Aliens – Thanatos Encounter [GB Color TESZT]

A segélyhívás forrásául, a közelben tartózkodó Weyland-Yutani társaság (robotkacsa fejre hasonlító) Thanatos nevű teherhajóját nevezi meg a rendszer. Hiába próbáljuk felvenni a vele a kapcsolatot, adásunkra a kutya sem válaszol, sőt olybá tűnik, a Thanatos jó ideje céltalanul teng-leng az űrben (Villany lekapcsolva, ajtó felfeszítve, 2 havi levélkupac a küszöbön, tömérdek mosatlan edény a konyhában, lehúzatlan WC… fujjjj!).
Aliensthanatosteszt15

Mostanra valószínűleg minden kedves olvasónak leesett a tantusz, miszerint a várva-várt játékmenetet arra hegyezték ki, hogy az egyik általunk irányított tengerészgyalogossal derítsük fel az idegen űrhajót szintről-szintre, járjunk utána milyen gebaszok sorozatának esett áldozatul a már csak apró cafatokban létező legénység.
Aztán mikor világossá válik előttünk, miszerint egy meghibásodás során a megfigyelés alatt álló idegen tenyészet elszabadult az űrhajó teljes területén (és egy kóros smacizhatnékban szenvedő, frissen rúzsozott facehugger is rá akarna cuppanni a szánkra), már azon lesz a hangsúly, hogy mi a francot keresünk ott? Magyarul ne a történet számítson, hanem az, ami ott vár: akció-fókuszált szörnyaprítósdival egybekötött futás és sikítás. Kit érdekel a “mese habbal”, ha ez garantált? Lássuk mivel van dolgunk:
Aliensthanatosteszt16

Lépjünk túl a bámulatos intron, a 3 választási lehetőséggel kecsegtető főmenübe: “New game”,”Password”,”Options”. Ebben nincs semmi ördöngösség, elsőre kiismerhetjük e misztikus szavak között magunkat, de kizárólag a buli kedvéért nyálazzuk át sorjában őket…. Na neeeee már, az túl unalmas! A változatosság kedvéért inkább lentről felfelé haladok:
Az “Options”-ban kalibrálhatjuk be a “Gun fire setting” -et, ami a túlélés szempontjából szerintem a leglényegesebb. 3 -féle “nyeremény” közül választhatunk: “Free”, “Locked”, “Strafe”.
“Free” módban szabadon mozogva szórhatjuk az áldást célpontjainkra.
A “Locked” mód választásával viszont egy meghatározott helyről (Szóval az ámokfutásnak lőttek.) pufogtathatunk esztelenül a szélrózsa mind a 8 iránybába. Ezt olyan esetekben alkalmaztam, mikor az árnyékomban loholó “csordát” jobbnak láttam lepattintani. Megfordultam, berongyoltam közéjük („A kör közepén állok, Körbevesznek jó barátok…”) és a falusi vásár Break Dance –ét lepipáló pörgés közepette tizedeltem meg a visszatarthatatlan nyáladzástól szenvedő bestiákat (Velük együtt a D-pad –ot is leamortizáltam) .
“Strafe” modban, haladás közben a célpontokat automatikusan befogjuk (értsd: feléjük fordulunk). Ilyenkor az “A” gombra, vagy a “B” -re a hüvelykujjunkat masszívan rátapasztva pörkölhetünk oda.
Mindegyik módot legalább egyszer használni fogunk, mert trükközés nélkül szinte semmire sem megyünk a harcokban. 3-4 ellenféllel még az “Én pici pónim” csudiklassz főszereplői is elbírnak, de ezek a fránya xenok nem restek többedmagukkal portyázni.
Aliensthanatosteszt17

