Dead Space összeesküvés elméletek, avagy hová a fenébe tünt 3 évre Isaac Clarke?

főcím590

Nem csalás, nem ámítás a mai napon, csak itt nálunk olyan infomorzsákból szemezgethettek, amiken már meg sem lepődik az ember, de azért néha jól eshet kiszakadni a monoton mindennapokból és elmélkedni néhány marhaságon, mint például azon, ami most következik. Kíváncsiságunknak eleget téve, az utóbbi időben igyekeztünk utána járni, hogy a Visceral Games által hegesztett, velőt rázó Dead Space első és második része között valójában hová tűnt, merre járt, mit csinált azok híres-neves főszereplője,  Isaac Clarke? A Dead Space 1 sztoriját gondolom nem kell senkinek sem felvázolnom főleg, hogy a halloween alkalmából megjelent tesztünknek köszönhetően már minden fontosabb dolgot megtudhattatok róla. Szóval azt, hogy a 2465 -ben született, igencsak hányattatott sorsú és nem túl bőbeszédű Isaac -unknak 2508. április 11 -étől kezdődően örökre a feje tetejére állt az addigi békés kis élete, már tudtuk nagyon jól, hiszen nem holmi elvadult babazsúr következtében kiégett biztosíték miatt ment fel aznap 4 társával az Ishimura bányászhajó fedélzetére, hanem annál valami sokkalta elvetemültebb dolog miatt, melyről sajnos ők előre mit sem sejtethettek. Ami ott várt rájuk, azt szavakkal leírni nem lehet, viszont annak a borzalomnak köszönhetően valljuk be, mérnökünkből egy elsőrangú, professzionális túlélő lett.
Bár a mai sötét titkokat leleplező beszámolónk középpontjában nem a már említett incidens áll, viszont megemlítendő, miszerint részletes utánajárásunk közben ezzel kapcsolatban is belefutottunk néhány igen fura összeesküvés elméletbe, melyek közül mindjárt kiemelnék két hihetőbbet. Ezen szupertitkos információk szerint szó sem volt emberek haláláról, azok brutális átalakulásáról, magyarul semmiféle bélforgató necromorph támadásról, illetve markerekről.

TopSecret590

Ezeket a mendemondákat csupán azért találta ki a Concordance Extraction Corporation, mert bizonyára el akarta tusolni a valós történéseket, melyeket talán még az Apeh vagy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal sem hagyott volna szó nélkül, mert akkor a cégnél bezár a bazár. Szóval az első majdnem teljesen biztos, hogy nem igaz feltevés szerint Isaac Clarke és kis csapata azért tettek baráti látogatást az Ishimurán, mert a videojáték-piacból nagy szeletet birtokló Nintendonak néhány, magát eléggé elhanyagoltnak érző karaktere úgy döntött, hogy igen jó ötlet lenne szabotálni egy olyan játékot, mint a Dead Space, hiszen ezzel tálán az egész világ figyelmét fel tudnák hívni a retro karakterek hányattatott helyzetére. Ők tehát ötletszerzés szempontjából egyik este szépen összeültek megnézni a Die Hard című akciómozit, majd Hans Gruber elmés taktikájáról példát véve egy kisebb terrorista csoportba verődve felhasználták a filmben látottakat, azaz feljutottak a hajóra, ahol tönkretettek minden kommunikálásra alkalmas eszközt, majd mikor éppen kezdték volna rádiójukon leadni követeléseiket a helyi illetékes hatóságoknak, a mit sem sejtő Isaac -ék pont beléjük botlottak és megneszelték a nem fenékig tejfel helyzetet. Egyszóval megkezdődött a futás és a sikítás, vagyis az akciót megzavaró szemtanúk elhallgattatása.
Hogy mi ebből az igazság? Szerintünk semmi, de azért alább egy bizonyítékul szolgáló képet tárunk elétek, melyen tisztán látható a játékprogram “hőse”, valamint néhány őt üldöző felbőszült vérszomjas Nintendo karakter, Donkey Kong -al az élen.

dks590

És miként végződött az itt látható “halálfutam”? Hát erről sajnos csak ködös infoink vannak, mi meg komolytalan dolgokat inkább nem közlünk le, úgyhogy térjünk is rá a másik informátorunk nem hétköznapi és szintén biztos, hogy nem valós alapokra épült meséjére, mely az előző sztoritól eltérően kissé lájtosabb szempontból vázolja fel a rémisztőnek beállított incidenst.
Tehát egyesek szerint az ok, ami miatt megszakadt a kapcsolat az Ishimura bányászhajóval elsősorban Nicole Brennan -nak, a hajó orvosi tisztjének köszönhető.
A Dead Space 1 történései előtt néhány hónappal, mikor Nicole a Föld körül keringő Gateway Állomáson tartózkodott, a felügyeletére bíztak egy Jonesy nevű macskát. Eme állat (mármint a macska) mellesleg 57 évig lebegett gazdijával lehibernálva a világűrben, valami mentőhajóban.

