Angry Birds “Classic” [PSP MINI TESZT]

angrybirdspspminiteszt1Eleinte úgy álltam hozzá a finn Rovio Mobile fejlesztette Angry Birds -höz, hogy akkor se cikkeznék róla, ha gyémánt berakásos arany dobozos ingyen sörök potyognának az égből, melyeket pingvinek hűtenek hason csúszva, aztán hosszas töprengés után úgy döntöttem, nem zárhatok ki önhatalmúlag egyetlen (ritka sz*r) játékot sem a Futu-Retro -ról csak mert kiújul tőle a nemlétező tollallergiám, hiszen az itt olvasható irományok Nektek készülnek, nem pedig az én elfajzott, önző lelkemnek.
Próbáltam hát félrelökni az utálatomat (és beszerezni a leghatékonyabb hányáscsillapítókból, hogy véletlenül se lássam viszont a nemrég oly jóízűen betermelt nutellás-lazacos resztelt májat), majd nekiállni ennek a haloványabb fajta középszert megtestesítő jelenség, “MINI” -ként Playstation Portable -re portolt változatának górcső alá vételéhez.
Előre szólok; mézes-mázos ajnározásra tőlem ne számítsatok!

angrybirdspspminiteszt2A megfogalmazhatatlan kínszenvedéssel járó végigjátszás alatt egyedül az tartotta bennem a lelket, hogy a Rovio berkein belül (ugyancsak mobilokra) régebben készült egy rendkívül jó grafikával, hangulattal, fejtörőkkel, érdekes sztorival és játékmenettel felszerelt Darkest Fear nevű széria, amivel a srácok hatalmasat nőttek a szemeimben. Akkoriban a telók átlagos méretű (220×176 pixeles) kijelzőjére hasonlóan élvezetes, összetett horror játékot senki e világon nem fejlesztett. Még a végkimenetelét befolyásoló döntéshozatal is volt benne, az árnyékokból kinyúló besz*ratós “szörnyektől” meg néhányszor megállt bennem az ütő.

angrybirdspspminiteszt3A Darkest fear zseniális témájához azóta sem nyúltak, persze érthető miért nem. Amíg a primitív madaras játékukkal havonta mintegy 200 millió gamer, heti 5 millió órát képes elb… kellemesen eltölteni, addig minek komolyabba erőt, időt, pénzt feccölni?
Hasonló aranybányára bukkanva én sem az agytevékenységet megmozgató projektekre koncentrálnék… Na de ha ennyire odab*sz ez az “izé”, és Shigeru Miyamoto is dicséretével illette, akkor nekem se árt a szavaimat megválogatva fényezni, mert egy rossz szó és Finnországból porig csúzlizzák a szerkesztőségünket, vagy ránk uszítják vérszomjas kocáikat… Hűha!

angrybirdspspminiteszt4

angrybirdspspminiteszt4bEme logikai(?) és ügyességi elemekkel gazdagon szervírozott 2D -s játékot először az Apple cég iOS rendszerein keresztül szolgálták fel a nagyérdeműnek 2009 decemberében. A ropogós, gömbölyded madárfalatkák fűszerezése úgy megbolondította a nép ízlelőbimbóit, mint a Meki hamburgereibe belecsempészett műanyag, ízfokozó szmötyi. Miután ebből 12 milliónál többet vettek a telhetetlen bendőjüket megtömni vágyó marokfontulajok, a Rovio Mobile -nál úgy határoztak, kifőzdéjüket egy kegyelmet nem ismerő, eget rengető marketinghadjárat keretében kiterjesztik az összes (videojátékokat futtatni képes) platformra, beleértve az asztali konzolokat, meg a PC -t is…. (ÁMEN!)

angrybirdspspminiteszt5Oké, a kihagyhatatlan töriórás körből ennyi bőven elég. Mind vágjuk, hogy innentől “elszabadult a pokol”. Fókuszáljunk inkább mesém azon fejezetére, mely az Angy Birds frencsájjjznak a PSP -t pontosan 2011. január 4 -én megfertőző ágával foglalkozik.
Ahhoz már 2007 körül hozzá kellett edzenem az idegeimet, hogy e majdnem legkedvencebb kézikonzolomra (körülbelül ugyanannyi pénzért) nem azt kapom, mint a többi verzióban. Így történt ez a Durcás Madártársadalom, azóta már “Classic” jelzővel illetett első felvonásával is. Ideig-óráig igyekeztem szemet hunyni mássága felett… mindhiába. Valami egészen elfajzott, sajnálatra méltó teremtményt faragott belőle a portolást elkövető Abstraction Games. Egyes porcikái mérföldekkel jobbak az eredetinél, máshol meg szépen szólva rohadtul elcseszték.

angrybirdspspminiteszt6Nos, az lesz a legkézenfekvőbb, ha a tesztet nem a kellős közepébe vágva, hanem kötelességtudóan a fejezetek elején rövid “videó” formájában felvillanó (minimum 100 Oscarral jutalmazandó) érdektelen alapsztorival kezdem:
A nagyvilágnak egy távoli sarkában elterülő, Kerek-erdő közepén a békés harmóniában élő, végtagok nélkül született szegény kis szárnyasokat egy szép, madárcsicsergős reggelen galád mód kirabolják a hetedhét országon túlról érkező (a színük és röfögésük alapján Csernobil környékéről származó), ukrán kurta farkú malacoknak egy különlegesen kiképzett terrorista csoportja (Mellesleg a készítők azért a malacok nyakába varrták a balhét, mert akkoriban élte fénykorát a H1N1 néven elhíresült sertésinfluenza. Na szép!).

angrybirdspspminiteszt7A kiérkező rendőrök által felvett jegyzőkönyvből megtudhatjuk, hogy az eltulajdonított tárgyak a Kerek-erdő madarainak milliókat érő tojásai voltak. A terrorista malac bagázs idáig elmerészkedett volna néhány tojásért rántottakészítés céljából? Hmm…

angrybirdspspminiteszt8Szárnyasaink mindenesetre nem tökölődtek, feljelentést tettek ismeretlen tettes ellen, ám tudták, hogy ez bizony fabatkát sem ér. Mivel két hónap múlva elkövető hiányában a nyomozást felfüggesztették, károsultjaink az erdő olasz-negyedében működő alvilági árpakereskedelmet a kezében tartó, Madár-Maffia kft. fejéhez fordultak segítségért.


Oldalak: 1 2 3 4

Értékeld a játékot

1 csillag2 csillag3 csillag4 csillag5 csillag (7 szavazat, átlag: 4,86 / 5)
Loading...

Szólj hozzá Te is

Minden hozzászólás 1 COIN -t ér. Gyűjtsd a COIN -okat, mert többek közt a nyereményjátékokban való részvételhez is szükséged lehet rájuk!

Be kell jelentkezni a honlapra egy hozzászólás beküldéséhez.