Aliens – Thanatos Encounter [GB Color TESZT]

Aliensthanatosteszt1Volt idő, mikor epekedve vártam a Aliens vs. Predator: Requiem, kizárólag handheldre hegesztett játékadaptációját, pedig éreztem a vizeletemből, hogy az ínycsiklandó látszat hátterében a rossz PSP játékok egy újabb elcseszett egzotikuma vár rám, ám az előzetes képsorozat ügyesen elvonta róla a figyelmem. Most komolyan, ha 2007 –ben PlayStation Portable –re a Sierra Entertainment bejelenti az eredeti játékokért (Alien vs. Predator, Aliens vs. Predator) felelős Rebellion műhelyében készülő AVP címet, ilyen és ehhez hasonló brutál screenshotokkal, akkor melyik megveszekedett fan nem rebeg el tőle egy “KÖSZÖNÖM Ó URAM!” imát???:
Aliensthanatosteszt2

Jó-jó, vágom! Mai szemmel nézve nem kirobbanó attrakció, de én azokról az időkről és nem egy elhanyagolt PS Vita handheldről karattyolok. A PSP nagyjából akkor élte virágkorát. Gondolom rajtam kívül sokan mások ráharaptak e mézes madzagra, azt gondolván, FPS helyett TPS nézetben (tuti biztos a régi AVP mintájára) dobják majd a játékost egyenesen a mély vízbe. Hát nem. Én címeres barom állat, első héten rohantam megvenni 8000 –ért, és amit átéltem az bizony fájt!
Jobban fájt, mint másnaposan a susnyásban egy sunyi, alattomos csigaharapásra ébredni…
Aliensthanatosteszt3

Az a nyamvadt UMD annyit töltött a PSP –mben, mint én az első gimis hittan órámon: Nagyából 10 percet (Ezért majd biztos a pokolra kerülök, de így van). Csak a különbség annyi, hogy azért nem perkáltam le ennyi zsét…
Napokkal később elborultabb pillanataim egyikében (nyugtató folyamatos adagolása mellett) végigvittem, hogy megskubizzam, mégis mit tolnak a képembe az ablakon kihányt pénzemért, és utólag is azt mondom; ehhez képest az elcseszett Aliens: Colonial Marines hibái gyerekcipőben járnak! Ha az hulladék, akkor ez mi? Rothadó pöcegödör? Úgy hiányzott nekem, mint a kontár mód összesufnizott felvezetőjében az ipsének az arcára a facehugger:
Aliensthanatosteszt4

Azzal csak-csak megbékéltem, hogy a 3 kaszt közül kizárólag a Predator –t választhattam, mivel fegyverei, felszerelése faszán idézték a filmbelieket. A lomha mozgása megint csak hitelesek lett, ugyanakkor a környezet (Colorado, Gunnison kisvárosa) nagyító alatt sem jött át. Ilyen steril térképeket legutóbb PS1 első éveiben láttam! Folyton-folyvást telepakolták primitív, “egy helyben állok, lövök, ordítok” katonákkal, illetve olyan természetfeletti képességgel bíró xenomorphokba botlottam, akik nem képesek nem észrevenni, mikor láthatatlan vagyok… A kaotikus fegyverhasználatra inkább nem is pazarlok sorokat.
Aliensthanatosteszt5

Ez a felkészületlenül ért csalódás piszkosul elvette a kedvem a rá következő évben, Nintendo DS -re beharangozott, Aliens: Colonial Marines –tól. Bár a WayForward Technologies szörnyszülöttje a MegaDrive –os, Super Nintendo –s társaihoz hasonlóan oldalnézetes, árkád atmoszférában bővelkedő játéknak ígérkezett, vagyis a szebb megvalósítást leszámítva semmi újdonsággal nem kecsegtetett, mégis pont ezzel a húzással sikerült masszívan megfognia a rajongókat.
Mint minden “várós kategóriába” sorolható Alien stuff, ez is a PlayStation 2 –es (az EA berkeiben készült, ugyanezen címmel ellátott) nagytestvére, valamint a Xbox és PS3 platformokra készülő, Aliens: Crucible RPG szomorú sorsára jutott: A SEGA ismeretlen oknál fogva leállítatta a fejlesztését, pedig csak egy hajszál választotta el a WayForward -ot az utolsó simításoktól. Az addigra a megjelenési dátumát piros betűs ünneppé avanzsáló, álmatlan fanoknak mi maradt meg belőle? Hát nem sok. A “homályzónában” felvett, magáért beszélő gameplayen  és a  belőle lementett, screenshotokon kívül semmi:

Aliensthanatosteszt6

Tellt-múlt az idő (2009 -ben lekerült a megjelenések listájáról az igen vadnak ígérkező Duke Nukem: Critical Mass, PSP -s változata, a mozikban lebőgött a Terminator Salvation, egy évre rá meg majdnem hasonló égést produkált konzolokon és PC -n az Aliens vs. Predator), míg nem 2011 –ben váratlanul bekövetkezett a csoda! A SEGA (ismét megmagyarázhatatlan oknál fogva) úgy döntött feltámasztja mindkét Colonial Marines –t. A DS –re hegesztett címét átköltötték Aliens: Infestation –re és immáron a Gearbox Software –re várt a munkálatok befejezése (szegény szerencsétlen SEGA…).
Miután a szeptember 30 –án boltokba küldött kész játékkal ismét felfedezhettem U.S.S. Sulaco –t, az Zeta II Reticuli rendszerben található LV-426 –ot, azon kaptam magam, hogy (a kis képernyő bámulásától piszkosul jojóznak a szemeim) a stuffban rejlő, minden folyosó végén rettegésre késztető fosatós világ az Aliens vs. Predator második felvonásához hasonlóan virtuális vérátömlesztésnek vetett alá. Úgy éreztem, ismét savként éget belülről, hogy hasonló, kizárólag handheldekre kiadott Alien játékokat kutassak fel.
Aliensthanatosteszt7


Oldalak: 1 2 3 4 5 6

Értékeld a játékot

1 csillag2 csillag3 csillag4 csillag5 csillag (2 szavazat, átlag: 5,00 / 5)
Loading...

Szólj hozzá Te is

Minden hozzászólás 1 COIN -t ér. Gyűjtsd a COIN -okat, mert többek közt a nyereményjátékokban való részvételhez is szükséged lehet rájuk!

Be kell jelentkezni a honlapra egy hozzászólás beküldéséhez.