lépésre részletesen szót ejtek ezen irományban róluk.
Programunk installálása sec-perc alatt megvan és mivel különösebb töltögetésre váró introt nem készítettek hozzá, így a fejlesztők hosszadalmas felsorolása ötféle választási lehetőséggel kecsegtető főmenüt hoz maga után. Ennek látványa innentől kezdve magáért beszél, őszintén szólva nincs mit elemezgetni rajta.

body2

A kezeléshez egyetlen egér szükségeltetik, úgyhogy a körültekintés (akár a másnapos “könyöklős üzemmód” mellett) sem igényel különösebb fizikai megerőltetést. Elsőként szegezzük tekintetünket a “3D BODY VIEWING” menüpontba invitáló, nagyobb monitorra. Ezt választva lassan besattyog, a kémes filmekben, vagy a Total Recall -ban látott röntgenként szolgáló monitor mögé egy fickó, akit onnantól kezdve csontvázként látunk, majd előbukkannak a további opciók.

body3

Infokat olvashatunk az orvosok műszereiről, szervekről, testrészekről, sejtekről, ugyanakkor mindezt nem csupán írott formában kapjuk, hanem egy női/férfi narrátor felmondja nekünk az egész magyarázó szöveget szóról-szóra, sőt még a menüpontokat, és azok tartalmát is szóban közlik. Lesz miről dumálniuk, mert 6 órányi beszédet vettek fel a készítők.
Kicsit részletesebben elhadarva: Például annyiból áll a szervek/testrészek megtekintése, hogy a besétált fickó testén a megfelelő helyre kattintva, a jobboldali kisebb képernyőre előhívhatjuk azokat és szemrevételezés céljából az egérrel tetszés szerinti irányokba, össze-vissza forgathatjuk őket. Alájuk a hozzájuk tartozó, (soronként, vagy oldalanként) lapozható információs szöveg került. A képet a magyarázatával együtt, a “STOP” gombbal teljes képernyőre vihetjük. Többek között ezt mondja fel a narrátor. A szöveg feletti nyíllal az előző képhez térhetünk vissza. Ugyanitt, ABC sorrendben ugrálhatunk az “A-Z” jelölésű szószedet témái között.

body4

A “3D BODY VIEWING” -ben, a képernyő alját díszítő ikonok rendeltetése (balról jobbra haladva) a következő:
1. Test forgatása a nagy képernyőn.
2. Test forgatása a kis képernyőn.
3. A narrátor bekapcsolása.
4. “EXIT” Vissza a főmenübe.
5. 3D -s nézet ki-be kapcsolása.
6. A kiválasztott kép teljes képernyős nézete.

body5

7. Kinyomtatása a narrátor által ledarált magyarázó szövegnek.
Testtanulmányozó túránk következő állomásaként kukkantsunk be a főmenü “3D BODY THEATER” -jébe. Elérése a csontvázat 3D -s nézetben bemutató kisebb monitoron keresztül történik. A legalsó sorban választhatjuk ki a videókat az őket szemléltető képek valamelyikére kattintva (Ne aggódjatok, testüreg motozásos videó nincs terítéken…).
Az öt kép két oldalán elhelyezett nyilakkal léphetünk a további felvételekhez. Összesen 16 db, (a CD-Rom -hoz csomagolt) 3D -s szemüveggel is megsasolható film vár ránk. Ezek elindítása a következőképpen zajlik: Először jelöljük be az alsó sorban, hogy melyiket szeretnénk megnézni, aztán a jobb oldali lejátszási lehetőségek közül a kis “PLAY” gombbal kis képernyőn, a naggyal értelemszerűen a nagyon nézhetjük végig azt. A “PLAY” gombok melletti 3D -s szemüvegek kiválasztásával ugyanezen méretek egyikében, fergeteges 3D -ben indíthatjuk el a videót.

body6


Oldalak: 1 2


Szólj hozzá Te is

Minden hozzászólás 1 COIN -t ér. Gyűjtsd a COIN -okat, mert többek közt a nyereményjátékokban való részvételhez is szükséged lehet rájuk!

Be kell jelentkezni a honlapra egy hozzászólás beküldéséhez.