Az “Options” -ban (Hála az égnek!) helyet kapott az, ami ma már egyik túlélő stuff repertoárjából sem hiányozhat; a nehézségi fokozat beállítása. Először kizárólag a könnyebb (épp elég kihívást tartogató) fokozat érhető el. A nehezebbet az első sikeres kalandtúra befejeztével nyithatjuk meg.
A következő beállítások a háttérzene, hangeffektek ki, illetve bekapcsolására irányulnak. Ennyi…
Nos, az “Options” (fölösleges) ledarálása letudva, nyomás vissza megkukkantani, hogy mi a búbánatot takar a “Password” ???:
Aliensthanatosteszt18

A mentési lehetőség hiányának kiküszöbölésére a készítők minden szint sikeres elvégzését kóddal (meg idegeink szétcincálásával) jutalmazzák, ami magában foglalja az adott nehézségi fokozaton elért aktuális helyzetünket, elvégzett feladatainkat, megkaparintott fegyvereinket, és az addig életben maradt társainkat. A kapott kombináció beírásával (“PASSWORD ENTRY”) értelemszerűen onnan folytathatjuk a kéjutazást, ahol kaptuk a kódot. Komáltam ezt a jó húzást. Nincs is annál kellemetlenebb, mikor a kaziban évek múltán lemerül az elem és csak a gép kikapcsolása nélkül tudjuk végigvinni ismét (Az elemcsere művelete nekem tök kínai).
Előre figyelmeztetek mindenkit a neten közzétett kódokkal kapcsolatban, hogy legalább olyat használjatok, mely tartalmazza az összes tengerészgyalogost a begyűjtendő kacatokkal, különben jön a szííííívás.
Ezzel az “Options” -on sikeresen átrágtuk magunkat, tehát nem marad más választásunk, mint a “New game”-be pattanni (VÉGRE!!!). E menüpontban legelőször, azt választhatjuk ki, hogy melyik tengerészgyalogos bőrébe óhajtunk belebújni:
Aliensthanatosteszt19

A felvonultatott 5 karakterosztály egyedi adottságokkal rendelkezik: gyorsaság, erősség. Az adatok szerint aki gyors, az könnyebben sérül, aki erős az lassabban mozog. Én személy szerint a marhára nőnek kinéző, férfi Brooke mellett döntöttem (mindenkinek ajánlom), mert ő a legkiegyensúlyozottabb az adottságok terén, de ettől függetlenül számos szitu meg fogja követelni, hogy másra tegyük le a voksunk  (például a leggyorsabb emberre).
Ne  kötődjünk egy karakterekhez sem, mert karakterfejlesztés híján az egyre nehezedő történetet halál nélkül végigvinni egyenlő a lehetetlenséggel. Úgy mint James Cameron Aliens –ében, ebben a stuffban is a legváratlanabb pillanatban haraphatnak fűbe a legjobban kiképzett, kávé mellé szögesdrótot reggeliző, legtökösebb G.I. Joe -k.
Aliensthanatosteszt20

Rábökve a kiválasztottunkra, eligazítanak a küldetésünket illetően, majd megkezdődik a dokkolás. Minden probléma nélkül kapcsolódunk a kísértethajóhoz, mely a vizualitásával és atmoszférájával adja a tudtunkra, hogy az utóbbi időben mi a fityfene zajlott le ott.
A hangárjából kiindulva kezdhetünk “nyomozni” a golyó ütötte, sav marta, vérrel kipingált és néhol elbarikádozott folyosókon (A fogadóbizottság mindeközben a szellőzőkben, liftaknákban készíti elő fenomenális meglepetésbombáját számunkra).

Aliensthanatosteszt21


Oldalak: 1 2 3 4 5 6

Értékeld a játékot

1 csillag2 csillag3 csillag4 csillag5 csillag (2 szavazat, átlag: 5,00 / 5)
Loading...

Szólj hozzá Te is

Minden hozzászólás 1 COIN -t ér. Gyűjtsd a COIN -okat, mert többek közt a nyereményjátékokban való részvételhez is szükséged lehet rájuk!

Be kell jelentkezni a honlapra egy hozzászólás beküldéséhez.