Best Stuff [AJÁNLÓ]

 

Gondolom nem én vagyok az egyetlen ember ezen a világon, aki bármely ünneptől és nevezetes eseménytől függetlenül az év tök mindegy, hogy melyik napján szereti valami aprósággal meglepni, megörvendeztetni a számára fontos személyeket. Teszem azt, mikor egy boltba betérvén elém kerül egy igazi meglepetés, amiről tudom, hogy csekélység ugyan, mégis örömet okozhatok vele, akkor pusztán e célból képes vagyok megvásárolni azt. A félreértések elkerülése végett már most leszögezném, nem holmi ajándékozási kényszer uralkodik el rajtam és teljes mértékben tisztában vagyok azzal, hogy nem ez az egyetlen módszer az örömszerzésre, elvégre nem létezik olyan pénzért megvásárolható termék, ami felérhet mondjuk a szeretetteljes öleléssel, vagy egy, a szívünkből fakadó szerelmes vers soraival, de azért valljuk be magunknak őszintén: Adni jó. Legalábbis engem kellemes érzéssel tölt el, ha átnyújthatok egy váratlan meglepetést, mely valódi mosolyt csal a megajándékozott arcára.

Nos, a mai nap folyamán szeretnék bemutatni Nektek egy roppant különleges helyet, ahová a jövőben minden bizonnyal még kismilliószor el fogok látogatni, ha eredeti ajándékra lesz szükségem. Erre a helyre szokásomhoz híven teljesen véletlenül akadtam rá, pont mikor a magazinunk Game Boy Classic múzeumába vadásztam a neten kiegészítőket, tartozékokat, fura mütyüröket meg a konzolhoz tartozó papírdobozokat. Ez utóbbiak keresésénél dobta fel a drágalátos Google egy hazai webáruháznak, a BestStuff-nak (internetes elérhetősége: https://www.beststuff.hu/) a készletét erősítő GAME BOX névre keresztelt, uzsonnás dobozként funkcionáló Game Boy mintás ételhordót.

Noha a tetszetős dizájnján kívül semmiben nem kötődött a Nintendo handheldjéhez, mégsem siklott el felette a tekintetem, mert ad1: régebben már volt szerencsém Game Boy mintás ételhordóhoz, de nem duplán zárható, evőeszközökkel felszerelt, 5 részes példányhoz, mint a szóban forgó GAME BOX, hanem irtó hanyagul lematricázott egyrészes darabhoz, ad2: Magyarországon egyedül a BestStuff kínálatát erősíti ez a termék. Szóval jobbnak tartottam lecsapni rá, míg van belőle készleten, bár picit aggódtam a látatlanban való vásárlás miatt, a minőségért nemkülönben. Tudniillik hiába bír sok-sok előnnyel az online rendelés, számos tényező visszatarthat tőle: nem vehető kézbe, nem próbálható ki a termék, nem biztos, hogy túléli a szállítást, na meg ha nem nyeri el a tetszésemet, akkor befigyel a pénzvisszafizetés körüli huzavona. Számomra fontos szempont, hogy közvetlen közelről megtekinthessem a Game Boy Múzeumba szánt kincseket, meggyőződve azok megfelelő minőségéről. Még véletlenül se szeretnék időt, pénzt fecsérelni a kritikán aluli kütyük beszerzésébe, ezért sebtiben átnyálaztam a “Szállítás & Fizetés” menüpontban az átvételi módokat és nagy kő esett le a szívemről mikor láttam, hogy a BestStuff személyes átvételi lehetőséget biztosít a megrendelőinek az idén augusztusban megnyílt Nagy Ignác utca 16. szám alatt található boltjában (hétfőtől péntekig 10:00 és 18:00 között) és sok újabb webshoptól eltérően átvételi költséget sem számolnak fel.

Az egyszerű regisztráció után felvettem Velük a kapcsolatot az esetleges buktatók elkerülése végett és ismét kellemes csalódás ért. Komolyan mondom, egészen mostanáig nem találkoztam olyan ügyintézővel, aki bármikor elérhető online, illetve nem egy szavas, semmitmondó válaszokkal jelez vissza. Nem telt bele 10 perc és minden kérdésemet felölelő, teljes körű, abszolút kimerítő választ kaptam. Mivel a puding próbája az evés, véglegesítettem a megrendelésem, melyet azonnal visszaigazoltak, másnap délelőtt pedig megérkezett az e-mail a termék átvehetőségéről. Nekem sem kellett több, felkerekedtem, hogy mielőbb kezeimben tarthassam azt a furcsaságot.
A Nyugati Pályaudvartól mindössze 350 méterre, a Nagy Ignác és a Balaton utca sarkán lévő üzlet külső megjelenésében már messziről egy prémium kategóriás hely benyomását sugallta, így a vele szemben állított kételyeim többsége egyszerre szertefoszlott. Sajnos sok üzletnél tapasztalható az, hogy a róla Facebook-on közzétett fotók direkt vevőcsalogatók, aztán amint az ember személyesen odamegy, kiábrándultan szembesül a posztokban látott Kánaán hűlt helyével. Hatalmas pozitívum a BestStuff-tól, hogy ez Náluk nem így van, bár a küszöböt átlépve a velem farkasszemet néző Chewbacca köntösbe bújtatott lófejes kirakatbábú eredményezett egy (pozitív értelemben vett) level 99-es szemöldök felhúzást.