gateway590

A “gazdit” legjobb tudomásunk szerint Ellen Ripley -nek hívták és a USCSS Nostromo vontató-űrhajón volt altiszt. Állítólag azért lépett le oly sietősen a mentőhajóval, mert az egyik társából kikelt egy idegen lény, mely a rá váró kellemetlen fogadtatásért cserébe elkezdte levadászni a legénységet. Szóval a macsek Nicole -hoz kerülésének az oka nem más, mint az emberekből kikelő lények újabb garázdálkodása az LV-426 bolygón, ahol Ripley -ék is “összeszedték” az idegent. Ezt a bolygót ugyanis az évek elteltével kolonizálták és így egyértelművé vált, hogy az ott éldegélő családokat egy nem túl szép napon megtámadják, s gazdatestnek használják majd őket a nyáladzó idegenek. Ripley ennek tudatában a Weyland-Yutani társaság képviselőjével, Carter J. Burke -el, no meg a Gyarmati Tengerészgyalogság mindenre elszánt osztagával visszatért az LV-426 -ra.
Erre az újabb öngyilkos küldetésre inkább nem óhajtotta magával vinni Jonesy -t, hanem rábízta Nicole -ra, akivel a bázison való tartózkodása alatt barátkozott össze, hiszen ő volt az egyik orvos, aki ápolta. Nicole természetesen vigyázott a macskára, de miután megtudta, miszerint a tengerészgyalogosoknak és Ripley -nek nyoma veszett a hazatérésük alatt, már letett arról, hogy valaha visszaadhatja gazdájának szegény állatot.
Néhány hónappal később Nicole kapott egy igen kedvező állásajánlatot az Ishimurán, mely azért számított igazán kecsegtetőnek számára, mert barátja, Isaac e hajó közelében melózott és így az átlagosnál többször nyílt alkalmuk összefutni.
A probléma az Ishimura -n érvényes állattartási szabályzat miatt kezdődött. Abban elvileg az szerepelt, hogy a fedélzetre szigorúan tilos háziállatot felvinni.
Mivel a lány nagyon megsajnálta a magára maradt Jonesy -t, elhatározta, hogy ha törik, ha szakad, valahogy felcsempészi őt a hajóra. Az egyik poggyászát kipárnázta, a macskát kloroformmal elkábította és belehelyezte, így a biztonsági ellenőrzőponton miden feltűnés nélkül sikerült átcsempésznie. Úgy gondolta, hogy majd elrejti őt a kabinjában, aztán mikor találkozik Isaac -kal, szeretete jelképeként odaadja neki ajándékba.

macs590

Ez mind szép és jó elgondolás, de mikor az Ishimura -n még aznap fellépett egy rövidke áramszünet, a kabin ajtaja kinyílt, a macska pedig megindult felfedezni a terepet, majd játszópajtás hiányában a Zsolnay porcelánokat kiállító teremben, és a kommunikációért felelős panelek között kezdte a randalírozást. Kissé megbirizgálta a vezetékeket, minek következtében szépen minden kapcsolata megszakadt a hajónak a külvilággal. Nicole ekkor küldte rejtélyes üzenetét Isaac Clarke -nak, amiben el kellett volna mondania a pontos tényállást. Mivel ez nem történt meg, Jonesy létére mások előtt is fény derült. A Concordance Extraction Corporation -nek azt kellett hazudnia a biztosítónak, hogy gyilkolászó szörnyek szabadultak el a hajón, ez által megkaphassa a kommunikációs panelt, illetve a Zsolnay porcelánokat érő kár után járó biztosítási pénzt.
Nos, második valótlan történetünk e-képpen zajlott, vagyis csak a biztosítási lóvé miatt találták ki a cégnél az egész agyament sztorit.
Ez volna a két összeesküvés elmélet, melyekről konkrét infokkal szolgálhatunk nektek. Bár kutakodásunk közepette még belebotlottunk egy harmadikba is, de az sajnálatos módon nagyon zagyva és csak töredékinformációkból lehetett rájönni a mondanivalójára. Tulajdonképpen arról szólt, hogy az Ishimura -n valójában az ALIEN filmekből jól ismert Xenomorph -ok “randalíroztak”, mert a biztosító kárfelmérése után a szerencsétlen macskából kikelt egy “királynő”, ami eliszkolt a hajó rakterébe, hogy ott tojásokat rakjon.

Oldalak: 1 2 3


Szólj hozzá Te is

Minden hozzászólás 1 COIN -t ér. Gyűjtsd a COIN -okat, mert többek közt a nyereményjátékokban való részvételhez is szükséged lehet rájuk!

Be kell jelentkezni a honlapra egy hozzászólás beküldéséhez.