Aliens – Thanatos Encounter [GB Color TESZT]

Aliensthanatosteszt36Mint ahogy arról a tesztben korábban is ódákat zengtem, a 8- bites zene maga a tökély. Őszintén mondom, ehhez hasonló felépítésű GameBoy játékot még nem láttam az hót ziher.
Az igényes képekkel szemléltetett átvezetőktől, a véget nem térő, giccsparádémentes harcokig minden pont úgy néz ki, ahogy a nagy könyvben meg van írva (Az Alien Breed rajongók könnycseppet fognak morzsolni utána, azt garantálom!). Legjobban a rakodógépbe pattanós (azzal csihipuhizós) részt bírtam.
Aliensthanatosteszt37

A pályatervezők egyik legnagyobb érdeme, hogy itt kéremszépen megvan minden díszlet, amire szükség van:  Kapcsolók, liftek, lépcsők, titkos járatok, kilövellő láng/gőzcsóvák teszik bonyolultabbá a Thanatos jól felépített szintjeit, s azok részlegeit. Még az idegenek variációit, eltérő támadó animációit is kidolgozták az utolsó pixelig. Nem olyan mint más hasonló GameBoy programnál, ahol az ellenségek egymás béna klónjai, max a színük változik aktívan, mint a LEGO -s dobozba belebucskázott kaméleonnak. Mindig befordul a sarkon valami “új”, amitől (a nyomdafestéket nem bíró káromkodást megelőzően) rendesen a szívemhez kaptam. A szuper, átlátható gombkiosztásnak hála mégis vad elszántsággal húztam meg kismilliószor a ravaszt, hogy a homlokomat megtörölve,
kaján vigyorral gyönyörködhessek a pusztításban. A gránátvető, és a vegyszeres hordók okozta detonáció borzasztóan látványos, nem beszélve a lángszóró tűzcsóvájától lángokba borult Királynőről.
Nekem különösen a lények fészkének ötletgazdag kivitelezése tetszett. Más régebbi programmal szemben itt a grafika tényleg hozta a filmes feelinget. Az ötletes fegyverhasználat meg ügyesen ráterelt a különféle csúzlik alkalmazására. E tényezők tekintetében a remekül pörgő hangulat alatt nagyon a helyén van minden, a kazi szinte játszatja magát!
Biztosan állíthatom, nem válik egy bizonyos idő után sem monotonná, sem dögunalmassá. Aki sci-fi horror lövöldére vágyik ütött-kopott GameBoy -ára, az Thanatos -ban emberére talál. Hab a tortán, a nehezebb fokozat. És higgyétek el, nem csak azért érdemesismét nekivágni, hogy elmondhassuk magunkról milyen überfaszakirálycsúcs hárdkórgémerek vagyunk…

 

Aliensthanatosteszt38A Thanatos Encounter -t gyakorlatilag az utolsó igazi Alien formulával fűszerezett stuffként tartották számon (az Extermination arcade lövöldét leszámítva) egészen 2013 februárjáig, az Aliens: Colonial Marines megjelenéséig. Addig kifejezetten csak az újabb AVP (tessék-lássék módon teljesítő) részeivel találkozhattunk, melyeket soha nem mernék kritizálni, viszont nincs jobb, mint egy, az ősidőket felelevenítő, egyszerűen hátborzongató Alien játékban tökös tengerészgyalogosként brillírozni…

Aliensthanatosteszt39Szóval ez a bizonyos arcra tapadós és hasfal kitörős rémálmokat max az ovi kiscsoportosainak hozó kazetta az elmúlt években sikeresen lejáratott frencsájjjjz fénykorának utolsó éveiben megelőzően telitalálatnak bizonyult, persze ma már különösebben nem megy fel tőle senkinek a pulzusa. Vannak szépséghibái.
Sztori szempontjából nézve, majdhogynem sótlan és unalmas. A sorozat visszatérő motívumain, szokásos összeesküvés-elméletein kívül nem tartogat különösebb meglepetéseket, ám nem lövi el rögtön az összes puskaporát, megvan a ritmusa.
Az effekteken kívül szinte minden klappol benne; a frenetikus hangulatot biztosító zene, a habkönnyű kezelhetőség, az univerzum hangulatát visszaadó részletgazdag “játszótér” látványa is hozza az elvárható szintet. Az akció izgalmas és pergős. Szerintem ez a széria handheldekre kijött, eddig legkiforrottabb, legszórakoztatóbb epizódja.
Ha csak egy átlagos katonásdit, vagy Alien Breed játékot tisztelhetnék személyében, akkor is kiérdemelné a jó osztályzatot, de mivel ennél sokkal többről van szó, egyszerűen kihagyhatatlan a sorozat rajongói számára.
A (megboldogult) THQ nagy kockázatot vállalt, mikor a Spongyabob játékokat jegyző Crawfish Interactive –ot bízta meg a program fejlesztésével, ám végső soron nem döntöttek rosszul. A csapat hozta a legjobb formáját. Igényes, átgondolt alkotással büszkélkedhetnek, holott számos ponton beletörhetett volna a bicskájuk. Hát nem tört.
Utólag is beírhatnak maguknak egy bazi nagy csillagos ötöst! Szép volt srácok, leborulok előttetek!

 
infobox aliens thanatos encounter gb color futuretro2


Oldalak: 1 2 3 4 5 6

Értékeld a játékot

1 csillag2 csillag3 csillag4 csillag5 csillag (2 szavazat, átlag: 5,00 / 5)
Loading...

Szólj hozzá Te is

Minden hozzászólás 1 COIN -t ér. Gyűjtsd a COIN -okat, mert többek közt a nyereményjátékokban való részvételhez is szükséged lehet rájuk!

Be kell jelentkezni a honlapra egy hozzászólás beküldéséhez.