Angry Birds “Classic” [PSP MINI TESZT]

angrybirdspspminiteszt9Ő e rettenetes sztorit végighallgatván úgy döntött, segít a tojások előkerítésében. Cserébe azonban az belőlük kikelt fiókáknak bő 10 esztendeig a gyára legsötétebb szegletében megbúvó árpaválogató részlegén kell dolgozniuk napi 24 órában.
A szülőknek nagy kő esett le a szívéről, rábólintottak az előnyös üzletre. Ekkor a maffiavezér hozzálátott a mentőcsapat megszervezéséhez. Először az elrablásos ügyekre specializálódott, Liam Neeson ügynökével vette fel a kapcsolatot, de a színész épp a TAKEN folytatásában osztotta a pofonokat, úgyhogy maradt a “B” terv: Távol-Keleti webshopból megrendelt, kísérleti stádiumban lévő, önkéntes kamikaze madár klónoknak látszó, pingponglabdákból és teknősszőrzetből készült robothadsereget küldött a tettesek után egy bazi nagy csúzlival.

angrybirdspspminiteszt10A játékos teendője innentől pofon egyszerű, mert hát valljuk be, e programnál egyetlen screenshot elég az ördöngösségeinek tudatunkba véséséhez: Cél a földbe leszúrt csúzliból kilőtt madarakkal szétbombázni a játék előrehaladtával egyre madár-biztosabb bunkerekben megbúvó tojástolvajokat.

angrybirdspspminiteszt11Mivel minden pályán meghatározott számú puffogó tollcsomót állítanak rendelkezésünkre, ildomos gyorsan belerázódni a pontos célzás elsajátításának rejtelmeibe… Ez egyenlőre jól hangzik. Mondom: egyenlőre!

angrybirdspspminiteszt12Tulajdonképpen a “Classic” a 2 évvel későbbi PSP porttól első látásra semmiben nem különbözik. Az alapok változatlanok, pechünkre a korábbi hibák is megmaradtak. Indulásnál van nekünk egy “PLAY”, valamint egy “I” gombunk.

angrybirdspspminiteszt13Míg az utóbbi a készítők garmadáját vonultatja fel (madarastul), addig “PLAY” a mű gerincét adó fejezetekhez nyíló varázslatos kaput nyitja meg előttünk. Itt, a tartalomban jelentkezik az első bibi, miszerint az alap chapterhez nagylelkűen hozzácsaptak a telefonos frissítések közt elérhető 3 ingyenes fejezetet, azt szevasz (1. Poached Eggs, + 2. Mighty Hoax, 3. Danger Above, 4. The Big Setup). Magyarul újabb fejezetek letöltése kilőve. Nekünk, PSP tulajoknak luxus többet adni, mi?

angrybirdspspminiteszt14Kezdéskor kizárólag az első chapter legelső pályáját vehetjük igénybe, a következő helyszínt az aktuális pálya malacainak sikeres megregulázása csalja elő.

angrybirdspspminiteszt14b
A nehézségi szint beállítására e verziónál sincs lehetőség, ami übergáz gikszer, mert a vége felé az agytekervényeinket megdolgoztató kihívás talán ha a duplájára nő. Emlékszem, hogy anno a játék honlapjára a készítők felpakoltak tutorial videókat segítségül, meg a “tyúktyúbon” is akad egy, s más (nem lesz rá szükségetek).
A bónuszok begyűjtésévél egybekötött kimaxolás (3 csillagra történő teljesítés) megnyitja a speciel nem teljes értékű “Golden Eggs” nevezetű 5. fejezetet.

angrybirdspspminiteszt15Annak 17 aranytojásából 11 darab rövid, meglehetősen sovány küldetést tartalmaz, s a többi egyfajta “mini-game” -ként funkcionál.

angrybirdspspminiteszt16Az egész “Extrák” ficsőr arra sem jó, hogy elmondhassuk, nem árul zsákbamacskát az Abstraction. A kihívás bennük max óvódás szinten mozog. Például több helyen 1 jól irányzott lövéssel kiiktathatjuk az összes röfit.

angrybirdspspminiteszt16bA bosszankodás göröngyös útjáról robogjunk át a két platform közti, nagyobb különbségek keresésének mezejére. Igazából először az a kérdés furdalta az oldalam, vajon miként ültették át a Sony handheldjére az irányítást, tudniillik évről-évre rengeteg elbaltázott irányítással felruházott műremek borzolta már rajta a kedélyeket (Élen a Rainbow Six: Vegas -al és a többi drágalátos FPS -el). Egyedül talán a TPS -ek közül a SOCOM és a Syphon Filter részei álltak kézre nálam.

angrybirdspspminiteszt17Szóval a telefonokon a következő formációban működő érintős kezelést gyökeresen megváltoztatták: Földünk gravitációs mezejének leküzdéséhez szükséges, talajba leszúrt csúzli kifeszítése a lövési ív beállításával együtt ujjrátétellel, majd simítással volt lehetséges. Madarunk röptetéséhez ujjunkat felemeltük a kijelzőről és az pusztító atomrakétaként száguldott “Malacföldjére”.

angrybirdspspminiteszt18


Oldalak: 1 2 3 4

Értékeld a játékot

1 csillag2 csillag3 csillag4 csillag5 csillag (7 szavazat, átlag: 4,86 / 5)
Loading...

Szólj hozzá Te is

Minden hozzászólás 1 COIN -t ér. Gyűjtsd a COIN -okat, mert többek közt a nyereményjátékokban való részvételhez is szükséged lehet rájuk!

Be kell jelentkezni a honlapra egy hozzászólás beküldéséhez.