Innentől hiába igyekeztem vadászkutya módjára a célomra, azaz az uzsidobozra koncentrálni, nem ment. Az egyterű üzlethelyiség minden része megfelelően ki lett használva és a kellően kreatív design sem túlgondolt. Praktikusan elhelyezett polcokon, szekrényeken, dekoratív tárolókban tornyosuló több ezer különféle portéka percekre elfeledtette velem miért vagyok ott. Ahhoz képest hogy a megrendelésemet mentem átvenni, e zavarba ejtő választék előtt toporogtam szüntelen, mely jóval szélesebbnek tűnt a webáruházénál, úgyhogy már ezért megérte a személyes átvételhez ragaszkodni.

Nem is tudtam hirtelen, melyik irányban kezdhetném el a kínálat feltérképezését. Bármerre indultam, egy centit nem tehettem meg úgy, hogy ne botoljak valami érdekes, izgalmas, hasznos vagy éppen csak megnyerő termékbe, mégsem éreztem a helyet kényelmetlenül zsúfoltnak. Kapásból vagy tíz ismerősömnek láttam olyan ajándékötletet, amik beszerzése 5-10 különböző bolt felkutatásával volna csak lehetséges.

Végre egy helyen találhatunk tökéletes kellékeket meglepetéscsomagok összeállításához és most véletlenül sem a snasszos zokni-nyakkendő-tusfürdő-új kenyérpirító-aromalámpa-vasaló-büdös parfüm kombóra gondolok, meg az olcsó kínai cuccokra, melyek maximum a lelkiismeretünket nyugtathatják meg. Jómagam az ajándékválasztásnál a következő alapfeltételeknek igyekszem eleget tenni: Legyen személyes, vagy legalább egy kicsit egyedi, ne legyen ötlettelen, silány minőségű tucattermék és tényleg örüljön neki a megajándékozott. A nem kis kihívást jelentő elvárásaim mellett nem csoda, hogy örök dilemmában vagyok a vásárlással kapcsolatban, ám mostantól búcsút inthetek a félelmeimnek, mivel a BestStuff személyében kitárult előttem egy rengeteg lehetőséget magában rejtő világ, mely kiváló ajándékok gyűjtőhelye.

Nagyon tetszett, hogy ünnepi csecsebecséket, dekorációkat szintén árusítanak és nem csak szezonális jelleggel, hanem az év minden napján. Persze tuti nem nyáron vágnék bele a karácsonyi, húsvéti, Halloween-i hangulatot megteremtő kiegészítők bezsákolásába, de miért ne vehetném meg spontán azt, ami megtetszik és később úgyis hasznát venném?

Igenis, kellenek azok a boltok, melyek segíthetnek kicsit elengedni a túltervezett, túlpörgetett életünket, berögzült szokásainkat és újra felfedezhetjük általuk a spontaneitás értékét a mindennapokban. A BestStuff ilyen. Partykellékeivel, alkalomhoz illő dekorációival emlékezetesebbé, egyedibbé tehetjük a rögtönzött tettekből születő bulikat, baráti összejöveteleket, a leány- legénybúcsúkat, szülinapokat, névnapokat, de vigyázat! A többszöri boltlátogatás függőséget okozhat! Figyelmetlenségünkben azon kaphatjuk magunkat, hogy lakásunk minden négyzet-centiméterét feldíszítettük!

Azonban a bőség zavarát keltő széles választék nem csak ajándékokról, díszítőelemekről szól. Minél tovább mustráljuk az árukészletet, annál több titok kerül a felszínre. Komolyan mondom, amikor azt hittem mindent láttam már, abban a pillanatban ismét szembe jött velem egy újdonság. Aki imádja sci-fit, fantasy-t, nindzsás filmeket, gyerekkorában sokat álmodozott teleportról, varázslókról, lézerkardokról, önbefűzős cipőről, sugárhajtású gördeszkáról és különböző szuperhős képességekről az is nyugodtan betérhet szerencsét próbálni.


Oldalak: 1 2 3 4


6 hozzászólás

Minden hozzászólás 1 COIN -t ér. Gyűjtsd a COIN -okat, mert többek közt a nyereményjátékokban való részvételhez is szükséged lehet rájuk!

Be kell jelentkezni a honlapra egy hozzászólás beküldéséhez.