Gigászi méretekkel rendelkező, retro NES Touch-Play kontroller [BEMUTATÓ]

főcím590

Múlthéten, mikor az egyik nagyobb internetes hirdetési portálon nézelődtem, a retro termékek között való nagy nosztalgiázás közepette valami olyan nem semmi különlegességen akadt meg a tekintetem, amiről képtelen voltam csak úgy tovakattintani.
Ez a valami nem volt más, mint egy, a 8-bites Nintendo Entertainment System játékkonzolhoz készült retro kontroller. Hogy mi ebben annyira különleges? Nos, mindjárt arról is szót ejtek. Szóval, minden fölösleges tétovázást mellőzve felkerestük a kontroller tulajdonosát, Vajnorák Dávidot, aki természetesen együttműködött velünk és volt olyan rendes, hogy a hirdetésében megtekinthető fotón kívül további képekkel, valamint olyan információkkal lásson el minket eme érdekességgel kapcsolatban, melyeket most neki köszönhetően, itt megoszthatunk veletek. Először is lássuk cikkünk főszereplőjét, magát a híres-neves kontrollert:

első

második

második után

Első látásra mindenkinek úgy tűnhet, hogy ez a Németországban legyártott joystick kiköpött mása az Európában 1986. szeptember 1  -én piacra dobott NES -hez tartozó joy -nak, csupán a gombok kinézete lehet esetlegesen némileg fura, de ez azért van, mert a nyomógombok helyett érintős “AB” gombokat és kereszt gombot kapott ez a kis ketyere. A középen elhelyezkedő függőleges fehér sáv ugyan eltér az eredetitől, mert azon nem függőleges, hanem 4 vízszintes, vastag szürke csík van és egy fehér, mely a  a “Start”, illetve a “Select” gombokat tartalmazza, de ettől függetlenül a két gomb itt is jelen van, csak középen egymás alatt kaptak helyet. Ennek ellenére nem változtatták érintősre őket, ugyanolyanok, mint az eredeti változaton. Aztán ha megfordítjuk a “kicsikét”, a német nyelvű leírás mellett láthatjuk a “Select-Key” ki-be kapcsoló, nagyon retro stílusú gombot, no meg a “Sensitivity” “tekerőt”, aminek segítségével a kontroller érzékenységét 1-től 12-ig állíthatjuk be:

negyedik

harmadik

Ez az opció nagyon jól jött volna már évekkel ezelőtt, hiszen a NES és SNES játékoknál engem például néha idegesítettek, az érzékelhetően különböző kezelhetőségű gammák, mert ennek a komoly problémának az orvoslására bizony nemigazán nyílt lehetőség. Bemutatónk végére hagytam az “ínyenc falatot”, ami nem más, mint a kontroller nagysága. Ez az a dolog, ami igazán felhívta magára a figyelmemet, hiszen a 42,5 cm X 20,5 cm -es méreteivel a nem csak világ legnagyobb retro NES joystickjai közé sorolhatja be magát, de még a 90 -es évek legméretesebb SNES kontrollerét (27.67cm x 22.13cm) is kenterbe veri, melyet már ugyancsak teszteltünk egyszer ITT.

méretek

Nos, ez lenne mai “Konzolda” rovatunk különleges alanya, melyet ugyan működés közben sajnos nem tudtunk tesztelni, viszont eme kitüntető lehetőség megadatik annak, aki beruház rá, mert mint már említettem cikkünk elején, a kontrollerre egy hirdetésekkel foglalkozó oldalon bukkantam rá, tehát eladó. Ár, valamint egyéb hasonló információ felől megkérdezhetitek magát a tulajt ITT.
Még egyszer ezer köszönet Dávid -nak az együttműködésért.


Szólj hozzá Te is

Minden hozzászólás 1 COIN -t ér. Gyűjtsd a COIN -okat, mert többek közt a nyereményjátékokban való részvételhez is szükséged lehet rájuk!

Be kell jelentkezni a honlapra egy hozzászólás beküldéséhez.