GameBoy Classic – Egy rajongó szemével.

Ezzel nincs vége! A GameBoy megjelenésének első két évében a mai handheldeket elárasztó játékfelhozatalnál sokkal nagyobb mértékben fejlesztettek rá akció, valamint mindenféle logikai programot, az RPG -kről nem is beszélve.

gb9c

Nem csoda, hogy e sokszínű felhozatal láttán kortól és nemtől függetlenül kattantak rá a gamerek (A világon máig körülbelül 500 millió GameBoy és Color játékkazetta került eladásra). Mindenki megtalálhatta köztük a maga kedvenc (időtálló) játékát, melyet évekkel később is minden unalom nélkül, örömmel helyezett a gépébe.
Hihetetlenül nagy üzleti fogásnak számítottak az egyszerre többen játszható kazetták. Azok kapcsolatát egy átlagosnak tűnő összekötőkábellel oldották meg.

gb9c

Készültek speciális csatlakozók, amelyre ugyanezen kábelekkel rácsatlakozva akár 4 fő is játszhatott gondtalanul egyszerre.

gb10

Ezt a kapcsolatot a Pokémon program használta ki a legpraktikusabban. A rajongók cserélhettek vele Pokémonokat, kommunikálhattak, harcba bocsátkozhattak egymással. Csupán a Pokémon Red és Blue kazettákból 23.64 millió darab fogyott. Hasonlóan hatalmas sikernek örvendett a Super Mario Land, a maga 18,06 milliójával, és a Super Mario Land 2: 6 Golden Coins 11,09 millió eladott példánnyal. Az 1993 December 31 -én debütáló The Legend of Zelda: Link’s Awakening című műremeknek a Classic -hoz készült verziójából 3,83 millió talált gazdára.

gb10

A direkt konzolos kiegészítőkre specializálódott cégek rengeteg féle/fajta tartozékot/kiegészítőt gyártottak le a GameBoy -hoz és a rajongók azokat is úgy vették mint a cukrot, hogy minél tökéletesebbre varázsolhassák szemük fényét. Volt lámpával ellátott felpattintható nagyító, sima light egység, a gép aljára húzható sztereó hangszóró, napelemes töltő, derékszíjra csatolható plasztik táska, manager-calculatorral és FM rádióval ellátott kazetta, fekete-fehér képeket lövő GameBoy kamera, mely különlegessége, hogy fotóinkat a 6 ceruza elemmel működő GameBoy hőnyomtatóval kinyomtathattuk magunknak.

gb11

Az elvetemültebb Work Boy nevű billentyűzet, melyet az az Eddie Gill tervezett, aki az Activision Predator -ának és a Konami Noah’s Ark -jának dizájnere volt, pechünkre nem kerülhetett a boltok polcaira.

gb12

Mind közül nekem a komolyabb felszereltséggel büszkélkedő HandyBoy, a még nála is komolyabbal ellátott BoosterBoy, illetve a Konami gyártotta Hyperboy nevű, a konzolnak mini arcade gép jelleget biztosító kiegészítő jött be a legjobban (csak mondjuk a gombok kezelését tervezhették volna valamennyi esetben praktikusabbra). Sajnos ezekből a megjelenésük óta kétszer találkoztam és mindkét alkalommal elhappolták előlem, de végül szert tehettem rájuk egy kedves olvasómnak, Márknak hála.

gb13

A kisebb csecsebecsék hurcolászását a handheld márkajelzésével ellátott műanyag, illetve szövetből készült hord táskák könnyítették meg.

gb14

Azon játékosok számára, akik a TV képernyőjén keresztül akarták figyelemmel kísérni az apró kazettákban rejlő produktumokat, a Nintendo megalkotta a SNES Super Gameboy átalakítót. Ennek a SNES kazetta méreteivel majdnem megegyező cartridge -nek az felső részébe helyezhettük bele a Game Boy kazettát.
Nos, azon kívül, hogy TV -n tündökölhetett szeretett játékunk, a SNES -en választhattunk a megjelenített játék képernyőképének egyedi színárnyalatot és (bizonyos játékoknál) keretet is. A nagy sikerre való tekintettel 1998 -ban elkészítették a Super GameBoy felturbózott verzióját, amit a többjátékos kazettákkal is kompatibilissé tettek.

gb27

Ennyi információ után ne legyünk restek, nézzük meg közelebbről mit rejt egy olyan Basic Pack, melyre anno oly eltökélten félretettem minden filléremet:

gb17

A doboz értelemszerűen kisebb, ugyanakkor masszívabb a TETRIS játékkal ellátott csomagnál. Elején a GameBoy –t, az oldalain meg a hátoldalán mindenféle tetszetős játék képét láthatjuk. Kibontásakor olyan hungarocell tokot sem találunk, mint az előbb említett másik csomagnál, helyette a konzolt egy rá méretezett légpárnás fóliába bújtatva egyszerűen belecsúsztatták a dobozba. Mellette az apró, elkülönített két fakkban szűkösködik a beüzemeléséhez elengedhetetlen 4 db ceruzaelem, a használati utasítás és Nintendo Club kártya igénylő lap, valamint két FÁKKKINÁSSZOM mini poszter:

gb17

Halkan megjegyezném, hogy az 576 által forgalmazott GameBoy –ok esetében ez a két poszter valahogy kimaradt a dobozból. Helyette raktak bele magyar nyelvű használati útmutatót… Oh, micsoda vigaszdíj!

gb17


Oldalak: 1 2 3 4


5 hozzászólás

Minden hozzászólás 1 COIN -t ér. Gyűjtsd a COIN -okat, mert többek közt a nyereményjátékokban való részvételhez is szükséged lehet rájuk!

Be kell jelentkezni a honlapra egy hozzászólás beküldéséhez.