Aliens – Thanatos Encounter [GB Color TESZT]

Ennek csillapításaképpen fejest ugrottam a neten Aien DS néven keringő, maszek homebrew játékba egy kölcsönkapott R4 kártya segítségével (Természetesen közben még véletlenül sem jutott eszembe a kártya Warez részével foglalkozni…).
A Quake – hez hasonló, 3D –s pályáit  vibráló neoncsövek fényben úszó, klausztrofób, szűk folyosók alkotják. Saját helyzetünket a vérünkre szomjazó ”Haláléval” együtt az érintőképernyőre helyezett egyszerű, ám kifogásolhatatlan térképen követhetjük nyomon (életerőnk mutatója és a tölténytár is itt kapott helyet).
A rettegett sötétben bolyongás sajnos nem áll másból, mint feszült, lassú részekből. Klasszikus, borongós stílusba ültetett ijesztgetésekkel operál az egész. A lőszer és az életerőcsomagok gyűjtésén kívül egyetlen célunk valami kiutat találni erről az elátkozott helyről. Nincsenek feladatok, se sztori. Néha fingom se volt róla mit miért csinálok, de marha jól szórakoztam. Akár teljes értékű játék is lehetett volna belőle, ha teszem azt, akkoriban létezik a Kickstarter.
Érdemes legalább egyszer kipróbálni. Aki szokott Torren…ööö Torrente filmeket nézni, az bizonyára hamar megtalálja azt a kismillió helyet, ahonnan letölthető, úgyhogy nekünk fölösleges közzétennünk bármiféle linket…
Aliensthanatosteszt8

Az Infestation szintű különlegességre azonban egy olyan a platformon bukkantam, ahol egyáltalán nem keresném. Nem, nem a piaci sárgakazis, next-gen Nintendóóó, Alien 3 –mas játékára gondolok (melynek fő pikantériája a címből kispórolt „I” betű). Különben is handheldről van szó…
Aliensthanatosteszt9

Most komolyan, ki gondolná, hogy egykoron, az Aliens vs. Predator 2 előtt napra pontosan 7 hónappal (2001. március 22 -én) a Nintendo legsikeresebb zsebkonzolján, a GameBoy Color –on is napvilágot látott (és szinte rekordgyorsasággal feledésbe merült) a széria egy különleges gyöngyszeme, Aliens: Thanatos Encounter néven?
Aliensthanatosteszt10

Be kell valljam, nagy kételkedések között szántam rá magam e kazi megvételére. A belváros egy kis, pár négyzetméteren elterülő konzolboltjában, a pult alatt árválkodó, extra poros kartondobozba száműzött régi, használt, cserélhető játékok között leltem rá, és mivel nem álltam oly fényesen anyagilag a Star Wars I. kazimat adtam érte cserébe. Most már elmondhatom, kellemesen csalódtam. Ezt az üzletet egyáltalán nem bántam meg.
Úgyhogy kedves olvasó, vigyázz! A most következő teszt előtt fel kell készülnöd a leghorrorisztikusabb álmaidnál is hátborzongatóbb rettegésre meg arra, hogy többé ne ábrándozz leoltott lámpa melletti nyugis szundikálásról! Jobb lesz ha ajtódra zárat szerelsz, szekrényedre pedig lakatot, no és az ágyad alatt is rendesen nézz körül lefekvés előtt…
Nehogy már bevegyétek, amit itt süketelek!!! Vágjunk bele:
Aliensthanatosteszt11

Méretes zsebkonzolunk bekapcsolásával a gép se szó, se beszéd, elkezd adagolni némi infót a bevezető animáció képsorain keresztül. A nulla tartalommal bíró alapsztorit kitűnően megkomponált (áááh… simán feledhető), sejtelmes, ugyanakkor idegtépő aláfestő muzsika övezi. Lám-lám, mi mindennel igyekeztek a Weyland-Yutani társaság –nak titkon melózó Crawfish Interactive emberei manipulálni ártatlan tudatunkat… (Még nem bizonyított az ezen állításunk, de rajta vagyunk a nagy leleplezésen).
témakezdő2

Szépen szánkba rágják, hogy mi tengerészgyalogosok vagyunk és bajtársainkkal együtt egy csigalassúsággal közlekedő, az Aliens filmből ismert híres-neves Sulaco “klónnak” a fedélzetén, épp mélyálomba szenderedve fantáziálunk hatalmas köteg űr-dollárokról, meg piros karikás “18. típusú találkozásokra” kész streptease táncos-lányokról, miközben legutóbbi küldetésünkből hazafelé tartunk. Tudjátok, arra a Föld nevű sárgolyóra.
Úgy látom, már lassan törvényszerű alapkövetelmény lesz, hogy az Alien játékokban nem csak új dizájnnal képtelenek előrukkolni az űrhajók típusát illetően, a “fedélzeti számítógép segélykérő jelekre lesz figyelmes” felvezetőn sem bírnak túllépni azok a drága alkotók.
Aliensthanatosteszt12

Az ördögien ismerős helyzetek garmadájának ennyivel nincs vége. A rejtélyes rádiójeleket fogó számítógép itt ugyanúgy „ANYA” névre hallgat, mint a Nyolcadik utas a halál, Nostromo –jának fedélzetén (Ez valami olyan op rendszer lehet, mint a Windows).
Aliensthanatosteszt13

Vajon milyen nyalánkságot tartogatnak még számunkra? Semmi meglepőt: Az éterben fogott katyvasztól „ANYA” oly mértékben felcsigázza az áramköreit, hogy megszakítja a hazatérést, legénységét felrázza a hiperálomból és az új koordináták betáplálása után éles kanyart véve a jel forrása felé, elképzelhetetlen sebességre kapcsolva száguld tovább az űrsztrádán.
A szabályzat szerint, ha az út során bármilyen vészjelet fognak, kötelesek odamenni, annak okát kivizsgálni és ha kell, segíteni a rászorultakon/túlélőkön… blablabla. Amúgy meg a tengerészgyalogosok már szunyáltak eleget, ideje melózni bőrnyakú naplopó bagázs!
Aliensthanatosteszt14


Oldalak: 1 2 3 4 5 6

Értékeld a játékot

1 csillag2 csillag3 csillag4 csillag5 csillag (2 szavazat, átlag: 5,00 / 5)
Loading...

Szólj hozzá Te is

Minden hozzászólás 1 COIN -t ér. Gyűjtsd a COIN -okat, mert többek közt a nyereményjátékokban való részvételhez is szükséged lehet rájuk!

Be kell jelentkezni a honlapra egy hozzászólás beküldéséhez.